Η προκήρυξη των εφήβων 2011-12

06/08/2011 - 14:03

ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

ΕΦΗΒΩΝ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2011-2012

Σύμφωνα με τις διατάξεις του ισχύοντος Αθλητικού Νόμου, του Καταστατικού της Ε.Ο.Κ. , του Κανονισμού Πρωταθλημάτων , του Εσωτερικού Κανονισμού και της υπ’ αριθμ. 2544 / 17 - 6 - 2011 Γενικής Προκήρυξης Πρωταθλημάτων 2011 - 2012

Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Σ   Σ Ο Υ Μ Ε

το ΕΦΗΒΙΚΟ Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης, αγωνιστικής περιόδου 2011 - 2012 με τους ακόλουθους όρους:

Άρθρο 1ο :   Σωματεία δικαιούμενα συμμετοχής

 

Στο Πρωτάθλημα αυτό δικαιούνται συμμετοχής τα παρακάτω σωματεία :

  1. Ε.Π.Γ.Σ. ¨ ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟΣ ¨ Μυτιλήνης
  2. Γ.Σ. ¨ ΑΡΙΩΝ ¨ Μυτιλήνης
  3. Α.Ο. ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ
  4. Α.Γ.Ε.Σ. ¨ ΑΣΤΕΡΑΣ ΝΙΚΗΣ ¨ Μυτιλήνης
  5. Α.Ο. ¨ ΘΗΣΕΑΣ ¨ Παναγιούδας
  6. Α.Ο. ¨ ΑΡΙΣΒΑΙΟΣ ¨ Καλλονής
  7. Α.Π.Σ. ΠΑΠΑΔΟΣ Γέρας
  8. Π.Α.Σ. Γέρας
  9. Α.Ο. ¨ ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΜΗΘΥΜΝΗΣ ¨ Μήθυμνα

10. Α.Ε.Π.Σ. ¨ ΑΙΟΛΙΚΟΣ ¨ Μυτιλήνης

11. Γ.Φ.Π.Σ. ΑΙΓΕΥΣ ¨ Πλωμαρίου

12. ΕΠΓΣ ΕΛΠΙΔΕΣ Παναγιούδας

13. Ε.Γ.Σ. ΑΙΟΛΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

 

 

Άρθρο 2ο : Δηλώσεις συμμετοχής και κλήρωση αγώνων

Το Πρωτάθλημα θα αρχίσει σε ημερομηνία και σε συνδυασμό με τα άλλα πρωταθλήματα και θα κοινοποιηθεί εγκαίρως από την Επιτροπή Πρωταθλήματος, το δε πρόγραμμα των αγώνων θα κοινοποιηθεί στα Σωματεία, μετά την κλήρωση που θα γίνει την Τρίτη 9 Αυγούστου 2011 και ώρα 21:00 μμ στα Γραφεία μας, (ή άλλο χώρο που έγκαιρα θα ορισθεί) και πριν την έναρξη του Πρωταθλήματος .Οι δηλώσεις συμμετοχής των Σωματείων , πρέπει να υποβληθούν στη Τ.Ε. Λέσβου , στα Γραφεία μας (Ελ. Βενιζέλου 21α – AGORA CENTER - Μυτιλήνη) το αργότερο μέχρι τις 8/8/2011 και να περιλαμβάνουν τα στοιχεία που προβλέπονται από τους κανονισμούς της Ε.Ο.Κ.

Άρθρο 3ο :   Σύστημα Διεξαγωγής

Το Πρωτάθλημα ΕΦΗΒΩΝ για την αγωνιστική περίοδο 2011-2012 θα διεξαχθεί σε ομίλους. Ανάλογα με τις συμμετοχές θα δημιουργηθούν δύο ή τρείς (3) Όμιλοι .

ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

Α΄ ΦΑΣΗ : Ένας με όλους σε δυο (2) γύρους (στους δύο ή τρεις Ομίλους). Προκρίνεται η πρώτη ομάδα του κάθε Ομίλου (για 3 ομίλους) ή οι δύο πρώτες (για 2 ομίλους). Η τέταρτη ομάδα που θα προκριθεί στη β’ φάση προκύπτει σαν η καλύτερη δεύτερη (μετά από αγώνες κατάταξης) μεταξύ των δεύτερων ομάδων των ομίλων όπου συμμετείχαν 4 ομάδες και άνω. Σε πρωτάθλημα 2 ομίλων προκρίνονται οι δύο πρώτοι κάθε ομίλου.

Β΄ ΦΑΣΗ : Μετά την ολοκλήρωση των αγώνων της α’ φάσης, θα δοθούν αγώνες μεταξύ των τεσσάρων ομάδων που προκρίθηκαν. Μετά από κλήρωση θα γίνουν οι ημιτελικοί αγώνες του πρωταθλήματος. Οι αγώνες θα γίνουν στις έδρες των ομάδων που θα βγούν γηπεδούχες. Οι δύο νικήτριες ομάδες θα αγωνισθούν στον τελικό της διοργάνωσης όπου θα αναδειχθεί η Πρωταθλήτρια ομάδα.

Άρθρο 4ο :     Γήπεδο Αγώνων

Κάθε Σωματείο υποχρεούται να δηλώσει σαν γήπεδο την έδρα του. Οι αγώνες θα γίνουν στις έδρες των Σωματείων , εφ’ όσον τα γήπεδά τους πληρούν τις προδιαγραφές των κανονισμών της Ε.Ο.Κ.

Τα Σωματεία οφείλουν να βρίσκονται εμπρόθεσμα στα γήπεδα την προκαθορισμένη ώρα ενάρξεως κάθε αγώνα , με δική τους ευθύνη και ανεξάρτητα από τα μέσο μετακινήσεώς τους .

Στους αγώνες του Πρωταθλήματος θα χρησιμοποιηθούν υποχρεωτικά δερμάτινες μπάλες MOLTEN μη εφαρμοζομένης της παρ. 5 του άρθρου 37 των Κανονισμών της Ε.Ο.Κ. Τα γηπεδούχα σωματεία υποχρεούνται να προμηθεύσουν την φιλοξενούμενη ομάδα, για τις ανάγκες της προθέρμανσης των αθλητών της με έξι (6) τουλάχιστον μπάλες όμοιες με αυτή που θα χρησιμοποιηθεί για τον αγώνα.

Άρθρο 5ο :   Δικαιούμενοι Συμμετοχής Αθλητές

Στο Πρωτάθλημα αυτό δικαιούνται να συμμετέχουν οι αθλητές που τηρούν τους όρους των Κανονισμών της Ε.Ο.Κ. και είναι γεννημένοι τα έτη 1993, 1994 και 1995 μόνον.

Κατ’ εξαίρεση των παραπάνω δίνεται η δυνατότητα στα Σωματεία που μετέχουν στο Πρωτάθλημα Εφήβων η χρησιμοποίηση και Παίδων Αθλητών, που γεννήθηκαν το έτος 1996 και ΜΟΝΟΝ.

Η εξαίρεση αυτή αφορά μόνο το τοπικό Πρωτάθλημα Εφήβων. Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων(προκριματική & τελική φάση), θα ισχύσουν οι προβλεπόμενες ηλικίες από την πιο πάνω παράγραφο Β’.

Επισημαίνεται ότι στην προκριματική και τελική φάση των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν αποκλειστικά και μόνον δώδεκα (12) αθλητές που θα αναγράφονται σε ονομαστική κατάσταση που θα κατατίθεται πριν από την έναρξη του πρώτου αγώνα κάθε φάσης στην γραμματεία των αγώνων, χωρίς δικαίωμα αντικατάστασης Αθλητή, για οποιονδήποτε λόγο και αιτία κατά την διάρκεια της διοργάνωσης. Η αντικατάσταση Αθλητών επιτρέπεται μόνο από την προκριματική φάση στην τελική.

Άρθρο 6ο :   Αναβολή Αγώνων

Για αναβληθέντες αγώνες ισχύουν όσα ορίζονται από τον Κανονισμό της Ε.Ο.Κ.

Άρθρο 7ο :   Ενστάσεις - Εφέσεις

Οι ενστάσεις υποβάλλονται σύμφωνα με όσα ορίζει το άρθρο 54 των Κανονισμών της ΕΟΚ, πρέπει δε να υποστηριχθούν με υπόμνημα μέσα σε 48 ώρες από την τέλεση του αγώνα και να συνοδεύονται από παράβολο 100 €.

α. Οι ενστάσεις που αναφέρονται σε περιπτώσεις κακής εφαρμογής Κανονισμών Παιδιάς, εκδικάζονται από τα προβλεπόμενα στον ισχύοντα Κανονισμό Διαιτησίας Όργανα.

β. Οι υπόλοιπες ενστάσεις εκδικάζονται από την επιτροπή Πρωταθλήματος της Τοπικής Επιτροπής, ή τον Αθλητικό Δικαστή ανάλογα.

Οι προσφυγές κατά των αποφάσεων της α’ παραγράφου ενώπιον της ΚΕΔ/ΕΟΚ και συνοδεύονται από παράβολο 150 €.

Οι προσφυγές κατά των αποφάσεων της παραγράφου β’ ασκούνται ενώπιον του Α. Σ. Ε. Α. Δ

Τα σωματεία που μετέχουν στο πρωτάθλημα καθώς και οι αθλητές τους, συμφωνούν, αποδέχονται και καθιστούν αποκλειστικά αρμόδια για την επίλυση των κάθε φύσης διαφορών που θα προκύψουν μεταξύ τους και που έχουν σχέση με την εφαρμογή, ερμηνεία των Νόμων που ισχύουν, του Καταστατικού, των Κανονισμών και των Προκηρύξεων της ΕΟΚ (με βάση τους οποίους διεξάγονται τα διάφορα Πρωταθλήματα και που αποτελούν σύμβαση μεταξύ ΕΟΚ – Σωματείων – Αθλητών), μόνο τα Διοικητικά όργανα που προβλέπονται από τις διατάξεις αυτές, απαγορευομένης ρητώς κάθε προσφυγής στα Πολιτικά Δικαστήρια.

Άρθρο 8ο :   Δελτίο Ταυτότητας Αθλητών & Προπονητών

Οτιδήποτε αφορά τα Δελτία Ταυτότητας Αθλητών και Προπονητών, αναφέρεται στο Άρθρο 41 των Κανονισμών της Ε.Ο.Κ. Οι προπονητές των ομάδων πρέπει να καταθέτουν στη γραμματεία των αγώνων το ειδικό δελτίο προπονητή του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών. Οι τυχόν οικονομικές διαφορές μεταξύ προπονητών και Σωματείων επιλύονται από την ΕΕΟΔ της ΕΟΚ.

Άρθρο 9ο :   Διαιτητές - Κριτές - Γυμνασίαρχοι

Οι Διαιτητές και οι Κριτές των αγώνων , ορίζονται από Ε.Ο.Δ. της Τ.Ε. , οι δε Γυμνασίαρχοι από την Επιτροπή Πρωταθλήματος της Τ.Ε. Ε.Ο.Κ Λέσβου.

Άρθρο 10ο :   Παραπτώματα - Κυρώσεις

Τα Σωματεία που αγωνίζονται , υπόκεινται στις κυρώσεις που προβλέπονται από τους Κανονισμούς της Ε.Ο.Κ.

Οι Διοικητικοί και οι υπόλοιποι Παράγοντες και Αθλητές των Σωματείων , καθώς επίσης και οι Προπονητές ή Κόουτς , υπόκεινται στις κυρώσεις που προβλέπονται από τον Κανονισμό της ΕΟΚ και τις αντίστοιχες διατάξεις των υπολοίπων κανονισμών της Ε.Ο.Κ. - Πειθαρχικό Δίκαιο κλπ .

Άρθρο 11ο :   Βαθμολογία – κατάταξη

Για την βαθμολογία των Σωματείων ισχύουν όσα ορίζει το άρθρο 47 των κανονισμών της ΕΟΚ (2 βαθμοί για τη νίκη, 1 βαθμός για την ήττα συμπεριλαμβανομένου και του αγώνα που χάθηκε από ομάδα που απέμεινε με λιγότερους των δύο παίκτες / άρθρο 21 Κανονισμών Παιδιάς – και 0 βαθμοί για αγώνα που χάθηκε από υπαιτιότητα).

Σε περίπτωση ισοβαθμίας :

α) Αν οι ομάδες που ισοβαθμούν είναι δύο (2) , τότε λαμβάνονται υπόψη οι βαθμοί από τους μεταξύ τους αγώνες (νίκες - ήττες - μηδενισμοί) .

Αν οι ομάδες έχουν το ίδιο σύνολο βαθμών , τότε λαμβάνεται υπόψη ο συντελεστής πόντων (goal average) στους μεταξύ τους αγώνες .

Αν συνεχίζεται , η ισοβαθμία , τότε λαμβάνεται υπόψη ο συντελεστής πόντων (goal average) σε όλους τους αγώνες Πρωταθλήματος .

β) Αν οι ομάδες που ισοβαθμούν είναι περισσότερες από δύο (2) , τότε καταρτίζεται βαθμολογικός πίνακας με τους βαθμούς που συγκέντρωσαν οι ομάδες που ισοβαθμούν , στους μεταξύ τους αγώνες , με βάση τον πίνακα αυτό γίνεται η μεταξύ τους κατάταξη .

Αν όμως από τον παραπάνω πίνακα προκύψει νέα εσωτερική ισοβαθμία , τότε για τις ομάδες που συνεχίζουν να ισοβαθμούν , λαμβάνεται υπόψη ο συντελεστής πόντων (goal average) στους μεταξύ τους αγώνες

Αν παρά ταύτα συνεχίζεται η ισοβαθμία, τότε λαμβάνεται υπόψη ο συντελεστής πόντων (goal average) σε όλους τους αγώνες τους στο πρωτάθλημα.

Σε περίπτωση πολλαπλής ισοβαθμίας και αφού μετά την εφαρμογή των παραπάνω κριτηρίων η ισοβαθμία περιοριστεί μόνο σε δύο ομάδες, τότε αυτόματα εφαρμόζεται η διαδικασία της παραγράφου Α.

Αν η ισοβαθμία αφορά σε περισσότερες των δύο ομάδων, τότε επαναλαμβάνεται η διαδικασία της παραγράφου Β.

Ο συντελεστής πόντων (goal average) υπολογίζεται με την διαίρεση των πόντων που πέτυχε η ομάδα με τους πόντους που δέχθηκε.

Διευκρινίζεται ότι σύμφωνα με το Άρθρο 47 – παρ. 2η (όπως αυτή τροποποιήθηκε), τα αποτελέσματα των αγώνων που έδωσε ομάδα που υποβιβάστηκε, λόγω μη προσέλευσης σε δύο (2) αγώνες η αποχώρησης από την συνέχεια του Πρωταθλήματος, λαμβάνονται υπόψη στην διαμόρφωση του γενικού βαθμολογικού πίνακα της περιόδου.

Β. Η Πρωταθλήτρια ομάδα έχει δικαίωμα να πάρει μέρος στο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΦΗΒΩΝ.

Χρονικό διάστημα διεξαγωγής Προκριματικών 7 – 11/4/2012, τελικοί 18/4 – 22/4/2012, όπως ορίζει η Γενική Προκήρυξη Πρωταθλημάτων της ΕΟΚ , υπ’ αριθμ. 2544 / 17-6-2011 .

Άρθρο 12ο :   Οικονομικοί όροι

Οι μετακινήσεις των ομάδων θα καλυφθούν με έξοδα των Σωματείων .Τα έξοδα Διαιτησίας και Κριτών , θα καλυφθούν από την Τ.Ε./ ΕΟΚ Λέσβου . Σε περίπτωση όμως ματαίωσης αγώνα από υπαιτιότητα σωματείου , καταλογίζονται σε βάρος του τελευταίου .

Άρθρο 13ο :   Γενικά

Για κάθε θέμα που προκύψει κατά τη διεξαγωγή του Πρωταθλήματος και δεν προβλέπεται από τον Κανονισμό Πρωταθλημάτων , από τη Γενική Προκήρυξη Πρωταθλημάτων και από την παρούσα Προκήρυξη , καθώς και για κάθε ασάφεια που έχει ανάγκη από διευκρίνιση , αποφασίζουν τα αρμόδια όργανα της Τ.Ε. / ΕΟΚ και της ΕΟΚ υπό την έγκριση των αντιστοίχων Δ.Σ. αυτών.

Άρθρο 14ο :   Έπαθλα και Βραβεία

Στην Πρωταθλήτρια Ομάδα θα απονεμηθεί Κύπελλο , στους δε Αθλητές δώδεκα διπλώματα και μετάλλια.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey