Παραμονή στη Β' Εθνική για ΝΟΜ

13/07/2013 - 03:00 Τελευταία τροποποίηση στις 07/12/2014 - 13:57


Με επιτυχία έκλεισε τις υποχρεώσεις της στην Β΄ Εθνική, η ομάδα υδατοσφαίρισης του Ν.Ο.Μ., κερδίζοντας με άνεση την παραμονή του, συναγωνιζόμενος αξιόλογες ομάδες, που μετά την αναδιάρθρωση της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, συγκρότησαν τη νέα κατηγορία, έχοντας προηγουμένως αγωνιστεί στα πρωταθλήματα της Α2, της Β' και της Γ' Εθνικής.

Η πρώτη φάση του πρωταθλήματος αποτέλεσε για το ΝΟΜ μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία ώστε να προετοιμαστεί η ομάδα κατάλληλα για τις μεγάλες μάχες της παραμονής στη Β' Εθνική.

Μπορεί ο απολογισμός να ήταν τρεις ήττες σε ισάριθμα ματς, όμως παίκτες και προπονητής είχαν αξιοποιήσει τις εμπειρίες από τη μεγάλη πισίνα, αφού όπως είναι γνωστό η ομάδα της Μυτιλήνης προπονείται σε διαστάσεις 25x12 (οι αγώνες διεξάγονται σε 33x20).

Στη Β' Φάση, το τριήμερο 3-5 Ιουλίου, ο ΝΟΜ αντιμετώπισε τον Άρη Κάμπου από τη Χίο, το ΝΟ Αγίου Νικολάου, το ΝΟ Ναυπλίου, το Ναυσίθοο Κέρκυρας και το ΝΟ Σύρου. Η ομάδα της Μυτιλήνης κέρδισε άνετα τους Χιώτες με 17-9 (8λεπτα: 4-4, 4-2, 6-1, 3-2). Στο δεύτερο ματς απέναντι την ομάδα της Κρήτης, η αποστολή του ΝΟΜ ήταν πιο δύσκολη αφού ο ΝΟ Αγίου Νικολάου είχε στις τάξεις του παίκτες με εμπειρία από την Α1. Παρά την υπερπροσπάθεια, ο ΝΟΜ ηττήθηκε με 6-8 (8λεπτα: 2-2, 2-3, 0-3, 2-0). Στη συνέχεια, ο ΝΟΜ έκανε επίδειξη δύναμης κόντρα στο ΝΟ Ναυπλίου και παρά το γεγονός πως βρέθηκε γρήγορα πίσω στο σκορ, πήρα μια σπουδαία νίκη με 12-7 (8λεπτα: 1-2, 5-1, 4-1, 2-3).

Ο τέταρτος κατά σειρά αγώνας του ΝΟΜ επεφύλασσε μια δυσάρεστη έκπληξη, αφού η ομάδα της Μυτιλήνης εμφάνισε το κακό της πρόσωπο απέναντι στο Ναυσίθοο Κέρκυρας, χάνοντας με 4-6 από μια ομάδα, που δεν ήταν ανώτερη εκείνης της Λέσβου (8λεπτα: 1-1, 0-0, 1-1, 2-4).

Στο τελευταίο παιχνίδι της σειράς, απέναντι στο ΝΟ Σύρου ο οποίος προερχόταν από την Α2, ο ΝΟΜ χρειαζόταν οπωσδήποτε νίκη για να παραμείνει στην κατηγορία και δε δυσκολεύτηκε να την κατακτήσει, έχοντας σαφώς βελτιωμένο αγωνιστικό πρόσωπο. Παίζοντας παθιασμένα σε άμυνα και επίθεση, ο ΝΟΜ επικράτησε με 15-4 και εξασφάλισε έτσι τη συμμετοχή του στη Β' Εθνική και τη νέα περίοδο (8λεπτα: 4-1, 5-2, 3-1, 3-0).

NOM_B_Ethniki_2013_2Αξίζει να σημειωθεί ότι την ομάδα του ΝΟΜ προπονεί ο κ. Γιώργος Δάλλας, διαδεχόμενος στα μέσα της χρονιάς τον κ. Γιώργο Καλαρά, ενώ έφορος υδατοσφαίρισης είναι ο κ. Μιχάλης Λαγκαδάς.

Την αποστολή της ομάδας αποτέλεσαν οι αθλητές: Αθηνιώτης Ιωάννης, Βουλάς Ηλίας, Γιαννέλος Δημήτριος, Γούτος Μιχαήλ, Δημητρούλης Γεώργιος, Καραβασίλης Αθανάσιος, Κουμαρέλας Ιωάννης, Λαγκαδάς Ανατόλ, Λενέτης Ιωάννης, Μούχος Νικόλαος, Παχός Γεώργιος, Πετρέλλης Ευστράτιος, Σαμαρτζίδης Χρήστος, Σέλος Λάσκαρης, Τηνιακός Γεώργιος, Τσελεμπής Μιχαήλ, Φιλίππου Κωνσταντίνος, Χαϊδούτης Αθανάσιος και Χαραλάμπους Γεώργιος.

Σε ανακοίνωσή της, η διοίκηση του ΝΟΜ εξέφρασε τα συγχαρητήριά της στους παίκτες, στον προπονητή της ομάδας και στον Έφορο Υδατοσφαίρισης, για την εξαιρετική τους εμφάνιση, τόσο εντός όσο και εκτός των αγωνιστικών χώρων. Παράλληλα, ευχαρίστησε θερμά τους ανθρώπους εκείνους που ενίσχυσαν την όλη προσπάθεια, υλικά και ηθικά, θέλοντας μέχρι τέλους να παραμείνουν αφανείς.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey