Υπογράφηκε η σύμβαση για το Κολυμβητήριο στα Θέρμα

30/08/2021 - 17:19

Σε τροχιά υλοποίησης μετά από πέντε χρόνια μπαίνει το Δημοτικό Ανοιχτό Κολυμβητήριο στα Θέρμα, που οραματίσθηκε ο πρώην δήμαρχος Σπύρος Γαληνός και σχεδίασε η προηγούμενη δημοτική αρχή, μετά την υπογραφή της σύμβασης σήμερα Δευτέρα με την κατασκευαστική εταιρεία «ΤΕΧΝΗΜΑ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε.».

Η προσπάθεια για τη δημιουργία του νέου κολυμβητηρίου ξεκίνησε το Δεκέμβριο του 2016 όταν ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ Ιούλιος Συναδινός, αποδέχθηκε το αίτημα του Σπύρου Γαληνού για δημιουργία νέου σύγχρονου κολυμβητηρίου στον ενιαίο τότε Δήμο Λέσβου και ενέκρινε τη χρηματοδότησή του μέσα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου.   

Το έργο είναι συμβατικού προϋπολογισμού 2.730.348,38 € (εκτιμώμενη δαπάνη σύμφωνα με τη μελέτη 4.999.911,79 €). Η ολική προθεσμία εκτέλεσης των εργασιών καθορίζεται, σύμφωνα με το Νόμο, σε 24 μήνες από σήμερα.

Το Ολυμπιακών προδιαγραφών κολυμβητήριο θα διαθέτει δύο κολυμβητικές δεξαμενές (κύρια και παιδική), κερκίδες χωρητικότητας 798 θεατών, κυλικείο, χώρο εκδηλώσεων και στάθμευσης, χώρους υγιεινής (WC) για το κοινό και για ΑΜΕΑ, διοικητικής υποστήριξης αλλά και χώρους εξυπηρέτησης των αθλούμενων, των προπονητών και διαιτητών.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey