Άρχισε η δράση στη Νεάπολη

10/09/2013 - 09:19 Τελευταία τροποποίηση στις 10/09/2013 - 11:52

tenis_7th_women_tournament2Ξεκίνησαν τη Δευτέρα οι αγώνες του κυρίως ταμπλό για το 8ο κατά σειρά Διεθνές Τουρνουά Τένις, που διεξάγεται στο Κέντρο Αντισφαίρισης Λέσβου στη Νεάπολη Μυτιλήνης, εντός των κατασκηνώσεων ΠΙΚΠΑ.

Το «ΟΤΕ Tennis Open International Women’s Circuit $10.000» είναι ένα τουρνουά, που μαγνητίζει και φέτος δυνατές συμμετοχές από όλο τον κόσμο. Συγκεκριμένα, στους αγώνες παίρουν μέρος οι καλύτερες νεαρές Ελληνίδες αθλήτριες, καθώς επίσης γνωστά ονόματα από διάφορες χώρες. H Μαρία Σάκκαρη είναι το Νο1 στο κυρίως ταμπλό και Νο668 θέση στη βαθμολογία γυναικών WTA, έχοντας φτάσει στο πρόσφατο παρελθόν μέχρι και τη θέση Νο568, μετρώντας 40 νίκες και 49 ήττες στην καριέρα της. Είναι μόλις 17 ετών, βασικό στέλεχος της Εθνικής ομάδας, η οποία θα προσπαθήσει να γίνει η πέμπτη Ελληνίδα αθλήτρια που θα κατακτήσει τον τίτλο μέσα στη Μυτιλήνη.

Ένα από τα φαβορί των αγώνων είναι η 27χρονη Ελβετίδα Lisa Sabino, Νο 2 στο ταμπλό και Νο781 στην WTA, με καλύτερη θέση στην καριέρα της το Νο292 πριν κάποιο διάστημα, έχοντας πετύχει 181 νίκες με 9 κατακτήσεις τίτλων στο μονό και 23 στο διπλό. Στο Νο3 του ταμπλό συναντάμε μια ακόμα Ελληνίδα, τη Σταματία Φαφαλιού, Νο769 στην παγκόσμια κατάταξη, η οποία μπαίνει με αξιώσεις στη μάχη.

Tennis_7th_Zagorska_action4Αξιόλογες αθλήτριες που παίρνουν επίσης μέρος στη διοργάνωση είναι η Klaartje Liebens από το Βέλγιο (Νο820 WTA), η Laura Deigman από την Αγγλία με έναν τίτλο στο διπλό, καθώς και οι Αμερικανίδες Murdock, Powers και Raszkiewicz. Ξεχωρίζουν ακόμη η Ολλανδέζα Wagemaker, η Βουλγάρα Dimitrova, η Τσέχα Hejlova, οι Ρωσίδες Glushich, Pishchaeva, Κulikova, η Ουκρανή Shulaeva και η Σουηδέζα Cedermark.

Ξεχωριστή θέση στο κυρίως ταμπλό κατέχει η νεαρή Ελένη Xριστοφή, μόλις 15 ετών, η οποία κέρδισε το διπλό και ήταν φιναλίστ στο μονό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος U16 την περασμένη εβδομάδα, παίρνοντας Wild Card, ελεύθερη συμμετοχή δηλαδή, για το τουρνουά της Μυτιλήνης.

 

Κατά την πρώτη μέρα της διοργάνωσης, χθες, οι δύο ελληνίδες αθλήτριες Σοφία Ζέγκου και Ιωάννα Μαρκεσίνη, που ήταν προγραμματισμένο να αγωνιστούν, προκρίθηκαν στον επόμενο γύρο χωρίς να κουραστούν, χωρίς αγώνα. Η Τερέζα Χέλιοβα από την Τσεχία δεν άφησε κανένα περιθώριο στην Ρωσίδα Πισκάεβα, επικρατώντας με 2-0 σετ (6-0, 6-0). Η Σαμάνθα Πάουερς βγήκε νικήτρια από τον αμερικανικό «εμφύλιο» επικρατώντας της Εύας Ρασκίεβιτς με 2-0 ετ (6-4, 6-3).

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey