Η μάχη της παραμονής

19/04/2017 - 14:45 Τελευταία τροποποίηση στις 19/04/2017 - 17:43

Οκτώ στροφές πριν το φινάλε της φετινής Football League και το πρωτάθλημα έχει πάρει «φωτιά» σε ότι αφορά τις θέσεις υποβιβασμού. Ανάμεσα στις ομάδες που παλεύουν για να αποφύγουν το μοιραίο βρίσκεται και η ΑΕΛΚ, η οποία αναζητά βαθμούς ώστε να βάλει από κάτω της δύο ακόμα αντιπάλους της, ώστε να βρεθεί πάνω από τη διακεκαυμένη ζώνη.

Ενδιαφέρον υπάρχει σίγουρα και στα ψηλά πατώματα της βαθμολογίας, αλλά εκεί έχουν ξεκαθαρίσει κάπως τα πράγματα, αφού τρεις ομάδες μάχονται για τα δύο προνομιούχα εισιτήρια. Στη μάχη της παραμονής ωστόσο, με εξαίρεση τον ήδη υποβιβασμένο Πανθρακικό, που έχει αποχωρήσει από το πρωτάθλημα, τα υπόλοιπα είναι αρκετά ρευστά. Τα σενάρια για τις άλλες τρεις ομάδες που θα ακολουθήσουν την ομάδα της Κομοτηνής στη Γ' Εθνική είναι πολλά. Στο... χορό της αποφυγής του υποβιβασμού βρίσκονται συνολικά επτά ομάδες, ανάμεσά τους και η ΑΕΛΚ.

Έχει λαμβάνειν ο Αχαρναϊκός

Ένα στοιχείο που έχει σημασία, είναι πως ο Αχαρναϊκός είναι η μοναδική ομάδα από όσες μάχονται για την παραμονή, που δεν έχει παίξει στο Β’ Γύρο με αντίπαλο τον Πανθρακικό. Κάτι που μεταφράζεται σε +3 σίγουρους βαθμούς στη συγκομιδή του, σε σχέση με όσα απεικονίζεται αυτή τη στιγμή στον πίνακα. Όλες οι υπόλοιπες ομάδες έχουν ολοκληρώσει τις αναμετρήσεις τους με τους Θρακιώτες.

Να εκμεταλλευτεί τον «Ταρλά»

Η ΑΕΛΚ έχει 19 βαθμούς, σε περίπτωση που πληρώσει ως αργά το βράδυ τον Κωστα Δαύκο, διαφορετικά θα ισχύσει οριστικά και αμετάκλητα το -3 από το διαιτητικό δικαστήριο, με αποτέλεσμα να βρεθεί στους 16 πόντους. Οι Καλλονιάτες αγωνίζονται την Κυριακή στη Ριζούπολη με αντίπαλο τον πρωτοπόρο Απόλλωνα Σμύρνης και εν συνεχεία φιλοξενούν τον Πανελευσινιακό στον πολύ κρίσιμο αγώνα, που θα κρίνει εν πολλοίς και το μέλλον ενός εκ των δύο (όποιος ηττηθεί) ή και των δύο (σε ενδεχόμενη ισοπαλία).

Ακολουθούν τρία εκτός έδρας με Τρίκαλα, Καλλιθέα και Αγροτικό Αστέρα και ενδιάμεσα τρία εντός εναλλάξ με Χανιά, Παναιγιάλειο και Πανσερραϊκό. Αν υποτεθεί ότι η ΑΕΛΚ θα αξιοποιήσει στο έπακρο τον «Ταρλά» θα έχει προσθέσει 12 πόντους, φτάνοντας του 31 στην καλύτερη περίπτωση και θα αναζητά κάποια υπέρβαση μακριά από τη Λέσβο, ώστε να αγγίξει τους 34-35. Αυτό βέβαια σημαίνει πως για να συμβεί, θα πρέπει η ομάδα της Καλλονής να κάνει… πρωταθλητισμό στο εξής, αφού θα αγωνίζεται κάθε φορά με την πλάτη στον τοίχο, δίχως περιθώριο απώλειας βαθμών.

Football League

Βαθμολογία παραμονής

11. Κισσαμικός 29
12. Αχαρναϊκός 29
13. Αναγέννηση Καρδίτσας 28
14. Αιγινιακός 25
15. Καλλιθέα 24
16. ΑΕΛ Καλλονής 19
17. Πανελευσινιακός 18
18. Πανθρακικός  -6

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey