"Χρυσοί" οι έφηβοι του Παλλεσβιακού

16/11/2010 - 10:09 Τελευταία τροποποίηση στις 01/03/2011 - 14:37

Την Κυριακή το απόγευμα στο κατάμεστο Κλειστό Γυμναστήριο της Νεάπολης διεξήχθη ο τελικός του εφηβικού πρωταθλήματος περιόδου 2010–11, μεταξύ του περσινού πρωταθλητή Παλλεσβιακού και του Αρίωνα Μυτιλήνης. Ο αγώνας ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι και αποζημίωσε με το παραπάνω τους φίλους των δύο ομάδων, που γέμισαν την κερκίδα.

Στο αγωνιστικό σκέλος, οι δύο ομάδες μπήκαν φορτωμένες με άγχος να παίξουν όπως ήταν φυσικό έναν τελικό. Το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με μικρό προβάδισμα του Παλλεσβιακού (12-9). Στο δεύτερο δεκάλεπτο το δίδυμο Σουσαμλή – Σουλακέλλη καθοδηγούμενο από τον Κομνηνό έφερε τον "Παλλε" στο ημίχρονο να προηγείται 30-17, ενώ για τον Αρίωνα πάλευε στο παρκέ μόνος του ο Ψημμίτης. Στην επανάληψη, στα μέσα του δεκαλέπτου, ένα σερί 0-8 του Αρίωνα έκανε το ταμπλώ να γράφει 40-35 και να δίνει άγρια ομορφιά στο παιχνίδι, που έκλεισε στο 44-37 υπέρ του Παλλεσβιακού. Το τέταρτο δεκάλεπτο κύλησε με τον Παλλεσβιακό στο μεγαλύτερο διάστημα να αγωνίζεται χωρίς τον Σουσαμλή, που βγήκε με 5 φάουλ, διατηρώντας ωστόσο διαφορά 10 πόντων, ενώ ο Αρίωνας προσπαθούσε με οργανωτή και σκόρερ τον Ψημμίτη να ανατρέψει το σκορ, χωρίς αποτέλεσμα.

Στη μεγάλη νίκη του Παλλεσβιακού σημαντική προσφορά είχαν οι Σουλακέλλης, Ιατρού, Σουσαμλής και Αναστασίου, που έπαιξε τραυματίας. Από τον Αρίωνα κορυφαίος ήταν ο Ψημμίτης, ενώ ακολούθησαν σε προσφορά οι Μπουρούς, Σακελλαρίου, Καθιώτης.

Ο Γιάννης Χρυσουλάκης, εκ των προπονητών του "Παλλέ", επεσήμανε στο "SportLesvos": «Δημιουργήσαμε μαζί με τον Γιάννη Ρούσσο μια ομάδα, που μετά από σκληρή και επίπονη δουλειά, παρέμεινε ουσιαστικά αήττητη τα τρία τελευταία χρόνια, κατακτώντας τίτλους και τοποθετώντας τον Παλλεσβιακό στην κορυφή του λεσβιακού μπάσκετ στις αναπτυξιακές ηλικίες. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά αυτά, αλλά και στις οικογένειές τους που μας τα εμπιστεύθηκαν. Ήταν μια ξεχωριστή φουρνιά παικτών, που δούλεψαν πάνω σε ένα συγκεκριμένο πλάνο. Είχαμε βάθος, μια γεμάτη δωδεκάδα, που αποδεικνύει την καλή δουλειά που γίνεται στις υποδομές του Παλλεσβιακού.»

Τον τελικό παρακολούθησε ο πρόεδρος του Παλλεσβιακού, Γιώργος Αμπελικιώτης, ο οποίος δήλωσε στο "SportLesvos": «Νοιώθω πολύ περήφανος για αυτά τα παιδιά και τις επιτυχίες που φέρνουν εδώ και τρία χρόνια στο σύλλογο. Θυμάμαι το ξεκίνημά τους στο ανοιχτό γήπεδο της Χρυσομαλλούσας (δίπλα στο σπίτι μου) που έκαναν προπονήσεις καθημερινά με καιρικές συνθήκες δύσκολες. Αγάπησαν το σύλλογο, αγαπήθηκαν μεταξύ τους και έγιναν μια παρέα και τα αποτελέσματα μας δικαίωσαν όλους. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά, συγχαρητήρια στους προπονητές Χρυσουλάκη – Ρούσσο και στο μεγάλο συμπαραστάτη τους τον Παναγιώτη Καρέκο.»

Ο Έφορος Καλαθοσφαίρισης του Παλλεσβιακού, Παναγιώτης Καρέκος, σε δηλώσεις του στο "SportLesvos" τόνισε: «Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και τους προπονητές για την κατάκτηση του εφηβικού πρωταθλήματος. Χαίρομαι περισσότερο γιατί το τριετές πρόγραμμα που είχαμε βάλει, φέρνει στον Παλλεσβιακό ένα παιδικό, δύο εφηβικά πρωταθλήματα και την ανδρική ομάδα στους τελικούς του πρωταθλήματος. Η δημιουργία ακαδημίας, η διοργάνωση δύο καμπ με καταξιωμένους ανθρώπους του ελληνικού μπάσκετ, η συμμετοχή σε τουρνουά και η συμμετοχή μας σε τρία Πανελλήνια Πρωταθλήματα στην Αθήνα ανέβασαν ψηλότερα τον Παλλεσβιακό. Αυτό που ξεκινήσαμε δε σταματάει εδώ, σήμερα, με αυτήν την επιτυχία. Συνεχίζουμε την προσπάθεια και θέλω να υποσχεθώ, ότι θα κάνω τα πάντα, ώστε ο Παλλεσβιακός να γίνει πολύ μεγάλος.»

Παλλεσβιακός - Αρίων Μυτιλήνης 64-49
Σκορ ημιχρόνου: 30-17
Τα δεκάλεπτα: 12-9, 18-8, 14-20, 20-12
Διαιτητές: Κ. Ροδίτης – Π.Σωτηρχέλλης
ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟΣ (Χρυσουλάκης – Ρούσσος): Σουσαμλής 12, Αναστασίου 7, Κομνηνός 11, Ιατρού 14 (1), Ζυγούκης Σπ. 1, Σουλακέλλης 17 (1), Στεφάνογλου 2, Ισκής, Ζυγούκης Γ., Ζιώγας, Μαστραντωνάς, Καραγιάννης
ΑΡΙΩΝ (Αργυρόπουλος – Τσακαλάκης): Σακελλαρίου 7, Ψημμίτης 22 (1), Καθιώτης 8, Μπουρούς 8, Δουμούζης 2, Βλουτέλλης, Πρασσάς, Αθανασίου, Κρικλάνης, Βουλγαρέλλης, Καμινέλλης, Μαυραχείλης 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey