Πόλο: Με Κίνα η πρεμιέρα της Εθνικής ανδρών στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, με Γαλλία θα ξεκινήσουν οι γυναίκες

24/01/2024 - 13:35

Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πόλο, που φιλοξενήθηκε στην Κροατία, ανήκει πλέον στο παρελθόν και το μυαλό των διεθνών μας, τόσο της Εθνικής Ανδρών πόλο όσο και της Γυναικών, βρίσκεται πλέον στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, το οποίο θα αρχίσει σε περίπου δύο εβδομάδες στη Ντόχα του Κατάρ και η διοργανώτρια Παγκόσμια Ομοσπονδία (World Aquatics) ανακοίνωσε το αναλυτικό πρόγραμμα.

Η Εθνική μας ομάδα των Ανδρών, που θα επιδιώξει να βρεθεί και πάλι στο βάθρο όπως συνέβη στο Παγκόσμιο Φουκουόκα το περασμένο καλοκαίρι, έχει κληρωθεί σε ένα βατό όμιλο όπου θα διεκδικήσει την πρώτη θέση. Η πρεμιέρα είναι προγραμματισμένη για τις 5 Φεβρουαρίου (ημέρα Δευτέρα) με αντίπαλο την Κίνα. Ένα παιχνίδι που θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί ώρα Ελλάδας. Δύο ημέρες αργότερα (Τετάρτη 7/2), το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα αναμετρηθεί με τη Βραζιλία, στις 9.30 το πρωί (ώρα Ελλάδας) και θα ολοκληρώσει την πρώτη φάση με το ματς κόντρα στην Γαλλία (Παρασκευή 9/2) στις 18.00 ώρα Ελλάδας.

Τα κορίτσια της Εθνικής Γυναικών (που στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο και πήρε το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, που έχει κερδίσει η Ανδρών), εξάλλου, θα κάνουν πρεμιέρα με τη Γαλλία του Τεό Λοράντου στις 4 Φεβρουαρίου (ημέρα Κυριακή). Η αναμέτρηση είναι προγραμματισμένη για στις 12.30 το μεσημέρι και παρουσιάζεται μια πρώτης τάξεως ευκαιρία στις διεθνείς μας να ξεκινήσουν με το δεξί τις υποχρεώσεις τους. Θυμίζουμε πως το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε κερδίσει την Γαλλία πριν από λίγες εβδομάδες, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Δύο ημέρες αργότερα (Τρίτη 6/2), η Ελλάδα θα έχει δύσκολη αποστολή με αντίπαλο ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, την Ισπανία, στις 9.30 το πρωί. Μια ομάδα με την οποία είχε αναμετρηθεί και στον ημιτελικό του πρόσφατου Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Την Πέμπτη 8/2 θα ολοκληρώσει τους αγώνες της στην πρώτη φάση με αντίπαλο την Κίνα στις 19.30.

Δείτε ολόκληρο το πρόγραμμα του πόλο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ντόχα, Ανδρών και Γυναικών ΕΔΩ.

apexsports.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey