Τα πιο... διαβαστερά του 2013!

30/12/2013 - 11:50 Τελευταία τροποποίηση στις 31/12/2013 - 17:09

2013_change_2014Όπως συνέβη τα τελευταία δύο χρόνια, έτσι και φέτος το "SL" συγκέντρωσε την πιο "διαβαστερή" 11άδα θεμάτων κατά το 2013, που μας αποχαιρετά σε λίγες ώρες.

Μια λίστα, που δημιουργείται αυτόματα από τις δικές σας αναγνώσεις στη διάρκεια του χρόνου, κατατάσσοντας το ποδόσφαιρο -όπως είναι λογικό- πρώτο στα ενδιάφεροντα σας, σε μια χρονιά ποου σημαδεύτηκε από την άνοδο της ΑΕΛΚ στη Super League, για πρώτη φορά στα χρονικά του λεσβιακού ποδοσφαίρου.

Φέτος, κυριάρχησε το ποδόσφαιρο και η θεματολογία της ΑΕΛΚ και του Αιολικού, υπήρξαν ωστόσο και δύο δυσάρεστες ειδήσεις που μπήκαν "σφήνα" στην 11άδα με τις περισσότερες αναγνώσεις. Παράλληλα, σταθερά κάθε χρόνο υπάρχουν στην ειδική λίστα ειδήσεις που αφορούν στην Α' Κατηγορία της ΕΠΣΛ, στο 3rd 6x6 SL Tournament, αλλά και στο Στίβο.

Ας τα θυμηθούμε, ιεραρχικά, ξεκινώντας από εκείνα που συγκέντρωσαν τα περισσότερα "clicks"...

1. ΑΕΛΚ-Ολυμπιακός Βόλου 2-2 (LIVE)

(26/5/2013 - 44066 views)

aelk_ol_volou_pregame1Tο κορυφαίο ματς της χρονιάς είναι γεγονός και η ΑΕΛΚ υποδέχεται στον κατάμεστο από 6.000 κόσμου "Ταρλά" τον Ολυμπιακό Βόλου, στο ματς της τελευταίας αγωνιστικής της Football League. Το τελικό 2-2, σε συνδυασμό με το "2" του Παναιτωλικού επί του Ηρακλή, φέρνει την ομάδα της Καλλονής στην πρώτη τριάδα της βαθμολογίας, κατακτώτας την απευθείας άνοδο στη Super League, επίτευγμα που πετυχαίνει ομάδα της Λέσβου για πρώτη φορά στα χρονικά.

2. Πανσερραϊκός-ΑΕΛΚ 1-3 (LIVE)

(15/5/2013 - 28932 views)

Panserraikos_AELK_1-3_1H AEΛΚ έχει μπει στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος και ο αγώνας στις Σέρρες είναι το τελευταίο μεγάλο εκτός έδρας εμπόδιο. Οι παίκτες του Μπάμπη Τεννέ κάνουν μια ακόμα μεστή εμφάνιση και περνάνε νικηφόρα από το γήπεδο του Πανσερραϊκού (1-3). Γίνονται πλέον το μεγάλο φαβορί για την προνομιούχο τριάδα, μεταφέροντας έτσι το άγχος στους διώκτες τους, σε μια χρονιά που κυλά ονειρεμένα για την ομάδα της Καλλονής και γενικότερα το λεσβιακό ποδόσφαιρο.

3. ΣΟΚ! Έφυγε ο Παναγιώτης Σαλταμάρας!

(22/11/2013 - 24.231 views)

Saltamaras_RIPΗ Λέσβος "παγώνει" στο άκουσμα της ξαφνικής απώλειας του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή του Παλλεσβιακού, του Αιολικού και του Πανιωνίου, Παναγιώτη Σαλταμάρα. Ο αείμνηστος προπονητής, τελευταία του Κεραυνού Αφάλωνα, άφησε την τελευταία του πνοή καθ' οδόν για το Βοστάνειο Νοσοκομείο, μετά από έμφραγμα που υπέστη στη διάρκεια της προπόνσηης των παλαιμάχων στο γήπεδο των δικαστηρίων, το οποίο λίγες εβδομάδες αργότερα θα πάρει το όνομά του.

4. Οι απονομές των τριών νικητών [vids]

(13/7/2013 - 15.315 views)

MpampasMam_1oi_kypello_PsaropoulosTo "SL" διοργάνωσε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το τουρνουά 6x6 ανεξάρτητων ομάδων, που διεξήχθη Ιούνιο και Ιούλιο στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Olympico, στη Νεάπολη. Με 29 ομάδες να μπαίνουν στην κλήρωση και να δίνουν για περισσότερο από ένα μήνα εντυπωσιακές μάχες μέσα στο γήπεδο, τελικοί νικητές αναδείχθηκαν οι παίκτες του εξαρχής φαβορί "Μπαμπάς Μαμ", που νίκησαν στον τελικό το αουτσάιντερ "Auto Garage" (4-1). Περισσότεροι από 600 φίλοι του ποδοσφαίρου κατέκλυσαν κάθε γωνιά πέριξ του γηπέδου, χειροκροτώντας θερμά τους πρωταγωνιστές κατά την απονομή των επαθλών και των μεγάλων δώρων του "SL" προς τις τρεις πρώτες ομάδες.

5. Οι φίλαθλοι δε μίλησαν απλά, βροντοφώναξαν!

(17/5/2013 - 14993 views)

aiolikos_simaies_d8m1Eίναι η εποχή των γενικών συνελεύσεων του Αιολικού και της πρότασης του Νίκου Μιχαλάκη να αναλάβει και την ιστορική ομάδα της Μυτιλήνης. Το "SL" διενεργεί ψηφοφορία με τη δυνατότητα επιλογής "Όχι" ή "Ναι" και υπό ποια ονομασία. Περισσότερα από 2000 άτομα ψηφίζουν μαζικά και το αποτέλεσμα είναι ένα πανηγυρικό "Ναι", αρκεί το όνομα της ομάδας που θα προκύψει να είναι "ΑΙΟΛΙΚΟΣ", με ποσοστό 56,1%! Δεύτερη απάντηση σε προτιμήσεις είναι το "Όχι" με ποσοστό ωστόσο πολύ μικρότερο (17,6%).

6. Άγιαξ Ταύρου - Αιολικός 0-2 (LIVE)

(10/2/2013 - 13201 views)

Ajax_Tavrou_Aiolikos_pregame1O Αιολικός κάνει την απέλπιδα προσπάθεια για την αποφυγή του υποβιβασμού στο τοπικό και πετυχαίνει εκτός έδρας νίκη επί του ουραγού Άγιαξ Ταύρου με σκορ 0-2. Η αναμέτρηση ωστόσο δε συνδυάζεται με τα επιθυμητά αποτελέσματα στα υπόλοιπα ματς του ομίλου, αφού οι Τράχωνες αποσπούν το βαθμό της ισοπαλίας από το Αιγάλεω (2-2) και διατηρούν το προβάδισμα στη μάχη της σωτηρίας.

7. Φωκικός - ΑΕΛΚ 0-0 (LIVE)

(6/1/2013 - 12198 views)

Iraklis_AELK_Marcelo1Eίναι το πρώτο ματς της ΑΕΛΚ με τον Μπάμπη Τεννέ στον πάγκο της. Οι Καλλονιάτες δεν μπορούν να πετύχουν κάποιο γκολ και μοιραία μένουν στη λευκή ισοπαλία στο Γήπεδο της Άμφισσας (0-0), πριν ξεκινήσει η μεγάλη τους αντεπίθεση για την εξασφάλιση της ανόδου στην Super League και ένα μεγάλο αήττητο σερί μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος, που έφερε τελικά ομάδα του νησιού μας για πρώτη φορά στα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου.

8. Μιχαλάκης για γήπεδο, Μπέο, ΕΠΣΛ και Αιολικό!

(27/5/2013 - 11876 views)

Mixalakis_episima_orthios1Μια μέρα μετά το θρίμαβο της ανόδου από την ΑΕΛΚ, ο Πρόεδρος της καλλονιάτικης ΠΑΕ Νίκος Μιχαλάκης παραχωρεί συνέντευξη στον Astra Radio 93.2 μιλώντας για το γηπεδικό πρόβλημα που απαιτεί άμεσες λύσεις και συνεργασία με το Δήμο Λέσβου, χαρακτηρίζοντας "σφηκοφωλιά" την ΕΠΣ Λέσβου, αναφερόμενος παράλληλα και στην "τεράστια ευκαιρία" που πρόσφερε στον Αιολικό, τονίζοντας πως... πλέον δε θέλει να αλλάξει το όνομα "Καλλονή". Έχουν προηγηθεί βεβαίως τα διαδοχικά και βροντόφωνα "όχι" των Γενικών Συνελεύσεων της ιστορικής ομάδας της Λέσβου...

 9. Ανείπωτη θλίψη για το χαμό του Στρατή Αλεξίδη!

(7/7/2013 - 10322 views)

Aiolos_Pamfilon_Alexidis_rip3Η Λέσβος βιώνει μια ακόμα απώλεια μέσα στο 2013 και μάλιστα αδιανόητη για την αθλητική της οικογένεια. Ο Στρατής Αλεξίδης, κωπηλάτης του Αίολου Παμφίλων με σπουδαίες διακρίσεις σε εγχώριες και διεθνείς διοργανώσεις με το εθνόσημο στο στήθος, αφήνει την τελευταία του πνοή σε ηλικία μόλις 26 ετών σε νοσοκομείο της Νορβηγίας, όπου ζούσε το τελευταίο διάστημα. Ο αείμνηστος πρωταθλητής μας προσβλήθηκε από μια ασθένεια με καλπάζουσα μορφή και έχασε τη μάχη μέσα σε 10 μέρες, σκορπώντας θλίψη σε ολόκλητο το νησί, αλλά και το άθλημα της κωπηλασίας Πανελληνίως.

10. Πέντε και λίγα ήταν!

(16/11/2013 - 10199 views)

Aiolikos_Diagoras5-0_2Το μεγάλο ντέρμπι της Α' Κατηγορίας ανάμεσα σε Αιολικό και Διαγόρα Αγίας Παρασκευής ήταν τέτοιο μόνο στα χαρτιά, αφού η ομάδα της Μυτιλήνης σκορπά στους πέντε... ανέμους τον αντίπαλό της και τελειώνει πρόωρα τη μάχη του τίτλου στη Λέσβο. Μπροστά σε 1000 θεατές, στην τελευταία μεγάλη μάχη που φιλοξένησε ο "Ταρλάς" πριν αλλάξει μορφή, ο Αιολικός νικά με 5-0 τον Διαγόρα, έχοντας και πέντε δοκάρια σε ένα ματς όπου η κυριαρχία του εντός αγωνιστικών χώρων ήταν απόλυτη.

11. Έσπασε τα χρονόμετρα η Κεραμιδά!

(21/7/2013 - 10073 views)

Keramida_Panellinio_200m_Xryso_OAKA_2013Η Γρηγορία Κεραμιδά τρελαίνει τα χρονόμετρα, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στα 200μ του Πανελληνίου Πρωταθλήματος με επίδοση 23.33 (+0.4), η οποία αποτελεί την πέμπτη καλύτερη όλων των εποχών στην Ελλάδα. Η πρωταθλήτρια από την Καλλονή έκανε έτσι το νταμπλ, αφού μέσα σε 24 ώρες ανέβηκε δύο φορές στο ψηλότερο σκαλί του βαθρού στα σπριντ, έχοντας κερδίσει την προηγούμενη μέρα και τα 100μ, αποδεικνύοντας πως βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey