Ένταση από τις δηλώσεις Λουτσιάνο

30/04/2012 - 11:09 Τελευταία τροποποίηση στις 30/04/2012 - 11:21

Οι σχέσεις του Λουτσιάνο Ντε Σόουζα με την ΑΕ Λάρισα ήταν πάντοτε τεταμένες, από τον καιρό που ο Βραζιλιάνος ήταν ποδοσφαιριστής και είχε πρωταγωνιστήσει σε αρκετά ματς με τις πρώην ομάδες του.

Η χθεσινή Συνέντευξη Τύπου δεν ξέφυγε από τον κανόνα και προς στιγμήν στην αίθουσα επικράτησε ένταση από τις δηλώσεις του, με τις οποίες χαρακτήρισε "κωλοτούμπα" το διαιτητή Χατζή και πως μόνο η Καλλονή υπήρχε στο γήπεδο.

Αναλυτικά:
Λουτσιάνο Ντε Σόουζα (βοηθός προπονητή ΑΕΛΚ):
«Ήρθαμε στην Λάρισα με στόχο να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο και να κερδίσουμε το παιχνίδι ώστε να έχουμε μια άνεση στη συνέχεια του πρωταθλήματος. Θέλω να δώσω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους παίκτες για την προσπάθειά τους. Μέσα σε μία πολύ δυνατή έδρα και απέναντι σε μία ομάδα με πολύ μεγάλη ιστορία – και το λέω αυτό επειδή το πιστεύω – θεωρώ ότι φεύγουμε δυσαρεστημένοι από το αποτέλεσμα γιατί δεν πήραμε αυτό που πιστεύω ότι αξίζαμε.

Δεν ξέρω ποια είναι η δική σας γνώμη αλλά πιστεύω ότι σήμερα υπήρχε μια ομάδα στο γήπεδο και αυτή ήταν η Καλλονή. Δυστυχώς υπάρχουν στο ποδόσφαιρο ορισμένοι «κωλοτούμπες» (σ.σ. αναφερόταν στο διαιτητή Χατζή) με αποτέλεσμα να βάλει την ΑΕΛ μέσα στην περιοχή μας και να φτάσει στην ισοφάριση».

Σχετικά με τον χαρακτηρισμό «κωλοτούμπες», που είπε για τον διαιτητή Χατζή, απάντησε: «Σέβομαι όλους εσάς που θέλετε το καλό της ΑΕΛ. Έχετε ένα πρόβλημα με εμένα προσωπικά από τότε που έπαιζα ποδόσφαιρο. Όμως τώρα είμαι προπονητής. Η γνώμη μου είναι ότι ήμασταν καλύτεροι. Εγώ, πρώτος θα ήμουν αυτός που εάν η ΑΕΛ μας έβαζε τέσσερα γκολ θα αναγνώριζα την ανωτερότητά της. Όσο για τα δύο ακυρωθέντα γκολ, δεν μπορώ να πάρω θέση. Απλώς οι παίκτες μου είπαν ότι στη φάση του γκολ του Κολοβέτσιου υπήρξε σπρώξιμο».

Μιχάλης Ζιώγας (τεχνικός ΑΕΛ): «Για ακόμη ένα παιχνίδι η ομάδας μας είχε πάθος και αγωνιστικότητα. Νομίζω ότι στο πρώτο ημίχρονο θα έπρεπε να είχαμε προηγηθεί. Είχαμε μιλήσει με τους παίκτες όλη την εβδομάδα και ξέραμε ότι η Καλλονή δεν μπορεί απέναντι σε οργανωμένη άμυνα. Αυτό που προσπαθεί και θέλει να παίζει είναι η κόντρα επίθεση. Επίσης είχα πει στους παίκτες ότι θα ήθελα να προηγηθούμε εμείς στο σκορ, γιατί από εκείνη τη στιγμή και μετά θα είχαμε εμείς το πάνω χέρι στο παιχνίδι, γνωρίζοντας – όπως προείπα - ότι δεν μπορεί η Καλλονή να μας παίξει σε οργανωμένη άμυνα.

Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε και αντιθέτως η Καλλονή σε μία ανύποπτη φάση μας έβαλε το γκολ. Θέλω, σε αυτό το σημείο, να πω ότι ήταν μεγάλο πλήγμα για εμάς το γεγονός ότι δεν είχαμε τον κόσμο μαζί μας, αλλά θέλω να τους ευχαριστήσω που ήταν εκτός του γηπέδου. Μας στήριζαν και τους ακούγαμε. Παρόλα αυτά αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες μου και νομίζω ότι αν είχαμε τη βοήθεια του κόσμου από ένα σημείο και μετά - και έτσι, όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι - θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει τη νίκη. Διότι φάνηκε μετά το γκολ το δικό μας ότι ο αντίπαλος προπονητής με τις αλλαγές και τις κινήσεις που έκανε, φοβήθηκε ότι θα έχανε και ήθελε τουλάχιστον να πάρει την ισοπαλία.

Βέβαια προς το τέλος και εμείς κοιτάξαμε να διασφαλίσουμε τουλάχιστον την ισοπαλία. Γιατί όπως είχε πει κι ένας σπουδαίος προπονητής, «αν δεν μπορείς να κερδίσεις ένα ματς, τουλάχιστον μην το χάνεις στο τέλος». Κοιτάμε μπροστά και προχωράμε με ταπεινότητα και σοβαρότητα, όπως αξίζει στην ιστορία αυτής της ομάδας».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου αναφορικά με την τοποθέτηση του Λουτσιάνο, ότι η Καλλονή αδικήθηκε από τη διαιτησία και ότι υπήρχε μόνο μια ομάδα στο γήπεδο, ο τεχνικός της ΑΕΛ δήλωσε τα εξής: «Στα λεγόμενα του κου Λουτσιάνο μπορείτε να απαντήσετε εσείς. Εγώ αυτό που άκουσα από τους ποδοσφαιριστές μου στα αποδυτήρια ήταν ότι σε κανένα άλλο παιχνίδι δεν κάναμε τόσες πολλές ευκαιρίες και είναι κρίμα που δεν κερδίσαμε. Νομίζω ότι αν ο Καούνος δεν έχανε τη φάση στο πρώτο ημίχρονο, η τροπή του αγώνα θα ήταν τελείως διαφορετική».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey