Καλή και η ισοπαλία...

25/10/2014 - 16:58 Τελευταία τροποποίηση στις 25/10/2014 - 18:12

PAS_Giannina_AELK_0-0_1Η ΑΕΛΚ έφυγε με το στείρο 0-0 από τους "Ζωσιμάδες" απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα, σε ένα ματς που όπως εξελίχθηκε θα μπορούσε να είχε καταλήξει υπέρ των φιλοξενούμενων, που έπαιξαν με αριθμητικό πλεονέκτημα σχεδόν για ένα ολόκληρο ημίχρονο, αλλά και υπέρ των γηπεδούχων, που είχαν δοκάρι στις καθυστερήσεις.

Οι Καλλονιάτες μπήκαν δυνατά στο γήπεδο, προσπαθώντας να περιορίσουν τα επιθετικά ατού των γηπεδούχων και κυρίως τον Τσάβες, ο οποίος όμως είχε δύο πολύ καλές ευκαιρίες (2', 26'). Ενδιάμεσα ο Ίλιτς έφτασε κι αυτός κοντά στο γκολ (14'). Ο Ματζουράκης με συνεχείς φωνές από τον πάγκο κράτησε ψηλά την αυτοσυγκέντρωση των ποδοσφαιριστών του μετά το ημίωρο και σε συνδυασμό με το δυνατό παιχνίδι στις προσωπικές μονομαχίες, κατάφερε να αναστείλει την επιθετική πρωτοβουλία του ΠΑΣ. 

Στην επανάληψη, με το ξεκίνημα οι γηπεδούχοι έμειναν με παίκτη λιγότερο, λόγω μιας ανόητης αποβολής του Λίλα, που έκανε χέρι σε αντεπίθεση των Καλλονιατών και αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα του διαιτητή Μάνταλου (50'). Από εκείνο το σημείο, η ΑΕΛΚ πίεσε και ανέβασε σταδιακά την απόδοσή της, θέλοντας να εκμεταλλευτεί τον έξτρα παίκτη και να φύγει με το τρίποντο από τα Γιάννενα. Ωστόσο, υπήρχε εμφανές πρόβλημα στην τελική πάσα, με αποτέλεσμα να μην μπορούν οι παίκτες της να φανούν απειλητικοί προς την εστία του Βελλίδη.

PAS_Giannina_AELK_0-0_2Ο ΠΑΣ, με ξαφνικές αντεπιθέσεις, έκανε κάποιες λιγοστές προσπάθειες να πετύχει το γκολ. Ζήτησε πέναλτι πάνω στον Τσάβες (59'), όταν ο Μπαρέρα σήκωσε ψηλά το πόδι του μέσα στην περιοχή, αλλά ο Μάνταλος έδειξε -σωστά- να συνεχιστεί το παιχνίδι. Η απόφαση αυτή, σε συνδυασμό με κάποιες άλλες φάσεις από το πρώτο μέρος, δημιούργησαν ένταση στους "Ζωσιμάδες", με τους φιλάθλους να προσπαθούν με κάθε τρόπο να γίνουν εκείνοι ο 11ος παίκτης του ΠΑΣ μέσα στο γήπεδο. Στο 78' μια αδύναμη κεφαλιά του Μανιά μπλόκαρε εύκολα ο Χογκ και στο 81', ο Στεφάνοβιτς έχασε τεράστια ευκαιρία, όταν εκμεταλλεύτηκε την αναπήδηση της μπάλας στο κακό τερέν, αλλά στο τετ α τετ νικήθηκε από το δεξί πόδι του Βελλίδη, που έσωσε την εστία του από βέβαια παραβίαση.

Στις καθυστερήσεις, λίγο έλειψε ο ΠΑΣ να "κλέψει" τη νίκη, όταν ο Τσάβες έβγαλε τετ α τετ τον Ντάσιο, που σούταρε με εξωτερικό φάλτσο, στέλνοντας την μπάλα στο δεξί δοκάρι (91') του Άντριου Χογκ! Στο 93', ο Λεοζίνιο με εκτέλεση φάουλ βρήκε τον Αναστασιάδη στην καρδιά της περιοχής, όμως ο Βελλίδης απέκρουσε εντυπωσιακά, κρατώντας το ισόπαλο 0-0.

Κακή γενικά η εικόνα του Μάνταλου, που έχασε τον πειθαρχικό έλεγχο, παρά το γεγονός ότι οι φάσεις δεν εκτυλίχθηκαν στις επικίνδυνες περιοχές του γηπέδου. Μπορεί να απέβαλλε σωστά τον Λίλα, όμως στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, είχε ανάποδες υποδείξεις σε πολλές φάσεις, προκαλώντας εκνευρισμό εκατέρωθεν, με αποτέλεσμα να φαίνεται ανήμπορος στα μάτια του κόσμου -που αποδοκίμαζε έντονα- να διευθύνει έναν τέτοιο αγώνα.

Συνθέσεις

ΠΑΣ Γιάννινα: Βελλίδης, Μιχαήλ, Μπέριος, Τζημόπουλος, Στρούνα, Τσουκαλάς (86' Γιάκος), Λίλα, Ακόστα (79' Ντάσιος), Χαρίσης, Τσάβες, Ίλιτς (55' Μανιάς)

ΑΕΛ Καλλονής: Χογκ, Αντέτζο, Βαλιός, Αναστασιάδης, Γιορέντε (80' λ.τρ. Κύπρου), Κεϊτά, Μπαρέρα (60' Στεφάνοβιτς), Λεοζίνιο, Μανούσος, Ναβάρο (75' Πιπίνης), Χουάνμα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey