Tσάμπα ήττα στην Ξάνθη!

15/02/2014 - 17:30 Τελευταία τροποποίηση στις 16/02/2014 - 11:39

Xanthi_AELK_1-0_XorianopoulosΗ ΑΕΛΚ κρατούσε με άνεση για 89 λεπτά το βαθμό της ισοπαλίας απέναντι στην Ξάνθη, ωστόσο μια αμυντική αδράνεια των παικτών του Ματζουράκη χάρισε την πολύτιμη νίκη στους γηπεδούχους, που έφτασε πλέον τους Καλλονιάτες στους 29 πόντους.

Ο αγώνας ήταν πολύ κακός ποιοτικά, με τις δύο ομάδες να επιδίδονται σε ένα άναρχο παιχνίδι κέντρου χωρίς μεγάλες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες. Χαρακτηριστικό των λιγοστών καλών στιγμών στο παιχνίδι είναι το γεγονός πως την κεφαλιά του Γούτα (3'), που έφυγε άουτ, διαδέχθηκε στο 23' πια ένα σουτ του Μπαξεβανίδη έξω από την περιοχή και ακολούθως ένα νέο μακρινό και άστοχο σουτ του Καλτσά (26'), για να φτάσουμε στη λήξη του ημιχρόνου ξανά ώστε να καταγραφεί μια αξιόλογη τελική προσπάθεια με το καλοζυγισμένο σουτ του Τριαδη, που έφυγε μακριά από τα δοκάρια του Σιδεράκη.

Με το ίδιο αργό τέμπο ξεκίνησε και το δεύτερο ημίχρονο, ωστόσο η Ξάνθη έγινε λίγο πιο δραστήρια και είχε ένα καλό 15λεπτο στο οποίο προσπάθησε να γίνει απειλητική και δημιούργησε κάποιες καλές ευκαιρίες, από τις οποίες ξεχώρισε το δυνατό σουτ του Μαρίν από τα δεξιά που απέκρουσε εντυπωσιακά ο πορτιέρο της ΑΕΛΚ (62'). Είχε προηγηθεί βέβαια μια ευκαιρία του Μανούσου (55'), ο οποίος όμως δε δυσκόλεψε ιδιαίτερα με το εξωτερικό φάλτσο τον Κυριακίδη.

Μετά τις πολλές αλλαγές κι από τις δύο πλευρές ο ρυθμός έπεσε εκ νέου, με τον Μάνταλο να... ταράζει τα νερά χάρη σε ένα σουτ του στο 74ο λεπτό, που έφυγε άουτ. Δύο λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα προς τον διαιτητή Κομίνη για περίπτωση πέναλτι σε χέρι του Ζακουανί μέσα στην περιοχή. Το τηλεοπτικό ριπλέι έδειξε μεν ξεκάθαρη επαφή, αλλά μετά από... καραμπόλα που ξεκίνησε από κεφαλιά απομάκρυνση του Βαλιού και κατέληξε σε πολύ κοντινή απόσταση στο απλωμένο χέρι του Κονγκολέζου αμυντικού.

Στο τελευταίο 10λεπτο του αγώνα, η Ξάνθη γυρόφερνε την περιοχή της ΑΕΛΚ, η οποία είχε περιοριστεί σε παθητικό ρόλο. Ο Σολτάνι σπατάλησε μια πολύ καλή στιγμή των Θρακιωτών στο 87', μετά από όμορφο κοντρόλ και σουτ στην κίνηση, που έφυγε ψηλά. Ένα λεπτό αργότερα, ο Ζακουανί υπέπεσε σε φάουλ -παίζοντας σε ακόμα ένα ματς πολύ με τα χέρια- με τον Κάλβο να εκτελεί άσχημα, αλλά το ίδιο άσχημα να απομακρύνουν οι Καλλονιάτες. Στην εξέλιξη της φάσης, η μπάλα έφτασε ξανά στον Κάλβο, που αυτή τη φορά έκανε σέντρα "πάρε-βάλε" στο πρώτο δοκάρι, ο Γούτας πρόλαβε με κεφαλιά στην έξοδο τον Σιδεράκη και το 1-0 ήταν γεγονός.

Η ΑΕΛΚ έμεινε πίσω στο χειρότερο σημείο του αγώνα και μοιραία δεν κατάφερε να διεκδικήσει κάτι θετικό στα λεπτά που απέμεναν, με το σφύριγμα της λήξης να βρίσκει τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν έντονα το βαθμολογικό τρίποντο και από την άλλη πλευρά τους παίκτες του Ματζουράκη απογοητευμένους από την εξέλιξη των τελευταίων λεπτών.

Συνθέσεις

SKODA Ξάνθη (Κεχαγιάς): Κυριακίδης, Μπέρτος, Βάλλας, Γούτας, Μπαξεβανίδης, Μάνταλος, Ντε Γκούζμαν, Μαρίν (74' Ράνος), Σολτάνι, Τριάδης (46' Κάλβο), Σολάρι (63' Σουάρες)

ΑΕΛ Καλλονής (Μαντζουράκης): Σιδεράκης, Χωριανόπουλος (90 Νιαμπούγιου), Ζακουανί, Βαλιός, Γιορέντε, Κεϊτά (86' Καζάκης), Φαρία, Μαρσέλο, Καλτσάς, Ποντάνι (61' Φουρλάνος), Μανούσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey