Σπαραγμός σε... ξένο αχυρώνα!

16/07/2012 - 14:32 Τελευταία τροποποίηση στις 16/07/2012 - 14:35

Δεν έχει σταματημό το σίριαλ που έχει ξεκινήσει εδώ και έναν περίπου μήνα, με αφορμή τη δημόσια καταγγελία του εργολάβου κ. Νίκου Γιαϊτζόγλου κατά του Προέδρου της ΠΑΕ ΑΕΛΚ κ. Νίκου Μιχαλάκη, για την άρνηση -σύμφωνα με τον εργολάβο πάντα- του μεγαλομετόχου της καλλονιάτικης ομάδας να καταβάλλει το ποσό που απαιτούνταν για τις εργασίες διαμόρφωσης του γηπέδου «Γ. Σκούφος», που επρόκειτο να παραχωρηθεί από το Δήμο Λέσβου στην ΑΕΛΚ για αποκλειστική χρήση.

Θυμίζουμε πως ο εργολάβος είχε στείλει εξώδικο στον Πρόεδρο της ΠΑΕ ΑΕΛΚ, ζητώντας του να του καταβληθεί ένα ποσό γύρω στις 20.000 ευρώ, που ήταν το κόστος των εργασιών διαμόρφωσης του «Γ. Σκούφος», για να χρησιμοποιηθεί ως βοηθητική εγκατάσταση της ομάδας.

Ας σημειωθεί πως το «Γ. Σκούφος» είχε παραχωρηθεί για αποκλειστική χρήση στην ΠΑΕ από τον Οργανισμό Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Λέσβου, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο.

Η απόφαση αυτή εν τέλει ακυρώθηκε από τη Γενική Γραμματεία Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου. Παρ' όλα αυτά οι όποιες εργασίες εκτελέστηκαν, ολοκληρώθηκαν κανονικά και ο εργολάβος που δε βρήκε ανταπόκριση στις επαφές του με την ΠΑΕ για να πληρωθεί τις εργασίες του, απέστειλε εξώδικο και στο Δήμο Λέσβου, ζητώντας παράλληλα εξηγήσεις για το που πρέπει να απευθυνθεί επ' ακριβώς ώστε να εξασφαλίσει τα δεδουλευμένα του.

Το «Γ. Σκούφος» ότι κι αν προηγήθηκε, δόθηκε από το Δήμο Λέσβου στην ΑΕΛΚ, με την ομάδα να το δηλώνει ως βοηθητική εγκατάστασή στο φάκελο που υπέβαλλε για να λάβει αδειοδότηση από τη SuperLeague.

Το ρεπορτάζ με τα εξώδικα του κ. Γιαϊτζόγλου και τις δημόσιες τοποθετήσεις του, στις οποίες καυτηρίαζε τις μεθόδους του Αντιπροέδρου της ΠΑΕ ΑΕΛΚ Κώστα Παπαδόπουλου, ο οποίος διαχειρίστηκε από ένα σημείο και μετά την υπόθεση, παρουσιάζοντας -όντας μέχρι πρότινος εντός της «οικογενείας» της ομάδας- πολλά σπαρταριστά από τη λειτουργία της ΠΑΕ στην εφημερίδα «Τα Νέα της Λέσβου», προκάλεσαν την αντίδραση του κ. Μιχαλάκη, ο οποίος απέστειλε με τη σειρά του εξώδικο στην εφημερίδα, ισχυριζόμενος σε γενικές γραμμές ότι οι συντάκτες της, επιχειρούν να θίξουν την υπόληψή του.

Παρ' όλα αυτά φρόντισε να απαντήσει και στις καταγγελίες του εργολάβου, ισχυριζόμενος πως τον έχει αποπληρώσει, αφού ο κ. Γιαϊτζόγλου –σύμφωνα με την πλευρά Μιχαλάκη- του είχε ζητήσει μόλις περίπου 2.000 ευρώ για το πετρέλαιο που χρησιμοποίησε για τις ανάγκες των εργασιών, κάνοντας ως δωρεά ουσιαστικά στην ομάδα τις εργασίες!

Το τελευταίο επεισόδιο στο σίριαλ ήταν η πρόσφατη, νέα δημόσια, τοποθέτηση του εργολάβου στα «Νέα της Λέσβου», ο οποίος δήλωσε πως «δούλεψα και θέλω να πληρωθώ». Παράλληλα εξυμνεί την μη εξάρτηση των «Νέων της Λέσβου» από «κανένα είδος πελατειακού συμφέροντος» δίνοντας στους συντάκτες τους «κουράγιο και δύναμη, γιατί στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε, δημοσιογράφοι σαν εσάς είναι μετρημένοι στα δάχτυλα, ώστε να μην θαμπώνονται από τη μεγάλη αίγλη του χρήματος…», προκαλώντας ερωτηματικά για το τι ακριβώς… υπονοεί.

Παράλληλα ο κ. Γιαϊτζόγλου σχολιάζει πως ο ίδιος είναι ένας βιοπαλαιστής που πληρώνει τις εισφορές του και δεν έχει την άνεση ανθρώπων που από χόμπυ επενδύουν 1,5 εκ. ευρώ για μία ποδοσφαιρική ομάδα, με την υπενθύμιση προς τους μέχρι πρότινος (μην ξεχνιόμαστε) συντρόφους του, πως τα… «κάστρα πέφτουν από μέσα».

Τα σχόλια φυσικά ανήκουν σε εσάς για όλη αυτή την κατάσταση. Εμείς σαν «SL» απλά θα αναρωτηθούμε για το αυτονόητο, που στην μικρή μας κοινωνία δυστυχώς, φυσικά και δεν είναι αυτονόητο. Οι εργασίες εκτελέστηκαν τελικά ή δεν εκτελέστηκαν παρανόμως; Και πως είναι δυνατόν δύο ιδιώτες να ανταλλάσσουν εξώδικα και να καταφεύγουν στη δικαιοσύνη για να… δικαιωθούν, όταν επί της ουσίας παρανόμως έκαναν ότι έκαναν σε ένα δημοτικό γήπεδο; Η μήπως καταλάβαμε λάθος κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι και αρμόδιες αρχές;

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey