Προηγείται στην... παρωδία ο Παπάδος

09/03/2015 - 14:37

Η ομάδα της Γέρας οδηγεί την κούρσα στο... πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής του χάντμπολ ανδρών, στον 4ο όμιλο που απαρτίζεται από τις εκπροσώπους των νησιών Λέσβου, Λήμνου και Χίου.

Ο Παπάδος πέτυχε το Σάββατο την τρίτη διαδοχική του νίκη, μετά από εκείνες κόντρα σε Αίαντα (21-22) και ΑΟΜ (21-18), επικρατώντας της Ολυμπιάδας Χίου με το ευρύ 39-10! Είχε προηγηθεί την Παρασκευή, η σχετικά δύσκολη νίκη του Αίαντα μέσα στη Χίο επί της Ολυμπιάδας (19-25), σε ένα παιχνίδι όπου οι Χιώτες αγωνίστηκαν με πλήρη σύνθεση, εν αντιθέσει με την ομάδα που παρέταξαν στο Κλειστό της Νεάπολης. Την Κυριακή, ο ΑΟ Μυτιλήνης ηττήθηκε από την Ολυμπιάδα Χίου με σκορ 11-14, που αργότερα... μετατράπηκε σε 16-19!

Σε μια πρώτη ανάγνωση, όλα μπορεί να φαίνονται φυσιολογικά. Αλλά και η... παρωδία έχει τα όριά της! Σε αποκαλυπτικό της δημοσίευμα η αθλητική εφημερίδα "ΡΕΒΑΝΣ των Σπορ" διερωτάται εύλογα τους λόγους για τους οποίους αποφασίστηκε από την Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης Ελλάδας να διεξαχθεί το πρωτάθλημα της… Β’ Εθνικής με το συγκεκριμένο σύστημα, τη στιγμή που οι νησιωτικές ομάδες καλύπτουν μόνες τους τα έξοδα μετακίνησης. Κάτι που τις αναγκάζει είτε να ταξιδεύουν από νησί σε νησί με μισή ομάδα, «ζητιανεύοντας» για παίκτες από τους αντιπάλους ώστε να μη μηδενιστούν, είτε να σκέφτονται να μην αγωνιστούν καν σε κάποιο παιχνίδι, προκειμένου να γλιτώσουν τα έξοδα!

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, το αστείο της υπόθεσης είναι ότι στην πρόταση για διεξαγωγή «αυτόνομων» πρωταθλημάτων σε κάθε νησί και τη διεξαγωγή μετά μπαράζ μεταξύ των πρωταθλητών, αντέδρασε η Ολυμπιάδα Χίου, που ήρθε το σαββατοκύριακο στη Λέσβο με πέντε Χιώτες και… ενισχύθηκε με Μυτιληνιούς για να γίνουν τα δύο παιχνίδια της!

Άξιος της μοίρας του όμως ήταν και ο ΑΟ Μυτιλήνης, που εμφανίστηκε την Κυριακή με πέντε παίκτες στο γήπεδο και επιστράτευσε μέχρι και τον… φύλακα του Κλειστού της Νεάπολης για να συμπληρώσει τον απαιτούμενο αριθμό αθλητών και να ξεκινήσει το ματς, που κατά παράβαση κάθε κανονισμού οι διαιτητές το ολοκλήρωσαν σε δύο… 20λεπτα για να βγει η υποχρέωση! Είναι αδιανόητο να "βαφτίζεται" το πρωτάθλημα αυτό Β' Εθνική και οι διαιτητές να… κλείνουν τα μάτια σφυρίζοντας επ’ αμοιβή τα παιχνίδια, καθώς επίσης οι σημειωτές των φύλλων αγώνων στην γραμματεία να γίνονται συνένοχοι στην παρωδία!

Για την ΟΧΕ, από τη στιγμή που ολοκληρώνονται τα ματς, όλα φυσιολογικά βαίνουν καλώς, ωστόσο προκαλεί το κοινό αίσθημα το όλο… πανηγυράκι, που έχουν στήσει ορισμένοι στο άθλημα, για να παραμένουν ενεργά τα σωματεία και να έχουν δικαίωμα ψήφου στην Ομοσπονδία, από την οποία κάποια στιγμή θα κληθούν -αν δεν έχουν κληθεί ήδη- να επιχορηγηθούν κιόλας! Νισάφι, κυρίες και κύριοι, επιτέλους λίγη σοβαρότητα...

Βαθμολογία

  Β' Εθνική - 4ος Όμιλος Αγ. Β. Γκολ
1. Παπάδος Γέρας 3 6 82-49
2. Αίαντας Μυτιλήνης 4 6 102-83
3. ΑΟ Μυτιλήνης 4 2 69-81
4. ΑΕ Λήμνου 3 2 62-64
5. Ολυμπιάδα Χίου 3 2 46-78

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey