Κολλητοί εκτός γηπέδου, αντίπαλοι στο Copa Africa!

05/07/2019 - 13:51

Σέντρα στα νοκ άουτ του Copa Africa 2019, όπου οι εκπλήξεις στους ομίλους έλειψαν πλην της πρόκρισης της Ουγκάντας αντί της Λ.Δ. του Κονγκό.

Ενδιαφέρον έχει ότι στην αναμέτρηση του Μαρόκου με το Μπενίν θα κοντραριστούν δύο Γάλλοι που υπήρξαν συμπαίκτες και έως σήμερα παραμένουν καλοί φίλοι: ο 50χρονος Ερβέ Ρενάρ και ο 60χρονος Μισέλ Ντισουέρ έπαιξαν στις Κάννες και συνυπήρξαν από το 1983 και για επτά σεζόν. Γκολκίπερ ο Μισέλ, στόπερ ο Ερβέ, είχαν καλή συνεργασία. Μάλιστα το ’15, όταν ο Ρενάρ αποχώρησε από τον πάγκο της Ακτή Ελεφαντοστού, πρότεινε τον καλό του φίλο Ντισουέρ για τη θέση και την κράτησε για δύο χρόνια.

Το… τρομερό με το Μπενίν είναι ότι για πρώτη φορά στην ιστορία του πέρασε στα νοκ άουτ ενώ δεν έχει κάνει ούτε νίκη επί συνόλου τεσσάρων παρουσιών (2004, 2008, 2010 και φέτος): από τον όμιλο προκρίθηκε… α λα ιταλικά, με τρεις ισοπαλίες. Αν δεν τα καταφέρει ούτε σήμερα, με 13 ματς άνευ νίκης θα έχει το απόλυτο αρνητικό ρεκόρ του τουρνουά… Οχι πως είναι εύκολο, αναλογιστείτε ότι ο Ρενάρ σε 26 ματς ως εκλέκτορας σε AFCON μέτρησε μόνο τρεις ήττες…

Το Μπενίν σημείωσε μάλιστα μόνο δύο γκολ, κι αυτά στην πρεμιέρα του ομίλου με την Γκάνα, με τον Μικαέλ Ποτέ ενώ το Μαρόκο έκανε το 3/3 στο δικό του γκρουπ, όλες με 1-0 ενάντια σε Ναμίμπια, Ακτή Ελεφαντοστού και Νότιο Αφρική.

Τρομερά μπερδεμένο το ματς. Αν… λέει κάτι η παράδοση, οι Μαροκινοί έχουν 5/5 νίκες επί των… Μπενιναίων, εξ αυτών για Copa Africa ήταν μόνο το 2004, σε όμιλο, με 4-0 (είχαν σκοράρει μάλιστα δύο μετέπειτα γνωστοί μας, ο Αμπντελσάμ Ουαντού και ο Ταλάλ ελ Καρκουρί!).

Χαμηλά ο άσος, πέριξ του 1.55 και λογικό. Το Μπενίν… καλόμαθε στις ισοπαλίες από τον όμιλο, κράτησε και το μηδέν στα τελευταία δύο, απορίας άξιον πώς θα το διαχειριστεί αν δεχθεί πρώτο γκολ ενάντια σε μια ομάδα που δεν έχει δεχθεί γκολακόμη. Θαρρώ ότι είναι πιο αμφίρροπο από όσο δείχνουν οι αποδόσεις και η κόντρα του φαβορί έχει λογική. Αν έχει και τύχη, θα αποδειχθεί επί χόρτου…

«Γαλλική» μονομαχία και στο έτερο αποψινό ματς: η Ουγκάντα του Σεμπαστιάν Ντεσάμπρ ενάντια στη Σενεγάλη του Αλιού Σισέ, ο οποίος από τα 9 του ζούσε στο Παρίσι. Οι δύο χώρες δεν έχουν συναντηθεί ποτέ σε τελική φάση του Copa Africa, 2-3-0 για τη Σενεγάλη ο απολογισμός.

Διαβάστε ΕΔΩ όλο το άρθρο του Νίκου Μποζιονέλου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey