Από τον Αρίωνα, στο NCAA!

06/01/2016 - 09:52 Τελευταία τροποποίηση στις 06/01/2016 - 10:40

Η Λέσβος μπορεί να υστερεί σε αθλητικές υποδομές ή σπουδαίες διακρίσεις στο μπάσκετ, όμως το ταλέντο δεν λείπει και ένας νεαρός Μυτιληνιός καταφέρνει να διακριθεί στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού!

Ο λόγος για τον Μάρκο Ψημίτη, που από το Κλειστό Γυμναστήριο Νεάπολης και τον Αρίωνα έφτασε να παίρνει με το σπαθί του μεταγραφή στο NCAA και το Saint Louis, κερδίζοντας το σεβασμό προπονητών και αντιπάλων. Ο νεαρός γκαρντ αποφοίτησε το 2012 από το Πειραματικό Λύκειο Μυτιλήνης και πήρε τη μεγάλη απόφαση να φύγει για τις ΗΠΑ, προκειμένου να συνδυάσει τις σπουδές του με το αγαπημένο του μπάσκετ, κυνηγώντας το αμερικανικό όνειρο!

Φοίτησε στο Harris - Stowe State University, συμμετέχοντας στη National Association of Intercollegiate Athletics (NAIA) Division και κατάφερε όχι μόνο να εξελιχθεί μπασκετικά, αλλά και να κερδίσει επαίνους για την ακαδημαϊκή του πορεία με τη συνολική του βαθμολογία. Με τη φανέλα των Hornets έπαιξε σε 27 ματς, πραγματοποιώντας το καλύτερό του παιχνίδι με αντίπαλο το Park, πετυχαίνοντας 16 πόντους. Λίγες εβδομάδες αργότερα, σε αγώνα επίδειξης με το Saint Louis σημείωσε 14 πόντους, αλλά το σημαντικότερο ήταν πως τράβηξε τα βλέμματα, κερδίζοντας τη μεταγραφή του εκεί, αποκτώντας έτσι την ευκαιρία να αγωνιστεί στη Division 1 του NCAA!

Δικαίωμα συμμετοχής ωστόσο, θα αποκτήσει από την επόμενη σεζόν, λόγω των περιορισμών που ισχύουν στις μεταγραφές της λίγκας. Σε κάθε περίπτωση όμως, ο Μάρκος Ψημίτης αποδεικνύει πως με σκληρή δουλειά στις προπονήσεις, πίστη και επιμονή, μπορεί να καταφέρει τα πάντα. Το μέλλον του ανήκει και η Λέσβος μπορεί να αισθάνεται υπερήφανη για τον μπασκετικό της εκπρόσωπό στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, με την ελληνική παροικία του NCAA να μεγαλώνει χρόνο με το χρόνο...

Οι Έλληνες κατακτούν το αμερικανικό κολλεγιακό πρωτάθλημα, αφήνοντας πολλές υποσχέσεις για το μέλλον. Ήδη, οι Κώστας Μήτογλου (Wake Forest), Τάιλερ Ντόρσεϊ (Oregon), Ζακ Όγκαστ (Notre Dame), Γιάννης Δημακόπουλος (UC Irvine) και Πάρης Μαραγκός (American) πραγματοποιούν φέτος εξαιρετικές εμφανίσεις, ενώ υπάρχουν και πολλοί ακόμα συμπατριώτες μας, που παλεύουν να καταξιωθούν. Από την ερχόμενη σεζόν, ανάμεσά τους θα βρίσκεται και ένας Μυτιληνιός. Ανυπομονούμε... 

(Φωτογραφία: Πάρης Χιωτέλλης)

* Με πληροφορίες από το e-basket.gr

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey