Στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πόλο με την Εθνική ο Γιώργος Δερβίσης

31/12/2023 - 19:03 Τελευταία τροποποίηση στις 31/12/2023 - 20:00

Με 14 παίκτες από το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Φουκουόκα συν τον Άγγελο Βλαχόπουλο θα αγωνιστεί η εθνική ομάδα πόλο ανδρών στο Ζάγκρεμπ για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Ομάδα που κατακτά το ασημένιο μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα δεν αλλάζει, έτσι οι τελικές επιλογές του Θοδωρή Βλάχου για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στην Κροατία (4-16 Ιανουαρίου) δεν είχαν κάποια έκπληξη.

Η μοναδική αλλαγή με τη 15άδα της εθνικής ομάδας που έπαιξε πριν από έξι μήνες στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος στη Φουκουόκα είναι η επιστροφή του Άγγελου Βλαχόπουλου, που για οικογενειακούς λόγους δεν ήταν στην Ιαπωνία.  

Στην ελληνική αποστολή βρίσκεται ξανά ο Γιώργος Δερβίσης. Ο Μυτιληνιός αθλητής, ο οποίος έχει κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης της Βουδαπέστης αλλά και το ασημένιο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στη Φουκουόκα το καλοκαίρι του 2023, αποτελεί αναπόσπαστο μέλος της Εθνικής μας ομάδας και ετοιμάζεται να δώσει το παρών σε ακόμη ένα Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

H αποστολή της εθνικής ομάδας

Μάνος Ζερδεβάς, Ντίνος Γενηδουνιάς, Δημήτρης Σκουμπάκης, Κώστας Γκιουβέτσης, Γιάννης Φουντούλης, Αλέξανδρος Παπαναστασίου, Γιώργος Δερβίσης, Στέλιος Αργυρόπουλος, Δημήτρης Νικολαΐδης, Κώστας Κάκαρης, Στάθης Καλογερόπουλος, Άγγελος Βλαχόπουλος, Παναγιώτης Τζωρτζάτος, Νίκος Γκίλλας, Γιάννης Αλαφραγκής.

Η αποστολή θα ταξιδέψει στο Ζάγκρεμπ στις 3 Ιανουαρίου. Αντίπαλοι της εθνικής μας στην πρώτη φάση της διοργάνωσης είναι (η σειρά των αγώνων της): Ουγγαρία (4/1, 20.00 Ελλάδας), Ιταλία (6/1, 20.00) και Γεωργία (8/1, 18.00).

gazzetta.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey