Υποστυλώσεις στο Κολυμβητήριο

07/09/2012 - 14:24 Τελευταία τροποποίηση στις 07/09/2012 - 15:36

Στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, εκτός από το θέμα του "Ταρλά", συζητήθηκε και το πρόβλημα στατικότητας που αντιμετωπίζει το Κολυμβητήριο Μυτιλήνης.

Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε ο καθηγητής του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου Κ. Σπυράκος, το πρόβλημα στο Κολυμβητήριο είναι εντονότερο και οι εργασίες που πρέπει να γίνουν διαφοροποιούνται σε σχέση με τον "Ταρλά".

Συγκεκριμένα, τονίστηκε πως πρέπει να εκπονηθεί νέα μελέτη για την υποστύλωση του Κολυμβητηρίου με ειδικές μεταλλικές κατασκευές, ώστε να μη χρειαστεί να κλείσει ο χώρος μέχρι να ξεκινήσουν οι εργασίες. Πάντως, όπως επεσήμανε ο κ. Σπυράκος, το Κολυμβητήριο είναι επικίνδυνο από άποψη στατικότητας και χωρίς υποστυλώματα, πρέπει να κλείσει άμεσα.

Το κόστος των εργασιών ίσως και να αγγίξει τις 300.000€ και μέχρι να δημοπρατηθεί το έργο και να βρεθεί η χρηματοδότηση, θα περάσει αρκετό χρονικό διάστημα.

Σε κάθε περίπτωση όμως, πρέπει να υπάρξει μέριμνα ώστε ο χώρος να παραμείνει ανοικτός, χωρίς να είναι επικίνδυνος για το κοινό. Γι' αυτό πρωοθείται η λύση των μεταλλικών κατασκευών, παρά το επιπρόσθετο κόστος.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey