Ισοπαλία... νίκη, μέσα στην Τούμπα!

24/08/2014 - 21:08 Τελευταία τροποποίηση στις 24/08/2014 - 21:48

Η ΑΕΛΚ πήρε το βαθμό της ισοπαλίας μέσα στην Τούμπα επί του ΠΑΟΚ (1-1), στην πρεμιέρα της Super League, μετά από ένα παιχνίδι που αφήνει γλυκόπικρη γεύση στους παίκτες του Γιάννη Ματζουράκη, αφού παρά το κακό ξεκίνημα, κατάφεραν να προηγηθούν στο σκορ και πλήρωσαν τη μοναδική ουσιαστικά ολιγωρία της αμυντικής τους γραμμής στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο ΠΑΟΚ, που δεν είχε την υποστήριξη των φίλων του λόγω της τιμωρίας της έδρας του από το περσινό ματς Κυπέλλου κόντρα στον Ολυμπιακό, μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση έχοντας δύο δυνατά σουτ των Σπυρόπουλου και Περέϊρα, τα οποία απέκρουσε ο Χογκ. Όσο περνούσε η ώρα η ΑΕΛΚ, που ξεκίνησε με σύστημα 3-5-2, ανέβαζε την απόδοσή της, ενώ και οι φωνές του Γιάννη Ματζουράκη φαίνεται να αφύπνισαν τους ποδοσφαιριστές. Οι γηπεδούχοι είχαν μια εξαιρετική στιγμή με τον Μακ (38'), το σουτ του οποίου απέκρουσε στην γραμμή ο Μπαρέρα, ενώ η ΑΕΛΚ έφτασε κοντά στο γκολ σε κεφαλιά του Μανούσου (44'), που έφυγε λίγο άουτ.

Στην επανάληψη, η πρώτη καλή στιγμή ήταν για τον ΠΑΟΚ με τον Περέϊρα, που βγήκε τετ α τετ με τον Χογκ, όμως δέχθηκε το πεντακάθαρο μαρκάρισμα του Αντέτζο, που απομάκρυνε τον κίνδυνο. Ακολούθησαν δύο εντυπωσιακές επεμβάσεις του Άντριου Χογκ, σε σουτ των Περέϊρα (51') και Μακ (55'). Κάπου εκεί ο Ματζουράκης πέρασε στο ματς τον Πολ Κειτά, στη θέση του Χωριανόπουλου, σε μια κίνηση που άλλαξε όχι μόνο το σύστημα (4-1-4-1), αλλά και την εικόνα του ματς. Στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, ο νεαρός αμυντικός μέσος έβγαλε στην κόντρα την ΑΕΛΚ, ο Λεοζίνιο τράβηξε πάνω του τον αμυντικό, πασάροντας την κατάλληλη στιγμή στον Καμαρά, που πλάσαρε τον Γλύκο για το 0-1 στο 61ο λεπτό!

Η χαρά της ΑΕΛΚ όμως κράτησε ελάχιστα, αφού στη μοναδική της ολιγωρία στα μετόπισθεν δέχθηκε την ισοφάριση, όταν ο ΠΑΟΚ έβγαλε... αντεπίθεση από πλάγιο άουτ, με τον Αντέτζο να χάνει τον Μακ, ο οποίος σέντραρε στην καρδιά της περιοχής για τον Περέϊρα, που ξέφυγε της επιτήρησης του Αναστασιάδη, "κεραυνοβολώντας" τον Χογκ για το 1-1. Παρά την ισοφάριση, η ΑΕΛΚ θα μπορούσε να πετύχει και δεύτερο γκολ, αν ο Καμαρά ενεργούσε πιο γρήγορα στο τετ α τετ του με τον Γλύκο στο 82ο λεπτό. O Ρατς απείλησε με δυνατό σουτ εκτός περιοχής (83'), ενώ τεράστια ευκαιρία έχασε ο ΠΑΟΚ, σε σουτ του Σαββίδη που έδιωξε με τα πόδια ο Χογκ (85').

Και εκεί που ο ΠΑΟΚ βρέθηκε ξανά να πιέζει την ΑΕΛΚ, ήρθε σε μια ανύποπτη φάση η απευθείας κόκκινη κάρτα του Περέϊρα (86'), σε μια απόφαση του διαιτητη Κομίνη που από το τηλεοπτικό ριπλέι φαίνεται κάπως... τραβηγμένη, αφού ο Αργεντίνος δέχθηκε ουσιαστικά το μαρκάρισμα του Λεοζίνιο, με εκατέρωθεν κρατήματα, έχοντας μάλιστα την μπάλα στην κατοχή του. Η αποβολή αυτή προκάλεσε μάλιστα και την έντονη αντίδραση του Αναστασιάδη, που θεώρησε πάντως -αρκετά υπερβολικά- πως ο Κομίνης έπαιξε... 0-100 τον ΠΑΟΚ μέσα στην έδρα του. Πριν τη συμπλήρωση των καθυστερήσεων, αποβλήθηκε όμως και ο Μάρκος Μπαρέρα με δεύτερη κίτρινη κάρτα, όταν κλότσησε ανόητα την μπάλα στην κερκίδα έχοντας ήδη "κιτρινιστεί" λίγο νωρίτερα.

Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τους παίκτες της ΑΕΛΚ να πανηγυρίζουν την ισοπαλία μέσα στην Τούμπα, ξεκινώντας ιδανικά το νέο πρωτάθλημα. Αυτός μάλιστα ο βαθμός ήταν ο πρώτος απέναντι στους "μεγάλους" της Super League (Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ), από τους οποίους πέρυσι η ομάδα της Καλλονής μέτρησε μόνο ήττες.

Κορυφαίος για την ΑΕΛΚ ο Άντριου Χογκ, που δε φέρει την παραμικρή ευθύνη στη φάση του γκολ, ενώ μέτρησε και πολλές εξαιρετικές επεμβάσεις στη διάρκεια του ματς. Καλός και ο Αντέτζο στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, όμως χρεώνεται το γεγονός πως από δική του αδράνεια ξεκίνησε το γκολ της ισοφάρισης για τον ΠΑΟΚ. Ουσιαστικότατος ο Καμαρά, που προσφέρει ταχύτητα στην ΑΕΛΚ, ενώ ο Λεοζίνιο απέδειξε ακόμα μια φορά γιατί θεωρείται βαρόμετρο για την απόδοση των Καλλονιατών.

Συνθέσεις

ΠΑΟΚ (Αναστασιάδης): Γλύκος, Κίτσιου, Σπυρόπουλος, Τζαβέλλας, Βίτορ, Τζιόλης (77' Ρατς), Τζανδάρης (68' Μαντούρο), Περέιρα, Μάρτενς (55' Σαββίδης), Μακ, Κουλούρης

Καλλονή (Ματζουράκης): Χογκ, Βάλιος, Αναστασιάδης, Αντέτζο, Γιορέντε, Μπαρέρα, Χωριανόπουλος (58' Κεϊτά), Καλτσάς (90' Γιώργου), Λεοζίνιο, Μανούσος, Καμαρά (83' Κύπρου)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey