Δεν κατεβαίνει στο πρωτάθλημα Κ15

16/08/2013 - 13:42 Τελευταία τροποποίηση στις 16/08/2013 - 15:25

Super_League_wallΗ Super League διοργανώνει παράλληλα με το πρωτάθλημα των "μεγάλων", τα αντίστοιχα των υποδομών για τις ηλικίες Κ20, Κ17 και Κ15. Μπορεί για τα δύο πρώτα η συμμετοχή των ομάδων να είναι υποχρεωτική, όχι όμως και για το Κ15, με την ΠΑΕ ΑΕΛΚ να κάνει χρήση του δικαιώματός της και να μη λαμβάνει τελικά μέρος στη διοργάνωση.

Το πρωτάθλημα Κ15 της Super League πήρε πρόσφατα και την έγκριση της ΕΠΟ, ωστόσο παρά το αρχικό ενδιαφέρον των Καλλονιατών, τελικώς η νεοσύστατη ομάδα τους δε θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα.

Σύμφωνα με το καταστατικό του Συνεταιρισμού, κάθε ΠΑΕ οφείλει να εκταμιεύσει ένα ποσό από το μετοχικό της κεφάλαιο, για μια θέση στη διοργάνωση. Πολλές ομάδες αρνήθηκαν τη συμμετοχή τους για καθαρά οικονομικούς λόγους.

Η ΠΑΕ ΑΕΛΚ με σημερινή της ανακοίνωση, επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που την ήθελαν να μη λαμβάνει μέρος. Εξάλλου εκκρεμεί η αύξηση μετοχικού της κεφαλαίου, όπως επιτάσσει η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Το προηγούμενο διάστημα η Super League είχε στείλει ερωτηματολόγια στις ΠΑΕ - μέλη της, ζητώντας τους να απαντήσουν πάνω σε διάφορα ζητήματα που αφορούσαν το πρωτάθλημα, καταθέτοντας παράλληλα τις προτάσεις, αλλά και τις ενστάσεις τους. Από τη Λίγκα εκφραζόταν η αισιοδοξία για συμμετοχή της ΑΕΛΚ στο νότιο όμιλο του Κ15, όμως κάτι τέτοιο δε θα συμβεί τελικά.

Να σημειωθεί ότι οι άνθρωποι της ΠΑΕ είχαν προ ημερών ζητήσει από την ΕΠΣ Λέσβου να μπει η Ερασιτεχνική ΑΕΛΚ στην κλήρωση της Β1 Κατηγορίας, θέλοντας με την Κ15 να αγωνιστούν στο τοπικό πρωτάθλημα. Οι παράγοντες της Ένωσης ενημέρωσαν την ΕΠΟ, η οποία γνωμοδότησε αρνητικά, τονίζοντας πάντως πως η ομάδα έχει δικαίωμα να αγωνιστεί στα πρωταθλήματα υποδομής της ΕΠΣΛ.

Η έναρξη των αγώνων του πρωταθλήματος Κ15 θα γίνει μαζί με το αντίστοιχο των Κ17, όπου θα λάβει μέρος η ΑΕΛΚ, στις 22 Σεπτεμβρίου.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΛΚ: "Ενημερώνουμε το φίλαθλο κόσμο της Λέσβου πως η Κ15 της ομάδας μας δε θα λάβει μέρος στο αντίστοιχο πρωτάθλημα της Super League."

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey