Παίζει την… κατηγορία στο ΟΑΚΑ!

13/01/2014 - 15:01 Τελευταία τροποποίηση στις 13/01/2014 - 15:15

Aris_AELK_0-2_PodanyΤο σερί των έξι συνεχόμενων παιχνιδιών χωρίς νίκη, μετατρέπει το σημερινό παιχνίδι (19:30) με τον ουραγό της βαθμολογίας Άρη, ούτε λίγο ούτε πολύ σε παιχνίδι «ζωής και θανάτου» για την Καλλονή, που σε διάστημα μίας εβδομάδας καλείται να παίξει ενδεχομένως τη σημαντικότερη ζαριά της για την εδραίωσή της στην Super League.

Η ΑΕΛΚ δεν σκέφτεται για σήμερα στο ΟΑΚΑ κανένα άλλο αποτέλεσμα πλην της νίκης, που σε περίπτωση επίτευξής της, θα σημάνει πιθανά και το γκρέμισμα της ιστορικής ομάδας της Θεσσαλονίκης που ταλανίζεται από τεράστια προβλήματα, στη Football League. Παράλληλα στο καλλονιάτικο στρατόπεδο, γνωρίζουν πολύ καλά ότι σημερινό παιχνίδι, έχει άμεση διασύνδεση και με το μεθεπόμενο (σ.σ. ενδιάμεσα υπάρχει η μάχη στα Γιάννενα), κόντρα στο φορμαρισμένο Απόλλωνα Σμύρνης, που παλεύει να φύγει από την επικίνδυνη ζώνη.

Μία ζώνη που λόγω της παρατεταμένης αδυναμίας της Καλλονής να επανέλθει στα νικηφόρα αποτελέσματα, έχει πλησιάσει επικίνδυνα την εκπρόσωπο της Λέσβου στα μεγάλα σαλόνια.  Οπότε ο στόχος έτσι όπως αφήνεται να εννοηθεί από το τεχνικό επιτελείο της ομάδας για τα καθοριστικά παιχνίδια με Άρη και Απόλλωνα, είναι το λιγότερο… τέσσερις βαθμοί που θα αποτελέσουν παράλληλα και το πλέον καθοριστικό βήμα παραμονής της Καλλονής στην κατηγορία.

Καζάνι που βράζει ο Άρης

Aris_AELK_0-2_TatosΗ ΑΕΛΚ στο εντυπωσιακό της ξεκίνημα στην Super League στον πρώτο γύρο, είχε περάσει σα σίφουνας τόσο από το «Κλεάνθης Βικελίδης» όπου και κέρδισε τον Άρη με 0-2, όσο και από τη Ριζούπολη, που συνέτριψε τον Απόλλωνα με 1-3 αποκτώντας σημαντική κληρονομιά για την τωρινή συγκυρία του δευτέρου γύρου, που την φέρνουν να μετρά περίπου τους ίδιους βαθμούς μαζί τους.

Τα δεδομένα ωστόσο από τον περασμένο Σεπτέμβρη, έχουν αλλάξει σημαντικά. Ο Άρης βιώνει μία από τις πιο κρίσιμες στιγμές της ιστορίας του, με τα πάντα μέσα στην ομάδα ελέω διοικητικών ανωμαλιών να μυρίζουν μπαρούτι και η Καλλονή θέλει με νίκη, αφενός να ανασάνει αποφασιστικά βαθμολογικά, αφετέρου να δώσει τη χαριστική βολή στους Θεσσαλονικείς. Οι οποίοι ωστόσο εξασφάλισαν την παραμονή του Ανδρέα Τάτου στις τάξεις τους, ενώ ενισχύθηκαν με τους Μαυρουδή και Μπουγαϊδή που δεν αποκλείεται να παίξουν σήμερα στο ΟΑΚΑ.

Κερδίζει τις εντυπώσεις ο Ζακουάνι

Zakuani_PeterboroughΣτα καθαρά αγωνιστικά ο Γιάννης Μαντζουράκης είδε με ικανοποίηση τον Περόνε να ξεπερνάει το πρόβλημα τραυματισμού του που αποκόμισε μέσα στο διάστημα των εορτών, αλλά και τον Καζάκη να επανέρχεται στις προπονήσεις μετά το μικρό τραυματισμό του στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό.

Ωστόσο από τη στιγμή που ξεπεράστηκε το πρόβλημα με τα δελτία όλων των νεοαποκτηθέντων ποδοσφαιριστών της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου, δεν αποκλείεται να πάρουν χρόνο συμμετοχής τόσο ο Ζακουάνι που έχει κλέψει τις εντυπώσεις στις προπονήσεις, όσο και οι Πολ Κεϊτά, Φουρλάνος (που συμπεριλήφθησαν στην αποστολή) και ο Νιαμπούγιου ο οποίος έκανε ντεμπούτο στο Καραϊσκάκη. Ως εκ τούτου εκτιμήσεις για τις επιλογές του «Ρουμάνου» στη βασική 11άδα δεν μπορούν να γίνουν, αφού είναι σαφές πως ο προπονητής και μόνο έχει την εικόνα της αγωνιστικής ετοιμότητας των νεοφερμένων.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey