Σφιγμένη κόντρα στους "Βιόλα"

19/07/2014 - 20:28 Τελευταία τροποποίηση στις 19/07/2014 - 22:00

Την ήττα με σκορ 3-0 γνώρισε η ΑΕΛΚ στο πρώτο της δυνατό τεστ προετοιμασίας επί ιταλικού εδάφος, απέναντι στη σαφέστατα πιο έτοιμη Φιορεντίνα, στο προπονητικό κέντρο των "Βιόλα" στη Μοένα.

Οι ποδοσφαιριστές του Γιάννη Ματζουράκη παρουσιάστηκαν σφιγμένοι -όπως είναι λογικό- χωρίς να έχουν να αντιτάξουν κάτι σπουδαίο απέναντι στη φρεσκάδα της Φιορεντίνα, για την οποία αυτό ήταν το τρίτο της φιλικό, έχοντας ξεκινήσει την προετοιμασία της λίγες ημέρες νωρίτερα από τους Καλλονιάτες.

Το Α' Ημίχρονο ήταν ένας επιθετικός μονόλογος των "Βιόλα", που είχαν την μπάλα στην κατοχή τους στο μεγαλύτερο διάστημα του 45λέπτου, δημιουργώντας αρκετές ευκαιρίες μπροστά από την εστία της ΑΕΛΚ, η οποία είχε δύο καλές στιγμές σε μακρινά σουτ του Λεοζίνιο και του Καμαρά. Η Φιορεντίνα κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Ίλισιτς στο 40' και με το 1-0 οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.

Στην επανάληψη, οι δύο προπονητές χρησιμοποίησαν σχεδόν όλους τους παίκτες που είχαν στη διάθεσή τους με τους Ιταλούς να παραμένουν ορεξάτοι και απειλητικοί, φτάνοντας στο 2-0 με κεφαλιά του Μπερναντέσι στο 56ο λεπτό. Η Καλλονή από την πλευρά της, με πολλές αλλαγές σε σχέση με την αρχική της 11άδα, έδειξε διάθεση να κυκλοφορήσει την μπάλα (περισσότερο στο δεύτερο 45λεπτο), είχε ένα - δύο ακόμα σουτ προς την εστία των "Βιόλα" και γενικώς έδειξε καλύτερο πρόσωπο όσο περνούσε η ώρα. Η Φιορεντίνα όμως είχε πολλές ποιοτικές λύσεις από τον πάγκο, αφού ο Βιτσέντσο Μοντέλα έδωσε χρόνο συμμετοχής σε πολλούς από τους λογιζόμενους βασικούς του και πέτυχε το τελικό 3-0 στις καθυστερήσεις του αγώνα με τον Μάριο Γκόμεζ.

Για την ΑΕΛΚ ξεκίνησαν το ματς ο Χογκ κάτω από τα δοκάρια, οι Αναστασιάδης και Βαλλιός κεντρικό αμυντικό δίδυμο, Χωριανόπουλος (δεξιά) και Γιορέντε (αριστερά) στα ακραία μπακ, Καλτσάς και Κειτά ως ανασταλτικοί μέσοι, Καμαρά (αριστερά) και Μανούσος (δεξιά) ακραίοι χαφ, ανάμεσά τους ο Λεοζίνιο και προωθημένος φορ ο Χουάνμα. Στην επανάληψη αγωνίστηκαν και οι: Στεφάνοβιτς, Mίνγκας, Μπαρέρα, Πιπίνης, Κριπιντίρης, Πελεκάνος, Γιώργου, Κύπρου και ο -υπό δοκιμή- Αμπντούλ Ραζάκ. Ωστόσο ο Χρήστος Πιπίνης αποχώρησε τραυματίας λίγο μετά την είσοδό του στο ματς.

Να σημειωθεί, ότι ο προπονητής της ΑΕΛΚ παρακολούθησε τα τελευταία λεπτά του αγώνα εκτός αγωνιστικού χώρου, καθώς ο διαιτητής τον απέβαλλε λόγω διαμαρτυρίας έπειτα κάποια δυνατά μαρκαρίσματα, που προκάλεσαν τις έντονες διαμαρτυρίες του. Άξιο αναφοράς επίσης το γεγονός, πως το ματς παρακολούθησαν περισσότεροι από 2.500 φίλαθλοι, για τους οποίους σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους υπήρχαν αρκετά χάπενινγκς πριν την έναρξη της αναμέτρησης.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey