Ξεκινά το πρωτάθλημα βόλεϊ γυναικών Αιγαίου (video)

18/04/2024 - 16:36 Τελευταία τροποποίηση στις 20/04/2024 - 10:01

Ξεκινά σήμερα 18/4 το απόγευμα η δεύτερη φάση του πρωταθλήματος βόλεϊ γυναικών με τη συμμετοχή των πρωταθλητριών ομάδων Λέσβου, Χίου, Σάμου και Κυκλάδων.

Οι αγώνες θα φιλοξενηθούν στο Κλειστό Γυμναστήριο της Νεάπολης από Πέμπτη έως και Σάββατο 20/4, με τις ομάδες να διεκδικούν την πρώτη θέση και την κατάκτηση του τίτλου της πρωταθλήτριας ομάδας Αιγαίου. Οι παραπάνω αγώνες συγκεντρώνουν μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα τουρνουά πανελληνίως που τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Μυτιλήνης σε συνεργασία με την ΕΟΠΕ και την τοπική επιτροπή.

Το μεσημέρι της Πέμπτης στη αίθουσα τύπου του Δημοτικού Σταδίου Μυτιλήνης, παραχώρησαν συνέντευξη τύπου οι διοργανωτές, παρουσία του Δημάρχου Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα, του Αντιδημάρχου Αθλητισμού Σωκράτη Γιακουμή, του μέλους της ΕΟΠΕ Λευτέρη Κογκαλίδη που επισκέφτηκε τη Λέσβο για το μίνι τουρνουά κα του Γενικού Γραμματέα της Τοπικής Επιτροπής Πετοσφαίρισης Δημήτρη Βερναρδάκη. Επίσης, μίλησαν και οι προπονητές των ομάδων και συγκεκριμένα από την Άθληση ο Σάββας Περτσελής, από τον Νηρέα ο Δημήτρης Μπαλασάς, από τον Πολυκράτη ο Δημήτρης  Νικολαϊδης και από τον Απόλλωνα Νάξου ο Γιάννης Φραγκίσκος.

Αρχικά, ο κ. Γιακουμής ανέφερε ότι είναι ευχαριστημένοι για την διοργάνωση στη Λέσβο ενός από τα μεγαλύτερα event για το βόλεϊ, με τη συμμετοχή των τεσσάρων καλύτερων ομάδων του Αιγαίου που θα διεκδικήσουν την πρόκριση στην επόμενη φάση και την άνοδο στην Α2 κατηγορία γυναικών. Ο κ. Γιακουμής ευχήθηκε να γίνουν ωραία παιχνίδια και τόνισε ότι αυτές τις δράσεις πρέπει να υποστηρίζονται από φορείς, ομάδες και τους φιλάθλους.

Στη συνέχεια ο κ. Χριστόφας, καλωσόρισε στη Μυτιλήνη και ευχαρίστησε τον Λευτέρη Κογκαλίδη από την ΕΟΠΕ και τις ομάδες που θα λάβουν μέρος στους αγώνες. Επίσης, σημείωσε ότι ξεκινά σήμερα ένα ωραίο πρωτάθλημα, απευθύνοντας κάλεσμα στον κόσμο να βρεθεί στο Κλειστό Γυμναστήριο της Νεάπολης και να στηρίξει το βόλεϊ, ένα άθλημα που τα τελευταία χρόνια έχει άνθηση στο νησί μας. Ο Δήμος Μυτιλήνης είναι ο κύριος διοργανωτής από τη στιγμή που η ΕΟΠΕ αποδέχτηκε το αίτημα που κατέθεσε, με τη φιλοδοξία μελλοντικά η Λέσβος να φιλοξενήσει περισσότερα τουρνουά σε όλα τα αθλήματα. Πρέπει να υπάρχει υποστήριξη στον αθλητισμό πρόσθεσε, ιδιαίτερα στις ακριτικές περιοχές που υπάρχουν δυσκολίες στις μετακινήσεις.

Ο κ. Κογκαλίδης με τη σειρά του ευχαρίστησε τον Δήμο Μυτιλήνης για την ανάληψη της διοργάνωσης. Ακόμη είπε ότι τρεις μέρες στη Μυτιλήνη θα χτυπά η καρδιά του βόλεϊ με την ευχή να διεξαχθούν καλά παιχνίδια.

Ακόμη, ο κ. Βερναρδάκης ευχήθηκε να υπάρχει μεγάλη προσέλευση του κόσμου στο γήπεδο, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του παράλληλα στον Δήμαρχο και τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού για την υποστήριξη τους στο άθλημα εδώ και αρκετά χρόνια.

Στη συνέχεια οι προπονητές ευχαρίστησαν τον Δήμο Μυτιλήνης για την διοργάνωση των αγώνων. Πρόκειται για ένα αμφίρροπο πρωτάθλημα ανάμεσα σε πολύ καλές ομάδες και στόχος είναι να γεμίσει το γήπεδο, να στηρίξουν οι φίλαθλοι το άθλημα και να χειροκροτήσουν τις προσπάθειες των αθλητριών, με την ευχή η καλύτερη ομάδα να κερδίσει την πρόκριση. 

Πρώτος αντίπαλος για την Άθληση σήμερα στις 20:30  ο Νηρέας, ενώ στις 18:00 θα γίνει ο πρώτος αγώνας Πολυκράτης-Απόλλων.

Το πρόγραμμα των αγώνων:

Πέμπτη 18/4

Πολυκράτης-Απόλλων, 18:00

Άθληση-Νηρέας, 20:30

Παρασκευή, 19/4

Απόλλων-Νηρέας, 18:00

Πολυκράτης-Άθληση, 20:30

Σάββατο, 20/4

Νηρέας-Πολυκράτης, 18:30

Άθληση-Απόλλων, 20:30

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey