Η εμπειρία Ζακουανί στην Ελλάδα από την "Telegraph"

19/02/2014 - 11:05

zakouani_telegraphΣτη Βρετανική εφημερίδα «Daily Telegraph», το ηλεκτρονικό δημοσίευμα της οποίας αναδημοσιεύτηκε μεταφρασμένο στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ ΑΕΛΚ, μίλησε ο Κογκολέζος αμυντικός της Καλλονής Γκαμπριέλ Ζακουανί, καταθέτοντας τις πρώτες του εντυπώσεις από το ελληνικό πρωτάθλημα, την Καλλονή και συγκρίνοντας το επίπεδο με το ποδόσφαιρο που παίζεται στην Αγγλία.

Ο Ζακουανί στη συνέντευξή του υποστηρίζει ότι ενδιαφέρθηκαν για την απόκτησή του τον Δεκέμβρη τέσσερις ομάδες από την Ελλάδα, με την ΑΕΛΚ να κερδίζει την υπογραφή του.

Η παρουσία του από το πρώτο κιόλας παιχνίδι στην ομάδα της Καλλονής, απεδείχθη καταλυτική, αφού σκόραρε ισοφαρίζοντας το κρίσιμο παιχνίδι με τον Άρη στο ΟΑΚΑ, στο οποίο η ΑΕΛΚ πήγαινε να αγωνιστεί με ένα σερί στην πλάτη της έξι συνεχόμενων αγωνιστικών χωρίς νίκη.

«Χάναμε 1-0, ισοφάρισα και τελικά νικήσαμε με 3-1» λέει ο Ζακουανί στην «Telegraph». «Ήταν ο τέλειος τρόπος για να ξεκινήσω την καριέρα μου στην Ελλάδα. Η ομάδα χρειαζόταν έναν κεντρικό αμυντικό που να “γεμίζει” την άμυνα. Αν καταφέρνεις  άλλωστε να “τρομάζεις” τον αντίπαλο επιθετικό, έχεις ήδη κερδίσει την μισή μάχη».  

Ο Ζακουανί δεν θα μπορούσε να μην καταθέσει στους Βρετανούς και την άποψή του για το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος.  «Στην Αγγλία οι παίκτες αγωνίζονται με πολλή ένταση, πολλές φορές σκληρά. Εδώ στην Ελλάδα οι αμυντικοί, όπως εγώ, έχουμε περισσότερο χρόνο στην άμυνα. Στο πρωτάθλημα αγωνίζονται πολλοί Βραζιλιάνοι που αρέσκονται να κρατούν πολύ την μπάλα και να κάνουν διάφορα κόλπα. Υπάρχουν παίκτες με μεγάλη ποιότητα, όπως ο Χαβιέρ Σαβιόλα του Ολυμπιακού. Το γεγονός πως τώρα θα παίξουν απέναντι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για το Champions League δείχνει πως το πρωτάθλημα εδώ βρίσκεται σε καλό επίπεδο».

Σε ότι αφορά τον ίδιο και το μέλλον του στο νησί; Ο Ζακουανί φαίνεται πως «ψήνεται» με την προοπτική ανανέωσης του συμβολαίου του που λήγει το καλοκαίρι.

«Η γυναίκα μου και ο δύο ετών γιος μου έχουν ήδη έρθει στη Μυτιλήνη, όμως καθώς η σεζόν τελειώνει τον Απρίλιο θεώρησα πως δεν θα ήταν σωστό για τον μεγαλύτερο γιο μου να αφήσει αυτή τη στιγμή το σχολείο του. Προς το παρόν τον βλέπω μία φορά την εβδομάδα», λέει ο Ζακουανί, και συνεχίζει: «Η ομάδα μού πρότεινε να υπογράψω συμβόλαιο για ενάμισι χρόνο, ήμουν ωστόσο διστακτικός γιατί ήταν η πρώτη φορά που θα έπαιζα εκτός Αγγλίας και δεν ήθελα να δεσμευτώ. Σκέφτηκα λοιπόν πως ένα διάστημα έξι μηνών θα ήταν ιδανικό, τώρα ωστόσο σκέφτομαι διαφορετικά καθώς όλα πηγαίνουν πάρα πολύ καλά».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey