Η προκήρυξη των γυναικών 2011-12

06/08/2011 - 14:00

ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

ΓΥΝΑΙΚΩΝ 2011 - 2012

Σύμφωνα με τις διατάξεις του ισχύοντος Αθλητικού Νόμου, του Καταστατικού της Ε.Ο.Κ. , του Κανονισμού Πρωταθλημάτων , του Εσωτερικού Κανονισμού και της υπ’ αριθμ. 2544 / 17 - 6 - 2011 Γενικής Προκήρυξης Πρωταθλημάτων 2011 - 2012

Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Σ Σ Ο Υ Μ Ε

Το Πρωτάθλημα ΓΥΝΑΙΚΩΝ Καλαθοσφαίρισης, αγωνιστικής περιόδου 2011 - 2012 με τους ακόλουθους όρους :

 

Άρθρο 1ο : ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

Στο Πρωτάθλημα αυτό δικαιούνται συμμετοχής τα παρακάτω Σωματεία:

1. Γ.Σ. ΑΡΙΩΝ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

2. Α.Ο. ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

3. Α.Ο. ¨ΘΗΣΕΑΣ¨ ΠΑΝΑΓΙΟΥΔΑΣ

4. Α.Ο. ¨ΑΡΙΣΒΑΙΟΣ¨ ΚΑΛΛΟΝΗΣ

5. ΓΑΣ ¨ΟΛΥΜΠΙΑΣ¨ ΜΗΘΥΜΝΑΣ

6. Α.Π.Σ. ¨ΠΑΠΑΔΟΣ¨ ΓΕΡΑΣ

7. Α.Ε.Π.Σ. ΑΙΟΛΙΚΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

8. Ε.Π.Γ.Σ. ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

9. ΑΓΕΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΝΙΚΗΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

10. ΕΠΓΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΠΑΝΑΓΙΟΥΔΑΣ

11. ΠΑΣ ΓΕΡΑ

12. ΜΙΚΤΗ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ ΤΕ ΛΕΣΒΟΥ

13.ΑΙΟΛΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

Άρθρο 2ο : ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΚΛΗΡΩΣΗ ΑΓΩΝΩΝ

Το Πρωτάθλημα θα αρχίσει σε ημερομηνία και σε συνδιασμό με τα άλλα πρωταθλήματα και θα κοινοποιηθεί εγκαίρως από την Επιτροπή Πρωταθλήματος, το δε πρόγραμμα των αγώνων θα κοινοποιηθεί στα Σωματεία, μετά την κλήρωση που θα γίνει την Τρίτη 9 Αυγούστου 2011 και ώρα 21:00 μμ στα Γραφεία μας, (ή άλλο χώρο που έγκαιρα θα ορισθεί) και πριν την έναρξη του Πρωταθλήματος .Οι δηλώσεις συμμετοχής των Σωματείων , πρέπει να υποβληθούν στη Τ.Ε. Λέσβου , στα Γραφεία μας (Ελ. Βενιζέλου 21α – AGORA CENTER - Μυτιλήνη) το αργότερο μέχρι τις 8/8/2011 και να περιλαμβάνουν τα στοιχεία που προβλέπονται από τους κανονισμούς της Ε.Ο.Κ.

Άρθρο 3ο : ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

Οι ομάδες θα αγωνισθούν σε ένα όμιλο, σε αγώνες δυο γύρων και στη συνέχεια οι δυο πρώτες θα αγωνισθούν σε τρεις τελικούς. Πρωταθλήτρια θα αναδειχθεί η ομάδα που θα συγκεντρώσει δυο συνολικά νίκες.

Άρθρο 4ο : ΓΗΠΕΔΑ ΑΓΩΝΩΝ - ΜΠΑΛΕΣ

Κάθε Σωματείο υποχρεούται να δηλώσει γήπεδο σαν έδρα του. Οι αγώνες θα γίνουν στις έδρες των Σωματείων εφόσον τα γήπεδά τους πληρούν τις προδιαγραφές των Κανονισμών της Ε.Ο.Κ. Οι αγώνες θα γίνονται κατά την διάρκεια της ημέρας ή με το φως προβολέων, όπου υπάρχουν. Τα Σωματεία οφείλουν να βρίσκονται εμπρόθεσμα στα γήπεδα την προκαθορισμένη ώρα ενάρξεως κάθε αγώνα , με δική τους ευθύνη και ανεξάρτητα από τα μέσο μετακινήσεώς τους .

Στους αγώνες του Πρωταθλήματος θα χρησιμοποιηθούν υποχρεωτικά δερμάτινες μπάλες MOLTEN (size - 6) μη εφαρμοζομένης της παρ. 5 του άρθρου 37 των Κανονισμών της Ε.Ο.Κ. Τα γηπεδούχα σωματεία υποχρεούνται να προμηθεύσουν την φιλοξενούμενη ομάδα, για τις ανάγκες της προθέρμανσης των αθλητών της με έξι (6) τουλάχιστον μπάλες όμοιες με αυτή που θα χρησιμοποιηθεί για τον αγώνα.

Άρθρο 5ο : ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ

Στο Πρωτάθλημα αυτό δικαιούνται να συμμετέχουν οι αθλήτριες που πληρούν τις προϋποθέσεις του ισχύοντος Αθλητικού Νόμου και του άρθρου 36 των Κανονισμών της Ε.Ο.Κ.

Κάθε Σωματείο δικαιούται να παρατάσσει σε κάθε αγώνα μέχρι 12 αθλήτριες.

Άρθρο 6ο : ΑΝΑΒΟΛΗ ΑΓΩΝΩΝ

Για αναβληθέντες αγώνες ισχύουν όσα ορίζονται από τον Κανονισμό της Ε.Ο.Κ.

Άρθρο 7ο : ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ - ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Οι ενστάσεις υποβάλλονται σύμφωνα με όσα ορίζει το άρθρο 54 των Κανονισμών της ΕΟΚ, πρέπει δε να υποστηριχθούν με υπόμνημα μέσα σε 48 ώρες από την τέλεση του αγώνα και να συνοδεύονται από παράβολο 100 €.

α. Οι ενστάσεις που αναφέρονται σε περιπτώσεις κακής εφαρμογής Κανονισμών Παιδιάς, εκδικάζονται από τα προβλεπόμενα στον ισχύοντα Κανονισμό Διαιτησίας Όργανα.

β. Οι υπόλοιπες ενστάσεις εκδικάζονται από την επιτροπή Πρωταθλήματος της Τοπικής Επιτροπής, ή τον Αθλητικό Δικαστή ανάλογα.

Οι προσφυγές κατά των αποφάσεων της α’ παραγράφου ενώπιον της ΚΕΔ/ΕΟΚ και συνοδεύονται από παράβολο 150 €.

Οι προσφυγές κατά των αποφάσεων της παραγράφου β’ ασκούνται ενώπιον του Α. Σ. Ε. Α. Δ

Τα σωματεία που μετέχουν στο πρωτάθλημα καθώς και οι αθλητές τους, συμφωνούν, αποδέχονται και καθιστούν αποκλειστικά αρμόδια για την επίλυση των κάθε φύσης διαφορών που θα προκύψουν μεταξύ τους και που έχουν σχέση με την εφαρμογή, ερμηνεία των Νόμων που ισχύουν, του Καταστατικού, των Κανονισμών και των Προκηρύξεων της ΕΟΚ (με βάση τους οποίους διεξάγονται τα διάφορα Πρωταθλήματα και που αποτελούν σύμβαση μεταξύ ΕΟΚ – Σωματείων – Αθλητών), μόνο τα Διοικητικά όργανα που προβλέπονται από τις διατάξεις αυτές, απαγορευομένης ρητώς κάθε προσφυγής στα Πολιτικά Δικαστήρια.

Άρθρο 8ο : ΔΕΛΤΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΑΘΛΗΤΡΙΩΝ & ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ

Τα Δελτία Ταυτότητας των αθλητριών και των Προπονητών θα προσκομίζονται υποχρεωτικά στους αγώνες Άρθρο 41 των Κανονισμών της Ε.Ο.Κ.

Άρθρο 9ο : ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ - ΚΡΙΤΕΣ - ΓΥΜΝΑΣΙΑΡΧΟΙ

Οι Διαιτητές, Κριτές και Γυμνασίαρχοι ορίζονται από την Ε.Ο.Δ.. της Τ.Ε. οι δε Γυμνασίαρχοι από την Επιτροπή Πρωταθλήματος της Τ.Ε. - Άρθρο 38 του Κανονισμού της Ε.Ο.Κ.

Άρθρο 10ο : ΠΑΡΑΠΤΩΜΑΤΑ – ΚΥΡΩΣΕΙΣ

Τα σωματεία που αγωνίζονται υπόκεινται στις κυρώσεις που προβλέπονται από τους κανονισμούς της Ε.Ο.Κ. Οι Διοικητικοί και υπόλοιποι παράγοντες, οι αθλητές, καθώς επίσης και οι προπονητές ή κόουτς των σωματείων υπόκεινται στις κυρώσεις που προβλέπονται από τον κανονισμό της Ε.Ο.Κ. και τις αντίστοιχες διατάξεις, πειθαρχικό δίκαιο κ.λ.π.

ΑΡΘΡΟ 11ο : ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ - ΚΑΤΑΤΑΞΗ

Για την βαθμολογία των Σωματείων ισχύουν όσα ορίζει το άρθρο 47 των κανονισμών της ΕΟΚ (2 βαθμοί για τη νίκη, 1 βαθμός για την ήττα συμπεριλαμβανομένου και του αγώνα που χάθηκε από ομάδα που απέμεινε με λιγότερους των δύο παίκτες / άρθρο 21 Κανονισμών Παιδιάς – και 0 βαθμοί για αγώνα που χάθηκε από υπαιτιότητα).

Σε περίπτωση ισοβαθμίας :

α) Αν οι ομάδες που ισοβαθμούν είναι δύο (2) , τότε λαμβάνονται υπόψη οι βαθμοί από τους μεταξύ τους αγώνες (νίκες - ήττες - μηδενισμοί) .

Αν οι ομάδες έχουν το ίδιο σύνολο βαθμών , τότε λαμβάνεται υπόψη ο συντελεστής πόντων (goal average) στους μεταξύ τους αγώνες .

Αν συνεχίζεται , η ισοβαθμία , τότε λαμβάνεται υπόψη ο συντελεστής πόντων (goal average) σε όλους τους αγώνες Πρωταθλήματος .

β) Αν οι ομάδες που ισοβαθμούν είναι περισσότερες από δύο (2) , τότε καταρτίζεται βαθμολογικός πίνακας με τους βαθμούς που συγκέντρωσαν οι ομάδες που ισοβαθμούν , στους μεταξύ τους αγώνες , με βάση τον πίνακα αυτό γίνεται η μεταξύ τους κατάταξη .

Αν όμως από τον παραπάνω πίνακα προκύψει νέα εσωτερική ισοβαθμία , τότε για τις ομάδες που συνεχίζουν να ισοβαθμούν , λαμβάνεται υπόψη ο συντελεστής πόντων (goal average) στους μεταξύ τους αγώνες

 

Αν παρά ταύτα συνεχίζεται η ισοβαθμία, τότε λαμβάνεται υπόψη ο συντελεστής πόντων (goal average) σε όλους τους αγώνες τους στο πρωτάθλημα.

Σε περίπτωση πολλαπλής ισοβαθμίας και αφού μετά την εφαρμογή των παραπάνω κριτηρίων η ισοβαθμία περιοριστεί μόνο σε δύο ομάδες, τότε αυτόματα εφαρμόζεται η διαδικασία της παραγράφου Α.

Αν η ισοβαθμία αφορά σε περισσότερες των δύο ομάδων, τότε επαναλαμβάνεται η διαδικασία της παραγράφου Β.

Ο συντελεστής πόντων (goal average) υπολογίζεται με την διαίρεση των πόντων που πέτυχε η ομάδα με τους πόντους που δέχθηκε.

Διευκρινίζεται ότι σύμφωνα με το Άρθρο 47 – παρ. 2η (όπως αυτή τροποποιήθηκε), τα αποτελέσματα των αγώνων που έδωσε ομάδα που υποβιβάστηκε, λόγω μη προσέλευσης σε δύο (2) αγώνες η αποχώρησης από την συνέχεια του Πρωταθλήματος, λαμβάνονται υπόψη στην διαμόρφωση του γενικού βαθμολογικού πίνακα της περιόδου.

Ο Πρωταθλητής δικαιούται να πάρει μέρος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα για την άνοδο στην Α2΄ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ.

Ειδικό Πρωτάθλημα για την άνοδο στην Α2 Εθνική Κατηγορία Γυναικών.

Οι αγώνες θα τελεσθούν σε χρόνο ανάλογο με τις μαθητικές υποχρεώσεις και οπωσδήποτε μετά την 10/6/2012.

Στο Πρωτάθλημα αυτό δικαιούνται να πάρουν μέρος όλοι οι πρώτοι νικητές των Πρωταθλημάτων Α’ Κατηγορίας Γυναικών των Ενώσεων και Τοπικών Επιτροπών ΕΣΚΑΒΔΕ, ΕΣΚΑΗ, ΕΚΑΣΚ, ΕΣΚΑΣΕ, ΕΣΚΑΚ, ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, ΕΣΚ ΚΥΚΛΑΔΩΝ, ΤΕ ΛΕΣΒΟΥ, ΤΕ ΧΙΟΥ, ΤΕ ΣΑΜΟΥ και ΤΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ εκτός των πρώτων της ΕΣΚΑ, ΕΣΚΑΝΑ και ΕΚΑΣΘ που ανέρχονται απευθείας στην Α2 Εθνική Κατηγορία, όπου λόγω έδρας ανήκουν. όπως ορίζει η Γενική Προκήρυξη Πρωταθλημάτων Ε.Ο.Κ. - υπ’ αριθμ. 2544/17-6-2011.

Άρθρο 12ο : ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΟΡΟΙ

Οι μετακινήσεις των Ομάδων θα καλυφθούν με έξοδα των Σωματείων.

Τα έξοδα Διαιτητών και Κριτών, θα καλυφθούν από την Τ.Ε. Ε.Ο.Κ. Λέσβου. Σε περίπτωση όμως ματαίωσης αγώνα υπαιτιότητα σωματείου, καταλογίζονται σε βάρος του τελευταίου .

Άρθρο 13ο : ΓΕΝΙΚΑ

Για κάθε θέμα που θα προκύψει κατά την διεξαγωγή του Πρωταθλήματος και δεν προβλέπεται από τον Κανονισμό Πρωταθλημάτων από την Γενική Προκήρυξη Πρωταθλημάτων και από την παρούσα προκήρυξη, καθώς και για κάθε ασάφεια που έχει ανάγκη από διευκρίνηση, αποφασίζουν τα αρμόδια όργανα της Τ.Ε. Ε.Ο.Κ. Λέσβου και της Ε.Ο.Κ.

Άρθρο 14ο : ΕΠΑΘΛΑ ΚΑΙ ΒΡΑΒΕΙΑ

Στην Πρωταθλήτρια Ομάδα θα απονεμηθεί Κύπελλο, στις δε αθλήτριες δώδεκα διπλώματα και μετάλλια .

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey