Η προκήρυξη των κορασίδων 2011-12

06/08/2011 - 14:08

ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2011-2012

Σύμφωνα με τις διατάξεις του ισχύοντος Αθλητικού Νόμου, του Καταστατικού της Ε.Ο.Κ. , του Κανονισμού Πρωταθλημάτων , του Εσωτερικού Κανονισμού και της υπ’ αριθμ. 2544 / 17 - 6 - 2011 Γενικής Προκήρυξης Πρωταθλημάτων 2011 - 2012

Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Σ Σ Ο Υ Μ Ε

το Πρωτάθλημα ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ Καλαθοσφαίρισης , αγωνιστικής περιόδου 2011-2012 με τους ακόλουθους όρους :

 

Άρθρο 1ο Σωματεία δικαιούμενα συμμετοχής

Στο Πρωτάθλημα αυτό δικαιούνται συμμετοχής τα παρακάτω σωματεία :

  1. Γ.Σ.Μ. ¨ ΑΡΙΩΝ ¨ Μυτιλήνης
  2. Α.Ο. ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ
  3. Α.Ο. ¨ ΘΗΣΕΑΣ ¨ Παναγιούδας
  4. Α.Ο. ¨ ΑΡΙΣΒΑΙΟΣ ¨ Καλλονής
  5. Α.Π.Σ. ΠΑΠΑΔΟΣ Γέρας
  6. Α.Ο. ¨ ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΜΗΘΥΜΝΗΣ ¨ Μήθυμνα
  7. Α.Ε.Π.Σ. ¨ ΑΙΟΛΙΚΟΣ ¨ Μυτιλήνης
  8. Γ.Φ.Π.Σ. ΑΙΓΕΥΣ ¨ Πλωμαρίου
  9. Α.Σ. ¨ ΠΑΣ ¨ Γέρας
  10. ΕΠΓΣ ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟΣ Μυτιλήνης
  11. ΕΠΓΣ ΕΛΠΙΔΕΣ Παναγιούδας
  12. ΑΓΕΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΝΙΚΗΣ Μυτιλήνης
  13. ΑΙΟΛΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

Άρθρο 2ο Δηλώσεις συμμετοχής και κλήρωση αγώνων

Το Πρωτάθλημα θα αρχίσει σε ημερομηνία και σε συνδυασμό με τα άλλα πρωταθλήματα και θα κοινοποιηθεί εγκαίρως από την Επιτροπή Πρωταθλήματος, το δε πρόγραμμα των αγώνων θα κοινοποιηθεί στα Σωματεία, μετά την κλήρωση που θα γίνει την Τρίτη 9 Αυγούστου 2011 και ώρα 21:00 μμ στα Γραφεία μας, (ή άλλο χώρο που έγκαιρα θα ορισθεί) και πριν την έναρξη του Πρωταθλήματος .Οι δηλώσεις συμμετοχής των Σωματείων , πρέπει να υποβληθούν στη Τ.Ε. Λέσβου , στα Γραφεία μας (Ελ. Βενιζέλου 21α – AGORA CENTER - Μυτιλήνη) το αργότερο μέχρι τις 8/8/2011 και να περιλαμβάνουν τα στοιχεία που προβλέπονται από τους κανονισμούς της Ε.Ο.Κ.

Άρθρο 3ο Σύστημα Διεξαγωγής

Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε μία φάση.

Το Πρωτάθλημα θα γίνει με σύστημα ΠΟΥΛ - ένας με όλους , δύο γύροι. Οι τέσσερις πρώτες ομάδες της τελικής βαθμολογίας θα αγωνιστούν στην τελική φάση (Final four) ως εξής:

Ο 1ος με τον 4ο και ο 2ος με τον 3ο με γήπεδα διεξαγωγής τις έδρες του 1ου και 2ου σωματείου της κατάταξης. Οι νικητές θα αγωνιστούν στον τελικό του πρωταθλήματος με γήπεδο διεξαγωγής που θα ορισθεί από την Επιτροπή Πρωταθλήματος.

Το Σωματείο που μετακινείται οφείλει να βρίσκεται έγκαιρα σε σχέση με την ώρα έναρξης , στο γήπεδο που είναι ορισμένος να γίνει με δική του ευθύνη ανεξάρτητα από το μέσο μετακίνησης του .

Άρθρο 4ο Γήπεδο Αγώνων

Κάθε Σωματείο υποχρεούται να δηλώσει γήπεδο σαν έδρα του.

Οι αγώνες θα γίνουν στις έδρες των Σωματείων , εφ’ όσον τα γήπεδα τους πληρούν τις προδιαγραφές των κανονισμών της Ε.Ο.Κ.

Οι αγώνες θα γίνονται κατά την διάρκεια της ημέρας ή με το φως προβολέων , όπου υπάρχουν. Τα Σωματεία οφείλουν να βρίσκονται εμπρόθεσμα στα γήπεδα την προκαθορισμένη ώρα ενάρξεως κάθε αγώνα με δική τους ευθύνη και ανεξάρτητα από τα μέσο μετακινήσεώς τους .

Άρθρο 5ο Μπάλες αγώνων

Στους αγώνες του Πρωταθλήματος, θα χρησιμοποιούνται υποχρεωτικά δερμάτινες μπάλες MOLTEN (size – 6), μη εφαρμοζομένης της παρ. 5 του άρθρου 37 των Κανονισμών της ΕΟΚ. Τα γηπεδούχα σωματεία υποχρεούνται να προμηθεύσουν την φιλοξενούμενη ομάδα, για τις ανάγκες της προθέρμανσης των αθλητών της με έξι (6) τουλάχιστον μπάλες όμοιες με αυτή που θα χρησιμοποιηθεί για τον αγώνα.

Άρθρο 6ο Δικαιούμενες Συμμετοχής Αθλήτριες

Στο Πρωτάθλημα αυτό δικαιούνται να συμμετέχουν οι αθλήτριες που τηρούν τους όρους των Κανονισμών της Ε.Ο.Κ. και είναι γεννημένες το έτος 1996 και νεώτερες .

Άρθρο 7ο Αναβολή Αγώνων

Για αναβληθέντες αγώνες ισχύουν όσα ορίζονται από το άρθρο 50 του Κανονισμού της Ε.Ο.Κ.

Άρθρο 8ο Ενστάσεις – Εφέσεις

Οι ενστάσεις υποβάλλονται σύμφωνα με όσα ορίζει το άρθρο 54 των Κανονισμών της ΕΟΚ, πρέπει δε να υποστηριχθούν με υπόμνημα μέσα σε 48 ώρες από την τέλεση του αγώνα και να συνοδεύονται από παράβολο 100 €.  

α. Οι ενστάσεις που αναφέρονται σε περιπτώσεις κακής εφαρμογής Κανονισμών Παιδιάς, εκδικάζονται από τα προβλεπόμενα στον ισχύοντα Κανονισμό Διαιτησίας Όργανα.

β. Οι υπόλοιπες ενστάσεις εκδικάζονται από την επιτροπή Πρωταθλήματος της Τοπικής Επιτροπής, ή τον Αθλητικό Δικαστή ανάλογα.

Οι προσφυγές κατά των αποφάσεων της α’ παραγράφου ενώπιον της ΚΕΔ/ΕΟΚ και συνοδεύονται από παράβολο 150 €.

Οι προσφυγές κατά των αποφάσεων της παραγράφου β’ ασκούνται ενώπιον του Α. Σ. Ε. Α. Δ

Τα σωματεία που μετέχουν στο πρωτάθλημα καθώς και οι αθλήτριές τους, συμφωνούν, αποδέχονται και καθιστούν αποκλειστικά αρμόδια για την επίλυση των κάθε φύσης διαφορών που θα προκύψουν μεταξύ τους και που έχουν σχέση με την εφαρμογή, ερμηνεία των Νόμων που ισχύουν, του Καταστατικού, των Κανονισμών και των Προκηρύξεων της ΕΟΚ (με βάση τους οποίους διεξάγονται τα διάφορα Πρωταθλήματα και που αποτελούν σύμβαση μεταξύ ΕΟΚ – Σωματείων – Αθλητών-τριών), μόνο τα Διοικητικά όργανα που προβλέπονται από τις διατάξεις αυτές, απαγορευομένης ρητώς κάθε προσφυγής στα Πολιτικά Δικαστήρια

Άρθρο 9ο Δελτίο Ταυτότητας Αθλητών & Προπονητών

Οτιδήποτε αφορά τα Δελτία Ταυτότητας Αθλητών και Προπονητών, αναφέρεται στο Άρθρο 41 των Κανονισμών της Ε.Ο.Κ. , όπως τούτο ισχύει ύστερα από την εφαρμογή του νέου Αθλητικού Νόμου. Οι προπονητές των ομάδων πρέπει να προσκομίζουν το ειδικό δελτίο προπονητή του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών.

Άρθρο 10ο Διαιτητές - Κριτές - Γυμνασίαρχοι

Οι Διαιτητές και οι Κριτές των αγώνων , ορίζονται από Ε.Ο.Δ. της Τ.Ε. - , οι δε Γυμνασίαρχοι από την Επιτροπή Πρωταθλήματος της Τ.Ε. Ε.Ο.Κ. Λέσβου.

Άρθρο 11ο Παραπτώματα - Κυρώσεις

Τα Σωματεία που αγωνίζονται , υπόκεινται στις κυρώσεις που προβλέπονται από τους Κανονισμούς της Ε.Ο.Κ.

Οι Διοικητικοί και οι υπόλοιποι Παράγοντες και Αθλητές των Σωματείων , καθώς επίσης και οι Προπονητές ή Κώουτς , υπόκεινται στις κυρώσεις που προβλέπονται από τον Κανονισμό της ΕΟΚ και τις αντίστοιχες διατάξεις των κανονισμών της Ε.Ο.Κ. - Πειθαρχικό Δίκαιο κλπ .

ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΘΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΜΙΚΤΗ ΤΗΣ Τ.Ε. ΛΕΣΒΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΕΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΣΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΗΜΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ. ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΤΕ ΛΕΣΒΟΥ ΘΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΜΕ ΣΤΕΡΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ (όπως προβλέπεται από τον Κανονισμό της ΕΟΚ) ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ.

Άρθρο 12ο Βαθμολογία - κατάταξη

Α. Για την βαθμολογία των Σωματείων ισχύουν όσα ορίζει το Άρθρο 47 των κανονισμών της Ε.Ο.Κ. (2 βαθμοί για τη νίκη, 1 βαθμός για την ήττα, συμπεριλαμβανομένου και του αγώνα που χάθηκε από ομάδα που απέμεινε με λιγότερες των δύο (2) αθλήτριες – άρθρο 21 Κανονισμών Παιδιάς – και 0 βαθμοί για αγώνα που χάθηκε από υπαιτιότητα).

Σε περίπτωση ισοβαθμίας ομάδων:

α. Αν οι ομάδες που ισοβαθμούν είναι δύο ( 2 ) , τότε λαμβάνονται υπ’ όψη οι βαθμοί από τους μεταξύ τους αγώνες ( νίκες - ήττες - μηδενισμοί ) .

Αν οι ομάδες έχουν το ίδιο σύνολο βαθμών , τότε λαμβάνεται υπ’ όψη η διαφορά πόντων στους μεταξύ τους αγώνες .

Αν συνεχίζεται η ισοβαθμία , τότε λαμβάνεται υπ’ όψη η διαφορά πόντων σε όλους τους αγώνες Πρωταθλήματος .

β. Αν οι ομάδες που ισοβαθμούν είναι περισσότερες από δύο (2)

τότε καταρτίζεται βαθμολογικός πίνακας με τους βαθμούς που συγκέντρωσαν , οι ομάδες που ισοβαθμούν , στους μεταξύ τους αγώνες και με βάση τον πίνακα αυτό γίνεται η μεταξύ τους κατάταξη .

Αν όμως από τον παραπάνω πίνακα προκύψει νέα - εσωτερική – ισοβαθμία, τότε για τις ομάδες που συνεχίζουν να ισοβαθμούν , λαμβάνονται υπ’ όψη οι βαθμοί από τους μεταξύ τους αγώνες .

Αν οι ομάδες έχουν το ίδιο σύνολο βαθμών , τότε λαμβάνεται υπ’ όψη ο συντελεστής πόντων - πηλίκο διαίρεσης των πόντων που σημείωσε η ομάδα με τους πόντους που δέχτηκε - στους μεταξύ τους αγώνες .

Αν παρά τούτο συνεχίζεται η ισοβαθμία , τότε λαμβάνεται υπ’ όψη ο συντελεστής σε όλους τους αγώνες του ομίλου των Ομάδων που έχουν ισοβαθμήσει από την αρχή .

Β. Σε περίπτωση που τα Σωματεία που θα δηλώσουν συμμετοχή στο Πρωτάθλημα είναι περισσότερα από οκτώ ( 8 ) , τότε θα γίνουν δύο όμιλοι , 1ος και 2ος όμιλος .

Στην περίπτωση αυτή , οι δύο πρώτες ομάδες κάθε ομίλου θα προκριθούν στην επόμενη φάση των τελικών - Φάιναλ Φορ - , όπου σε αγώνες κατάταξης θα διεκδικήσουν τον τίτλο του Πρωταθλητή 2008-2009

Γ. Ο Πρωταθλητής δικαιούται να πάρει μέρος στο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ. Οι προκριματικοί και τελικοί αγώνες των Πρωταθλημάτων Κορασίδων θα τελεσθούν σε χρόνο ανάλογο με τις μαθητικές υποχρεώσεις και τις υποχρεώσεις των Εθνικών ομάδων και οπωσδήποτε μετά την 10/6/2012, όπως ορίζει η Γενική Προκήρυξη Πρωταθλημάτων της Ε.Ο.Κ. , υπ’ αριθμ. 2544/17-6-2011.

Άρθρο 13ο Οικονομικοί όροι

Οι μετακινήσεις των ομάδων θα καλυφθούν με έξοδα των Σωματείων .Τα έξοδα Διαιτησίας και Κριτών , θα καλυφθούν από την Τ.Ε. ΕΟΚ Λέσβου. Σε περίπτωση όμως ματαίωσης αγώνα από υπαιτιότητα σωματείου , καταλογίζονται σε βάρος του τελευταίου .

Άρθρο 14ο Γενικά

Για κάθε θέμα που προκύψει κατά τη διεξαγωγή του Πρωταθλήματος και δεν προβλέπεται από τον Κανονισμό Πρωταθλημάτων, από τη Γενική Προκήρυξη Πρωταθλημάτων και από την παρούσα Προκήρυξη , καθώς και για κάθε ασάφεια που έχει ανάγκη από διευκρίνιση , αποφασίζουν τα αρμόδια όργανα της Τ.Ε. \ ΕΟΚ και της ΕΟΚ υπό την έγκριση των αντιστοίχων Δ.Σ . αυτών .

Άρθρο 15ο Έπαθλα και Βραβεία

Στην Πρωταθλήτρια Ομάδα θα απονεμηθεί Κύπελλο, δώδεκα μετάλλια στην νικήτρια ομάδα του τελικού και δώδεκα μετάλλια στην ηττημένη ομάδα του τελικού.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ :

  1. 1. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν 12 Αθλήτριες σε κάθε αγώνα γεννημένες το 1996 και νεώτερες.
  2. 2. Στο Πρωτάθλημα ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ όσες από τις αθλήτριες δεν διαθέτουν το επίσημο Δελτίο της Ε.Ο.Κ. έχουν το δικαίωμα ν’ αγωνιστούν με Πιστοποιητικό Γεννήσεως με φωτογραφία (η φωτοτυπία αυτού ΘΕΩΡΗΜΈΝΟ από τη ΤΕ ΕΟΚ Λέσβου), με κατάσταση όλων των αθλητών που αγωνίζονται με πιστοποιητικό, που θα έχει θεωρηθεί από την Τ.Ε. και αντίγραφο της θα υπάρχει σε αυτήν. Η κατάσταση θα φέρει και την ιατρική θεώρηση. Κανένας αθλητής δεν μπορεί να αγωνιστεί αν δεν αναγράφεται στην κατάσταση. Απαγορεύονται οι προσθήκες στην κατάσταση μετά την θεώρηση. Επίσης η κατάσταση θα έχει αρ. πρωτ. της Τ.Ε.
  3. 3. Ο παραπάνω όρος ο οποίος αναφέρεται στα Πιστοποιητικά Γεννήσεως θα έχει διάρκεια μέχρι της 31-10-2011.
  4. 4. Αθλήτρια που αγωνίσθηκε με την κατάσταση του Σωματείου και το δελτίο δεν εκδόθηκε ή θεωρήθηκε ελλειπές ώστε να μην εκδοθεί αυτό, επιφέρει αυτεπάγγελτα τις πειθαρχικές κυρώσεις στο Σωματείο όπως προβλέπονται από τον Κανονισμό της ΕΟΚ για αντικανονική συμμετοχή αθλήτριας.
  5. 5. Τέλος σας υπενθυμίζουμε την υποχρέωση σας για την παρουσία γιατρού και Αστυνομικής Δύναμης σε κάθε αγώνα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey