Οι εκλογές της 7ης Ιουλίου υπό… στοιχηματική σκοπιά

01/07/2019 - 11:59

H χώρα σε έξι και… σήμερα οδηγείται εκ νέου σε εκλογές, αυτή τη φορά για να αναδείξει νέα, ως όλα δείχνουν (και ως θα γίνει), κυβέρνηση. Και είναι τόσο δεδομένη η πρωτιά της Νέας Δημοκρατίας που η πολιτική κουβέντα εσχάτως αναλώνεται στα περί αυτοδυναμίας.

Λογικό. Αν τυχόν η Νέα Δημοκρατία δεν έχει αυτοδυναμία, τότε η Ελλάδα θα οδηγηθεί ξανά σε εκλογές, με απλή αναλογική, ήτοι χωρίς μπόνους εδρών στο πρώτο κόμμα. Αρα για να αναδείξει, σε αυτή την περίπτωση, κυβέρνηση θα πρέπει να γίνουμε… Ευρώπη: συνεργασία δύο, τριών ή και παραπάνω, κομμάτων.

Προσωπικά δεν το θεωρώ κακό, τόσο ώστε να το ακούμε, από νεοδημοκράτικα στελέχη, ωσάν έχουμε να κάνουμε με τον… Γκοτζίλα. Είναι και αυτό μέρος της αντιπαλότητας Αριστεράς και Δεξιάς.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ως κλασικός αρχηγός της δεξιάς παράταξης, επενδύει στον φόβο: ψηφίστε με, λέει, για να μην έχουμε ακυβερνησία. Μα, τυχάρπαστε οπαδέ της Λίβερπουλ, και η κυβέρνηση συνεργασίας… κυβέρνηση είναι. Δεν ξέρω πώς στα είπε η οικογένειά σου κι αν έμαθες ότι η δεξιά παράταξη κάνει μόνο αυτοδύναμες κυβερνήσεις. Ο αείμνηστος, και διόλου γουρλής, μπαμπάς σου μέχρι και με το ΚΚΕ συνεργάστηκε κάποτε, τότε στο «βρώμικο ‘89», για να κάτσει στην καρέκλα.

Ο δε Αλέξης Τσίπρας επενδύει σε… ακριβώς αυτό. Τη μη αυτοδυναμία, άρα είτε νέες εκλογές είτε κυβέρνηση συνεργασίας. Ό,τι καλύτερο θα ήταν, για τον ΣΥΡΙΖΑ, να είναι αντιπολίτευση με συγκυβέρνηση ΝΔ – Κιν.Αλ. (aka ΠΑΣΟΚ) ώστε να αποκτήσει επιχειρήματα και να… έχει να λέει. Διότι, μετά τις Ευρωεκλογές ο Αλ6ς μας στερείται πολιτικής κουβέντας. Το προεκλογικό σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ επενδύει επίσης στον… φόβο. Τον φόβο της Δεξιάς. Σαν το παιδάκι, που έκανε ζημιά αλλά λέει στη μαμά του ότι και αδερφός του ζημιά έκανε.

Και στη μέση… η Φώφη. Την οποία οι δημοσκοπήσεις φέρνουν χαμένη, εν συγκρίσει με τις Ευρωεκλογές και μετά την αποπομπή του Ευάγγελου (ή Βαγγέλη) Βενιζέλου. Όσο καιρό το Κίνημα Αλλαγής πήγαινε κόντρα στη ΝΔ, κέρδιζε σε πόντους και ποσοστά. Όταν το τέκνο του αείμνηστου Γεννηματά είπε ότι ναι μωρέ, σε κάτι νομοσχέδια θα μας βρει μαζί της η ΝΔ, τα 8άρια στα γκάλοπ έγιναν 6,5άρια.

Η λογική, οι δημοσκοπήσεις και η τάση ορίζουν ότι την Κυριακή 7 Ιουλίου οι εκλογές θα αναδείξουν πιθανώς επτακομματική Βουλή, σχεδόν σίγουρα εξακομματική και υπάρχει πάντα η (καλή) πιθανότητα να μην μπει η ΧΑ. Ένα τούτο, δεύτερον η αυτοδυναμία. Πλήρωνε, τότε, 2.50 να μην είναι κανένα κόμμα αυτοδύναμο και ήδη έχει ανέβει (3.10). Δεν έχω ακόμη εκείνη τη βεβαιότητα αλλά, κακά τα ψέματα, δεν ποντάρεις δα και στα. .. ψίχουλα για να βγάλει αυτοδυναμία η ΝΔ. Κάτωθι παρουσιάζω σε πίνακα τα lines των κομμάτων σύμφωνα με τις στοιχηματικές εταιρείες, σε τι ποσοστά προσφέρουν το under / over.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του άρθρου του Νίκου Μποζιονέλου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey