Διαφορά ποιότητας...

04/01/2014 - 21:22 Τελευταία τροποποίηση στις 04/01/2014 - 21:42

osfp_aelk_leandro_saviolaΗ ΑΕΛΚ γνώρισε την ήττα με 4-0 από τον Ολυμπιακό στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", σε ένα ματς από το οποίο δε θα μπορούσε να προσδοκά σε κάτι καλύτερο από μια αξιοπρεπή εμφάνιση και όσο το δυνατόν λιγότερο βαριά ήττα.

Η διαφορά ποιότητας των δύο ομάδων ήταν εμφανής, με τους πρωταθλητές να πετυχαίνουν γκολ κυριολεκτικα όποτε ήθελαν να ανεβάσουν την απόδοσή τους. Από την άλλη μεριά η ΑΕΛΚ έπαιξε φοβισμένα, προφανως για να μην ξεφύγει το σκορ και αυτός ήταν ο λόγος που δεν το ευχαριστήθηκε ιδιαίτερα, αφού ήταν λιγοστές οι επιθετικές της πρωτοβουλίες και παρά την αμυντική της προσήλωση το σκορ έφτασε στα επίπεδα του 4-0, με αρκετές χαμένες ευκαιρίες για τους ερυθρόλευκους.

Οι παίκτες του Ματζουράκη υστέρησαν σε πάθος κατά τις προσωπικές μονομαχίες, έμειναν πίσω στο σκορ μόλις στο 13' από το γκολ του Σαβιόλα στην πρώτη ολοκληρωμένη επίθεση του Ολυμπιακού στην εστία του Σιδεράκη και μετά περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο. Οι Πειραιώτες έχασαν δύο ακόμα ευκαιρίες με Κάμπελ (17') και Φουστέρ (19') και μετά κατέβασαν στροφές, δείχνοντας πως έκαναν κάτι σαν... αγγαρεία για το υπόλοιπο του πρώτου 45λεπτου. Η ΑΕΛΚ απείλησε για πρώτη φορά με τον Ποντάνι στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, όμως το σουτ του Τσέχου έφυγε άουτ.

Gnabouyou_Osfp_AELK_4-0Στην επανάληψη, ο Ολυμπιακός έπαιξε όσο χρειάστηκε για να δώσει διαστάσεις στη νίκη του και να ευχαριστήσει τους φιλάθλους που βρέθηκαν στις εξέδρες. Στο 53ο λεπτό, ο Κάμπελ πάσαρε δεξιά στον Σαλίνο, εκείνος σέντραρε παράλληλα και ο Ντομίνγκεζ πέτυχε με "τακουνάκι" το 2-0. Στο 64' ο Ολυμπιακός κέρδισε... κόρνερ από το πουθενά, σε μια φάση που την μπάλα έβγαλε εκτός ο Μπονγκ αντί του Λεάντρο. Ο Ντομίνγκεζ το εκτέλεσε στην καρδιά της περιοχής, οι αμυντικοί απλά... κοιτούσαν και ο Μανωλάς με την άνεσή του στόπαρε και σούταρε για το 3-0. Το ματς είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, ωστόσο με την είσοδο των Βάις και Μασάντο ο Ολυμπιακός βρήκε κίνητρο να πετύχει ένα ακόμα γκολ. Ο Κάμπελ πάσαρε κάθετα στον Πορτογάλο και εκείνος με δυνατό σουτ πέτυχε το 4-0.

Στις καθυστερήσεις η ΑΕΛΚ δημιούργησε δύο ευκαιρίες με τον Ντος Σάντος και τον Νιαμπούγιου, χωρίς πάντως να καταφέρει να πετύχει το γκολ της τιμής. Στα αξιοσημείωτα του αγώνα, ο τραυματισμός του Καζάκη στη μέση από τον ΜΑνωλά, που είχε ως αποτέλεσμα να ντεμπουτάρει ο Γάλλος νεοαποκτηθείς επιθετικός.

Συνθέσεις

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μανωλάς, Παπαδόπουλος, Μπονγκ, Σάμαρης (66' Εντινγκά), Μανιάτης (72' Μασάντο), Κάμπελ, Φουστέρ (55' Βάις), Ντομίνγκες, Σαβιόλα

ΑΕΛ Καλλονής (Γιάννης Μαντζουράκης): Σιδεράκης, Χωριανόπουλος, Λεάντρο, Αναστασιάδης, Ποντάνι, Μαρσέλο, Γιουκαρής (78' Ντάμπος), Μανούσος (69' Βαλιός), Ντος Σάντος, Λεοζίνιο, Καζάκης (20' λ. τρ. Νιαμπούγιου)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey