Εισαγγελική παρέμβαση για τα επεισόδια στο Πανθεσσαλικό

05/12/2023 - 11:57

Τα επεισόδια που έγιναν στην αναμέτρηση του ΝΠΣ με τον Ολυμπιακό ανάμεσα στους οπαδούς και τις αστυνομικές δυνάμεις είχαν ως αποτέλεσμα εισαγγελική παρέμβαση.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας του Βόλου διέταξε προκαταρκτική και δόθηκε εντολή στην αστυνομία να προσκομιστεί όλο το βιντεοληπτικό υλικό μέσα και έξω από το γήπεδο.

Το βράδυ της Κυριακής, το στάδιο παρουσίαζε εικόνα βομβαρδισμένου τοπίου με ξηλωμένα καθίσματα, σπασμένους νιπτήρες στις τουαλέτες αλλά και καταστροφές στο κυλικείο ύστερα από διάρρηξη.

Ο ΝΠΣ και ο Ολυμπιακός επιρρίπτουν τις ευθύνες για τα επεισόδια στην Αστυνομία, η οποία στο 90ό λεπτό του αγώνα, προσπάθησε να αποτρέψει άτομα, που βρίσκονταν στις κερκίδες, να εισέλθουν εντός του γηπέδου. Oι άμεσες ενέργειες των αστυνομικών, που εκτελούσαν μέτρα τάξης, ήταν ρήξη χημικών και κρότου λάμψης.

Να σημειωθεί πως η ελληνική αστυνομία σε ανακοίνωσή της, απαντώντας εμμέσως στην δήλωση του Δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου για εκτεταμένη χρήση χημικών, κάνει λόγο για περιορισμένη χρήση, επιβαλλόμενη, ώστε να προστατευτούν τα όργανα τάξης διότι εκτός του ότι δέχτηκαν, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση επίθεση, απειλήθηκε και ένα όχημα της ελληνικής αστυνομίας.

πηγή: news247.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey