Έλαμψε με Ουντινέζε μπροστά σε 3000 φιλάθλους

14/08/2014 - 10:38 Τελευταία τροποποίηση στις 30/12/2014 - 13:46

AELK_Udinese1_omadikoΜε σκορ 2-2 ολοκληρώθηκε η ιστορική φιλική αναμέτρηση της ΑΕΛΚ κόντρα στην Ουντινέζε στον ανακαινισμένο "Ταρλά", που αποτέλεσε παράλληλα και την επιστροφή της ομάδας της Καλλονής στη Λέσβο, μετά το πέρας των εργασιών που πραγματοποιήθηκαν στο Δημπτικό Στάδιο Μυτιλήνης.

Φίλαθλοι κάθε ηλικίας βρέθηκαν από νωρίς στις εξέδρες για να πάρουν μια καλή θέση και να παρακολουθήσουν το σπουδαίο ματς, αλλά παράλληλα να λύσουν κάθε απορία τους για τη νέα μορφή του "Ταρλά", που από το Μάρτιο και μέχρι πριν λίγες ημέρες δέχθηκε τις... περιποιήσεις των συνεργείων, ώστε να μπορεί πλέον να φιλοξενεί και αγώνες της Super League. Περίπου 3.000 Λέσβιοι υπολογίζονται πως παραβρέθηκαν στο γήπεδο.

Athanasiou_Vounatsos_Giakalis_Mixalakis_Tarlas_2014Πριν την έναρξη του αγώνα, η ΠΑΕ ΑΕΛΚ απένειμε τιμητικές πλακέτες από τους τοπικούς φορείς μέχρι τον... Πρωθυπουργό της χώρας, ευχαριστώντας με αυτόν τον τρόπο τα θεσμικά όργανα της Πολιτείας για την ολοκλήρωση του έργου που επιτρέπει στην ομάδα να χρησιμοποιήσει τον "Ταρλά" για τις εντός έδρας υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα και στο κύπελλο. Ωστόσο την γκρίνια μερίδας των φιλάθλων για τις τοποθετήσεις από μικροφώνου των τοπικών αρχόντων, διαδέχθηκε γρήγορα η είσοδος των ομάδων και αμέτρητα πυροτεχνήματα, που έκαναν τη... νύχτα - μέρα πριν τη σέντρα!

Το ματς ξεκίνησε με γκολ από τα αποδυτήρια, αφού ο Γιώργος Μανούσος έμελλε να πετύχει το πρώτο γκολ της φετινής σεζόν για την ΑΕΛΚ μπροστά στο κοινό της Λέσβου, με δυνατό σουτ μόλις στο 2ο λεπτό. Οι Ιταλοί όμως απάντησαν άμεσα και συγκεκριμένα έντεκα λεπτά αργότερα, με το μεγάλο τους αστέρι, Αντόνιο Ντι Νατάλε. Οι δύο ομάδες είχαν αρκετές ευκαιρίες στο πρώτο 45λεπτο για ένα ακόμη γκολ, ωστόσο πήγαν στα αποδυτήρια με το ισόπαλο 1-1.

Leozinho_Manousos_AELK_Udinese1Στο ξεκίνημα της επανάληψης, η ΑΕΛΚ αιφνιδίασε ξανά την Ουτινέζε και στο 48' έγινε το 2-1 με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Λεοζίνιο, μετά από μαρκάρισμα του Μπρκιτς πάνω στον Βραζιλιανο.

Η Ουντινέζε ανέβασε την απόδοσή της και έφερε ξανά το ματς στα ίσα στο 65ο λεπτό, με σκόρερ τον Μουριέλ (2-2). Οι δύο προπονητές έκαναν πολλές αλλαγές στη συνέχεια, ο ρυθμός έπεσε και το 2-2 έμελλε να είναι και το τελικό της αναμέτρησης.

Αναμφίβολα, το φιλικό αυτό αποτέλεσε ένα άκρως θετικό τεστ για την ομάδα της Καλλονής, απέναντι σε ένα δυνατό αντίπαλο, που αγωνίζεται σε ένα από τα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Τη χαρά όλων βέβαια μετρίασε ο τραυματισμός του Στεφάνοβιτς στις καθυστερήσεις, με τον Σέρβο μέσο να αποχωρεί με ασθενοφόρο από τον "Ταρλά".Tarlas_AELK_Udinese1

Συνθέσεις:

ΑΕΛ Καλλονής (Ματζουράκης): Χογκ, Αναστασιάδης (90’ Κριπιντήρης), Βαλιός, Μπαρέρα (80’ Κύπρου), Καλτσάς (64’ Στεφάνοβιτς, 90 λ.τρ. Βλαστέλλης), Ναβάρο (88’ Γιώργου), Γιορέντε (88’ Μπουρούς), Μανούσος (80’ Χωριανόπουλος), Λεοζίνιο (80’ Κεϊτά), Καμαρά (75’ Μίνγκας), Αντέτζο

Ουντινέζε (Στραματσιόνι): Μπρκιτς, Ορτό (76’ Λόπεζ), Πασκουάλε (63’ Ριέρα), Μπελμόντε (81’ Μπούμπνιτς), Ντανίλο, Άλαν, Μπαντού (88’ Γιάνκτο), Φερνάντες (50’ Πίντσι), Μουριέλ (67’ Θερό), Ντι Νατάλε, Βίντμερ (63’ Πίρις)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey