Η προκήρυξη των παίδων 2011-12

06/08/2011 - 14:06

ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2011 - 2012

Σύμφωνα με τις διατάξεις του ισχύοντος Αθλητικού Νόμου, του Καταστατικού της Ε.Ο.Κ. , του Κανονισμού Πρωταθλημάτων , του Εσωτερικού Κανονισμού και της υπ’ αριθμ. 2544 / 17 - 6 - 2011 Γενικής Προκήρυξης Πρωταθλημάτων 2011 - 2012

Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Σ   Σ Ο Υ Μ Ε

το ΠΑΙΔΙΚΟ Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης, αγωνιστικής περιόδου 2011-2012 με τους ακόλουθους όρους :

 

Άρθρο 1ο :   Σωματεία δικαιούμενα συμμετοχής

Στο Πρωτάθλημα αυτό δικαιούνται συμμετοχής τα παρακάτω σωματεία :

  1. Ε.Π.Γ.Σ. ¨ ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟΣ ¨ Μυτιλήνης
  2. Γ.Σ.Μ. ¨ ΑΡΙΩΝ ¨ Μυτιλήνης
  3. Α.Ο. ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ
  4. Α.Γ.Ε.Σ. ¨ ΑΣΤΕΡΑΣ ΝΙΚΗΣ ¨ Μυτιλήνης
  5. Α.Ο. ¨ ΘΗΣΕΑΣ ¨ Παναγιούδας
  6. Α.Ο. ¨ ΑΡΙΣΒΑΙΟΣ ¨ Καλλονής
  7. Α.Π.Σ. ¨ ΠΑΠΑΔΟΣ Γέρας
  8. Α.Σ. ΠΑΣ Γέρας
  9. Α.Ο. ¨ ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΜΗΘΥΜΝΗΣ ¨ Μήθυμνα
  10. Α.Ε.Π.Σ. ¨ ΑΙΟΛΙΚΟΣ ¨ Μυτιλήνης
  11. Γ.Φ.Π.Σ. ΑΙΓΕΥΣ ¨ Πλωμαρίου
  12. ΕΠΓΣ ΕΛΠΙΔΕΣ Παναγιούδας
  13. Ε.Γ.Σ. ΑΙΟΛΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

Άρθρο 2ο : Δηλώσεις συμμετοχής και κλήρωση αγώνων

Το Πρωτάθλημα θα αρχίσει σε ημερομηνία και σε συνδυασμό με τα άλλα πρωταθλήματα και θα κοινοποιηθεί εγκαίρως από την Επιτροπή Πρωταθλήματος, το δε πρόγραμμα των αγώνων θα κοινοποιηθεί στα Σωματεία, μετά την κλήρωση που θα γίνει την Τρίτη 9 Αυγούστου 2011 και ώρα 21:00 μμ στα Γραφεία μας, (ή άλλο χώρο που έγκαιρα θα ορισθεί) και πριν την έναρξη του Πρωταθλήματος .Οι δηλώσεις συμμετοχής των Σωματείων , πρέπει να υποβληθούν στη Τ.Ε. Λέσβου , στα Γραφεία μας (Ελ. Βενιζέλου 21α – AGORA CENTER - Μυτιλήνη) το αργότερο μέχρι τις 8/8/2011 και να περιλαμβάνουν τα στοιχεία που προβλέπονται από τους κανονισμούς της Ε.Ο.Κ.

Άρθρο 3ο :   Σύστημα Διεξαγωγής

Το Πρωτάθλημα ΠΑΙΔΩΝ για την αγωνιστική περίοδο 2011-2012 θα διεξαχθεί σε τρείς (3) Ομίλους .

ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

Α΄ ΦΑΣΗ : Ένας με όλους σε δυο (2) γύρους (και στους τρεις Ομίλους). Προκρίνεται η πρώτη ομάδα του κάθε Ομίλου. Η τέταρτη ομάδα που θα προκριθεί στη β’ φάση προκύπτει σαν η καλύτερη δεύτερη (μετά από αγώνες κατάταξης) μεταξύ των δεύτερων ομάδων των ομίλων όπου συμμετείχαν 4 ομάδες και άνω.

Β΄ ΦΑΣΗ : Μετά την ολοκλήρωση των αγώνων της α’ φάσης, θα δοθούν αγώνες μεταξύ των τεσσάρων ομάδων που προκρίθηκαν «ένας με όλους» σε δύο γύρους.

Γ΄ ΦΑΣΗ : Μετά την ολοκλήρωση των αγώνων της β’ φάσης, σύμφωνα με την τελική κατάταξη θα διεξαχθούν οι αγώνες του FINAL FOUR, ο 1ος με τον 4ο και ο 2ος με τον 3ο στις έδρες των του 1ου και 2ου. Οι δύο νικητές θα συναντηθούν στον τελικό για την ανάδειξη του πρωταθλητή με έδρα τελικού όπου ορισθεί από την Επιτροπή Πρωταθλήματος.

Άρθρο 4ο :    Γήπεδο Αγώνων

Κάθε Σωματείο υποχρεούται να δηλώσει γήπεδο σαν έδρα του

Οι αγώνες θα γίνουν στις έδρες των Σωματείων , εφ’ όσον τα γήπεδα τους πληρούν τις προδιαγραφές των κανονισμών της Ε.Ο.Κ.

Οι αγώνες θα γίνονται κατά την διάρκεια της ημέρας ή με το φως προβολέων , όπου υπάρχουν. Τα Σωματεία οφείλουν να βρίσκονται εμπρόθεσμα στα γήπεδα την προκαθορισμένη ώρα ενάρξεως κάθε αγώνα με δική τους ευθύνη και ανεξάρτητα από τα μέσο μετακινήσεώς τους .

Στους αγώνες του Πρωταθλήματος θα χρησιμοποιηθούν υποχρεωτικά δερμάτινες μπάλες MOLTEN μη εφαρμοζομένης της παρ. 5 του άρθρου 37 των Κανονισμών της Ε.Ο.Κ. Τα γηπεδούχα σωματεία υποχρεούνται να προμηθεύσουν την φιλοξενούμενη ομάδα, για τις ανάγκες της προθέρμανσης των αθλητών της με έξι (6) τουλάχιστον μπάλες όμοιες με αυτή που θα χρησιμοποιηθεί για τον αγώνα.

Άρθρο 5ο :   Δικαιούμενοι Συμμετοχής Αθλητές

Στο Πρωτάθλημα αυτό δικαιούνται να συμμετέχουν οι αθλητές που τηρούν τους όρους των Κανονισμών της Ε.Ο.Κ. και είναι γεννημένοι το έτος 1996 και νεώτεροι .

Άρθρο 6ο :   Αναβολή Αγώνων

Για αναβληθέντες αγώνες ισχύουν όσα ορίζονται από τον Κανονισμό της Ε.Ο.Κ.

Άρθρο 7ο :   Ενστάσεις - Εφέσεις

Οι ενστάσεις υποβάλλονται σύμφωνα με όσα ορίζει το άρθρο 54 των Κανονισμών της ΕΟΚ, πρέπει δε να υποστηριχθούν με υπόμνημα μέσα σε 48 ώρες από την τέλεση του αγώνα και να συνοδεύονται από παράβολο 100 €.

α. Οι ενστάσεις που αναφέρονται σε περιπτώσεις κακής εφαρμογής Κανονισμών Παιδιάς, εκδικάζονται από τα προβλεπόμενα στον ισχύοντα Κανονισμό Διαιτησίας Όργανα.

β. Οι υπόλοιπες ενστάσεις εκδικάζονται από την επιτροπή Πρωταθλήματος της Τοπικής Επιτροπής, ή τον Αθλητικό Δικαστή ανάλογα.

Οι προσφυγές κατά των αποφάσεων της α’ παραγράφου ενώπιον της ΚΕΔ/ΕΟΚ και συνοδεύονται από παράβολο 150 €.

Οι προσφυγές κατά των αποφάσεων της παραγράφου β’ ασκούνται ενώπιον του Α. Σ. Ε. Α. Δ

Τα σωματεία που μετέχουν στο πρωτάθλημα καθώς και οι αθλητές τους, συμφωνούν, αποδέχονται και καθιστούν αποκλειστικά αρμόδια για την επίλυση των κάθε φύσης διαφορών που θα προκύψουν μεταξύ τους και που έχουν σχέση με την εφαρμογή, ερμηνεία των Νόμων που ισχύουν, του Καταστατικού, των Κανονισμών και των Προκηρύξεων της ΕΟΚ (με βάση τους οποίους διεξάγονται τα διάφορα Πρωταθλήματα και που αποτελούν σύμβαση μεταξύ ΕΟΚ – Σωματείων – Αθλητών), μόνο τα Διοικητικά όργανα που προβλέπονται από τις διατάξεις αυτές, απαγορευομένης ρητώς κάθε προσφυγής στα Πολιτικά Δικαστήρια.

Άρθρο 8ο :   Δελτίο Ταυτότητας Αθλητών & Προπονητών

Οτιδήποτε αφορά τα Δελτία Ταυτότητας Αθλητών και Προπονητών, αναφέρεται στο Άρθρο 41 των Κανονισμών της Ε.Ο.Κ. Οι προπονητές των ομάδων πρέπει να προσκομίζουν το ειδικό δελτίο προπονητή του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών στη Γραμματεία των αγώνων.

Άρθρο 9ο :   Διαιτητές - Κριτές - Γυμνασίαρχοι

Οι Διαιτητές και οι Κριτές των αγώνων , ορίζονται από την Ε.Ο.Δ. της Τ.Ε. , οι δε Γυμνασίαρχοι από την Επιτροπή Πρωταθλήματος της Τ.Ε.

Άρθρο 10ο :   Παραπτώματα - Κυρώσεις

Τα Σωματεία που αγωνίζονται , υπόκεινται στις κυρώσεις που προβλέπονται από τους Κανονισμούς της Ε.Ο.Κ.

Οι Διοικητικοί και οι υπόλοιποι Παράγοντες και Αθλητές των Σωματείων , καθώς επίσης και οι Προπονητές ή Κώουτς , υπόκεινται στις κυρώσεις που προβλέπονται από τον Κανονισμό της ΕΟΚ και τις αντίστοιχες διατάξεις των υπολοίπων κανονισμών της Ε.Ο.Κ. - Πειθαρχικό Δίκαιο κλπ .

ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΑ ΕΠΑΝΔΡΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΜEΙΚΤΗ ΤΗΣ Τ.Ε. EOK ΛΕΣΒΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΣΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΗΜΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ. ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΤΕ ΛΕΣΒΟΥ ΘΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΜΕ ΣΤΕΡΗΣΕΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ (ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΟΚ) ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ.

Άρθρο 11ο :   Βαθμολογία - κατάταξη

Α. Για την βαθμολογία των Σωματείων ισχύουν όσα ορίζει το Άρθρο 47 των κανονισμών της Ε.Ο.Κ. (2 βαθμοί για τη νίκη, 1 βαθμός για την ήττα, συμπεριλαμβανομένου και του αγώνα που χάθηκε από ομάδα που απέμεινε με λιγότερες των δύο (2) αθλήτριες – άρθρο 21 Κανονισμών Παιδιάς – και 0 βαθμοί για αγώνα που χάθηκε από υπαιτιότητα).

Σε περίπτωση ισοβαθμίας ομάδων:

α. Αν οι ομάδες που ισοβαθμούν είναι δύο ( 2 ) , τότε λαμβάνονται υπ’ όψη οι βαθμοί από τους μεταξύ τους αγώνες ( νίκες - ήττες - μηδενισμοί ) .

Αν οι ομάδες έχουν το ίδιο σύνολο βαθμών , τότε λαμβάνεται υπ’ όψη η διαφορά πόντων στους μεταξύ τους αγώνες .

Αν συνεχίζεται η ισοβαθμία , τότε λαμβάνεται υπ’ όψη η διαφορά πόντων σε όλους τους αγώνες Πρωταθλήματος .

β. Αν οι ομάδες που ισοβαθμούν είναι περισσότερες από δύο (2)

τότε καταρτίζεται βαθμολογικός πίνακας με τους βαθμούς που συγκέντρωσαν , οι ομάδες που ισοβαθμούν , στους μεταξύ τους αγώνες και με βάση τον πίνακα αυτό γίνεται η μεταξύ τους κατάταξη .

Αν όμως από τον παραπάνω πίνακα προκύψει νέα - εσωτερική – ισοβαθμία, τότε για τις ομάδες που συνεχίζουν να ισοβαθμούν , λαμβάνονται υπ’ όψη οι βαθμοί από τους μεταξύ τους αγώνες .

Αν οι ομάδες έχουν το ίδιο σύνολο βαθμών , τότε λαμβάνεται υπ’ όψη ο συντελεστής πόντων - πηλίκο διαίρεσης των πόντων που σημείωσε η ομάδα με τους πόντους που δέχτηκε - στους μεταξύ τους αγώνες .

Αν παρά τούτο συνεχίζεται η ισοβαθμία , τότε λαμβάνεται υπ’ όψη ο συντελεστής σε όλους τους αγώνες του ομίλου των Ομάδων που έχουν ισοβαθμήσει από την αρχή .

 

Β. Ο Πρωταθλητής δικαιούται να πάρει μέρος στο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ                                                                 ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ. Οι προκριματικοί και τελικοί αγώνες των Πρωταθλημάτων Παίδων θα τελεσθούν σε χρόνο ανάλογο με τις μαθητικές υποχρεώσεις και τις υποχρεώσεις των Εθνικών ομάδων και οπωσδήποτε μετά την 10/6/2012, όπως ορίζει η Γενική Προκήρυξη Πρωταθλημάτων της ΕΟΚ , με αριθμ. Πρωτ. 2544 / 17 - 6 - 2011 .

 

Άρθρο 12ο :   Οικονομικοί όροι

Οι μετακινήσεις των ομάδων θα καλυφθούν με έξοδα των Σωματείων . Τα έξοδα Διαιτησίας και Κριτών , θα καλυφθούν από την Τ.Ε. ΕΟΚ Λέσβου . Σε περίπτωση όμως ματαίωσης αγώνα από υπαιτιότητα σωματείου , καταλογίζονται σε βάρος του τελευταίου .

 

Άρθρο 13ο :   Γενικά

Για κάθε θέμα που προκύψει κατά τη διεξαγωγή του Πρωταθλήματος και δεν προβλέπεται από τον Κανονισμό Πρωταθλημάτων , από τη Γενική Προκήρυξη Πρωταθλημάτων και από την παρούσα Προκήρυξη , καθώς και για κάθε ασάφεια που έχει ανάγκη από διευκρίνιση , αποφασίζουν τα αρμόδια όργανα της Τ.Ε. \ ΕΟΚ και της ΕΟΚ υπό την έγκριση των αντιστοίχων Δ.Σ. αυτών .

 

Άρθρο 14ο :   Έπαθλα και Βραβεία

Στην Πρωταθλήτρια Ομάδα θα απονεμηθεί Κύπελλο και 12 μετάλλια στους αθλητές της .

ΠΡΟΣΟΧΗ :

  1. 1. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν 12 Αθλητές σε κάθε αγώνα γεννηθέντες το 1996 και νεώτεροι.
  2. 2. Στο Πρωτάθλημα ΠΑΙΔΩΝ όσοι από τους αθλητές δεν διαθέτουν το επίσημο Δελτίο της Ε.Ο.Κ. έχουν το δικαίωμα ν’ αγωνιστούν με Πιστοποιητικό Γεννήσεως (η φωτοτυπία αυτού ΘΕΩΡΗΜΕΝΗ από τη ΤΕ ΕΟΚ Λέσβου), με κατάσταση όλων των αθλητών που αγωνίζονται με πιστοποιητικό, που θα έχει θεωρηθεί από την Τ.Ε. και αντίγραφο της θα υπάρχει σε αυτήν. Η κατάσταση θα φέρει και την ιατρική θεώρηση καθώς και τις υπογραφές Προέδρου και Γ.Γ. του Σωματείου. Κανένας αθλητής δεν μπορεί να αγωνιστεί αν δεν αναγράφεται στην κατάσταση. Απαγορεύονται οι προσθήκες στην κατάσταση μετά την θεώρηση. Επίσης η κατάσταση θα έχει αρ. πρωτ. της Τ.Ε.
  3. 3. Ο παραπάνω όρος ο οποίος αναφέρεται στα Πιστοποιητικά Γεννήσεως θα έχει διάρκεια μέχρι της 31-10-2011.
  4. 4. Αθλητής που αγωνίσθηκε με την κατάσταση του Σωματείου και το δελτίο δεν εκδόθηκε ή θεωρήθηκε ελλειπές ώστε να μην εκδοθεί αυτό, επιφέρει αυτεπάγγελτα τις πειθαρχικές κυρώσεις στο Σωματείο όπως προβλέπονται από τον Κανονισμό της ΕΟΚ για αντικανονική συμμετοχή αθλητού.
  5. 5. Τέλος σας υπενθυμίζουμε την υποχρέωση σας για την παρουσία γιατρού και Αστυνομικής Δύναμης σε κάθε αγώνα .

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey