Άναψε πράσινο για το ποδήλατο στη Μυτιλήνη

29/01/2014 - 02:00 Τελευταία τροποποίηση στις 07/12/2014 - 14:41


Mετά από κόπο και προσπάθειες μηνών τόσο των εθελοντών ποδηλατιστών από όλες τις ποδηλατικές ομάδες της Μυτιλήνης όσο και της Λιμενικής Επιτροπής Λέσβου, τοποθετήθηκε την Τρίτη (28/1) η πρώτη θέση στάθμευσης ποδηλάτων στην Προκυμαία της Μυτιλήνης.

Στο δελτίο Τύπου που εξέδωσαν οι ποδηλατικές ομάδες της πόλης μας, επισημαίνεται ότι χωρίς την αμέριστη συμπαράσταση του προέδρου της Λιμενικής Επιτροπής Λέσβου κ. Κώστα Κορδώνη και την εθελοντική εργασία των ποδηλατιστών για τη συγκέντρωση όλων των δικαιολογητικών προκειμένου να χορηγηθούν οι απαιτούμενες άδειες, αυτό δε θα ήταν εφικτό. Πλέον οι φίλοι του ποδηλάτου στη Μυτιλήνη περιμένουν την τοποθέτηση και νέων θέσεων κατά μήκος της Προκυμαίας στο άμεσο μέλλον.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δαπάνη καλύφθηκε αποκλειστικλα από τις ποδηλατικές ομάδες Lesvos MTB, Μυτιλήνη Bike Night και Lesvos Randonneurs στα πλαίσια δράσεων τους για την προώθηση του ποδήλατου ως τρόπο ζωής και στη διευκόλυνση του ποδηλάτη στο κέντρο της πόλης.

Δεν πρέπει να ξεχνά κανείς ότι η 1η γιορτή ποδηλάτου που πραγματοποιήθηκε στις 4 Νοεμβρίου του 2012 ήταν η αρχή και το στήριγμα του σημερινού έργου με τη σημαντική παρουσία και βοήθεια των ποδηλατικών καταστημάτων του νησιού. όπως σημειώνεται μάλιστα στον επίλογο του δελτίου Τύπου, ευχή και ελπίδα των ποδηλατικών ομάδων είναι η όψη της πόλης της Μυτιλήνης και ιδιαίτερα στο πολύπαθο κομμάτι της Προκυμαίας να αποκτήσει την παλιά της αίγλη και το ποδήλατο να συμβάλει σε αυτό με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey