Στους "32" με τύχη και... Πουρή! [photos]

23/11/2011 - 16:29 Τελευταία τροποποίηση στις 23/11/2011 - 18:08

Στη φάση των "32" του Κυπέλλου Ελλάδας προκρίθηκε η ΑΕΛΚ, επικρατώντας στα πέναλτι του ΠΑΟΚ Γλυφάδας, σε ένα ματς - θρίλερ με απίστευτες ανατροπές και σενάριο που θα ζήλευε μέχρι και ο Χίτσκοκ!

Η ομάδα της Καλλονής παρατάχθηκε με αρκετές αλλαγές στη σύνθεσή της, σε μια προσπάθεια του Λουτσιάνο Ντε Σόουζα να δώσει ανάσες σε βασικούς του ποδοσφαιριστές. Ο αγώνας ήταν αμφίρροπος με τον ΠΑΟΚ Γλυφάδας να παρουσιάζεται ιδιαίτερα ανταγωνιστικός, φτάνοντας μάλιστα δύο φορές κοντά στο γκολ με την μπάλα να σταματά στα δοκάρια, αρχικά με τον Κάμπα στο 24ο λεπτό και τον Τσαμουρλίδη στο 37ο λεπτό από απ' ευθείας κόρνερ! Η ΑΕΛΚ προσπάθησε να ισορροπήσει και το κατάφερε, ελεγχοντας το χώρο του κέντρου με αποτέλεσμα το ημίχρονο να λήξει ισόπαλο χωρίς τέρματα.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης, ο Παναγιώτης Καραχάλιος βρήκε δίχτυα για τον Κεραυνό Γλυφάδας ανοίγοντας το σκορ (1-0), μεταφέροντας το άγχος για την πρόκριση στην ομάδα της ΑΕΛΚ. Το ματς πήρε περίεργη ομορφιά όταν ο διαιτητής Κορδολαίμης από τον Πειραιά απέβαλλε δύο παίκτες μέσα σε διάστημα λίγων λεπτών. Αρχικά τον Μάρκο Ντος Σάντος των Καλλονιατών με απ' ευθείας κόκκινη για διαμαρτυρία στο 52ο λεπτό και εν συνεχεία τον Παπαδήμα της Γλυφάδας με δεύτερη κίτρινη στο 56ο λεπτό.

Η ΑΕΛΚ έγινε πιο επιθετική με την είσοδο των Μανούσου και Μανουσάκη, ψάχνοντας το γκολ που θα έστελνε το ματς έστω στην παράταση και το πέτυχε με όμορφο σουτ του Μιχάλη Κριπιντήρη στο 75ο λεπτό. Ο Κεραυνός Γλυφάδας έμεινε με 9 παίκτες, όταν στο 92΄αποβλήθηκε και ο Τσιάτσιος με το 1-1 πάντως, να μένει μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα στην κανονική διάρκεια του αγώνα, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να οδηγηθούν στην παράταση.

Εκεί, με την ομάδα της Καλλονής να έχει το αριθμητικό πλεονέκτημα τα πράγματα φάνταζαν ευνοϊκά και έγιναν ακόμα καλύτερα όταν ο Λεοζίνιο πέτυχε το 1-2 στο 109', βάζοντας την ΑΕΛΚ μπροστά στο σκορ. Είχε προηγηθεί ασύλληπτο σουτ του Τσαμουρλίδη, ένα λεπτό νωρίτερα, που τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Πουρή. Οι παίκτες του Κεραυνού ωστόσο βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα και έφτασαν στο 2-2, όταν στο 115' ο Τσαμουρλίδης εξιλεώθηκε για τα δύο δοκάρια και με απ' ευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε το ματς στη διαδικασία των πέναλτι.

Στη "ρώσικη ρουλέτα", ο τερματοφύλακας της ΑΕΛΚ αποδείχθηκε ο... κρουπιέρης, που καθόρισε το αποτέλεσμα! Ο Χρήστος Πουρής κράτησε ζωντανή την ομάδα του με καίριες αποκρούσεις, ακόμα κι όταν οι συμπαίκτες του έδειχναν να "λιγοψυχούν" από τα 11 βήματα, μπροστά σε μια τόσο σημαντική νίκη-πρόκριση.

Ο Πουρής απέκρουσε το πρώτο πέναλτι του Κεραυνού, ο Λεοζίνιο έκανε το 0-1, με τους γηπεδούχους να ευστοχούν (1-1) και τον Γιώργο Μανούσο να αστοχεί από την άσπρη βούλα. Η ομάδα της Γλυφάδας σκόραρε στα επόμενα δύο πέναλτι, όπως και η ΑΕΛΚ με τους Κριπιντήρη και Μαρσέλο (3-3). Στο πέμπτο πέναλτι του Κεραυνού μίλησε και πάλι ο Πουρής που έδιωξε την μπάλα, όμως ο Μανουσάκης έχασε την ευκαιρία να καθαρίσει εκεί την πρόκριση, αστοχώντας στο καθοριστικό χτύπημα.

Οι δύο ομάδες ευστόχησαν στο έκτο κατά σειρά πέναλτι (για την ΑΕΛΚ σκόραρε ο Χατζόπουλος) για να ακολουθήσει μια ακόμα καθοριστική επέμβαση του Πουρή, που με τα ακροδάχτυλα έσπρωξε την μπάλα να χτυπήσει στο δοκάρι. Το πέναλτι που έκρινε την πρόκριση εκτέλεσε με μαεστρία ο Καρακώστας, στέλνοντας την ΑΕΛΚ στη φάση των "32" εκεί όπου θα υποδεχθεί τον Πανιώνιο στον "Ταρλά" στις 21 Δεκεμβρίου!

ΑΟ Γλυφάδας (Νίκος Γκουλής): Παγούδης, Παπαδήμας, Παραράς, Κολοτούρος, Τσαμουρλίδης, Αγκιρίμπα, Κάμπας (90+1' Καζαντζής), Φέτσης (76' Πετρόπουλος), Ταραλίδης (79' Τσούτσης), Τσιάτσιος, Καραχάλιος

ΑΕΛ Καλλονής (Λουτσιάνο Ντε Σόουζα): Πουρής, Καρακώστας, Γάλας, Κριπιντίρης, Μαρσέλο, Λεοζίνιο, Πάεζ, Τριανταφύλλου (52' Μανούσος), Χατζόπουλος, Ντο Σάντος (90+1' Σκάγκλια), Μακρίδης (65' Μανουσάκης)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey