«Με σημαία το ευ αγωνίζεσθαι το 3ο ΓΕΛ Μυτιλήνης έχει κατακτήσει σπουδαίες διακρίσεις» (video)

04/04/2024 - 20:02 Τελευταία τροποποίηση στις 04/04/2024 - 20:18

Η γυμνάστρια του 3ου ΓΕΛ Μυτιλήνης Παναγιώτα Λαμπόγλου και οι μαθήτριες-αθλήτριες Σταυρινούλα Μπαρέλλη, Χρυσαυγή Τσούρμα και Δήμητρα Λουτραγώτη, την Τρίτη Απριλίου μίλησαν στην εκπομπή «Μπάλα στον Αέρα», στο ρ/σ του «Ν» στους 99 στα fm, για την κατάκτηση του τίτλου στο σχολικό πρωτάθλημα βόλεϊ κοριτσιών και την ανάδειξη της ομάδας ως πρωταθλήτρια Βορείου Αιγαίου.

Η κα. Λαμπόγλου αρχικά ανέφερε ότι με σημαία το βασικό σύνθημα του αθλητισμού, το «ευ αγωνίζεσθαι», το 3ο ΓΕΛ Μυτιλήνης λαμβάνει μέρος κάθε χρόνο σε όλες τα σχολικά πρωταθλήματα στη Λέσβο έχοντας κατακτήσει επί σειρά ετών σπουδαίες διακρίσεις. Φέτος η ομάδα βόλεϊ των κοριτσιών στέφθηκε πρωταθλήτρια Βορείου Αιγαίου αγωνιζόμενη με πολύ καλές ομάδες των νησιών του Αιγαίου στη Β φάση του πρωταθλήματος που διεξήχθη στην Αθήνα. Επιπλέον, ευχήθηκε στις αθλήτριες να συνεχίσουν να ασχολούνται και μετέπειτα με τον αθλητισμό γιατί όπως τόνισε είναι πολύ σημαντικό κομμάτι στη ζωή. Επίσης, ανέφερε ότι έζησαν έντονα όλα τα παιχνίδια με χαρούμενα συναισθήματα και ήταν μια μοναδική εμπειρία για εκείνη και τις αθλήτριες.

Στη συνέχεια η Δήμητρα Λουτραγώτη ανέφερε ότι όλες οι αναμετρήσεις ήταν απαιτητικές, υπήρξε πίεση, όμως με την εμπειρία τους μέσα από τα γήπεδα ως αθλήτριες βόλεϊ,  κατάφεραν να κατακτήσουν το τίτλο της πρωταθλήτριας ομάδας Βορείου Αιγαίου. Επίσης σημείωσε ότι γενικότερα μέσα από το άθλημα του βόλεϊ μπορείς να αναπτύξεις διαπροσωπικές σχέσεις και έχει το πλεονέκτημα ότι δεν υπάρχει επαφή με τον αντίπαλο, κάτι το οποίο έπαιξε ρόλο στην επιλογή της για το συγκεκριμένο σπορ.

3o-gel-sinenteuksi.jpg (667×471)

Ακολούθως, η Χρυσαυγή Τσούρμα επεσήμανε ότι θέλει να ασχοληθεί μελλοντικά με το βόλεϊ, όμως η εξέλιξη των αθλητών και αθλητριών δεν διευκολύνεται στο νησί μας, λόγω έλλειψης σωστών εγκαταστάσεων. Ακόμη τόνισε ότι αντιμετωπίζουν προβλήματα και στις ώρες των προπονήσεων, καθώς στο Κλειστό Γυμναστήριο της Νεάπολης χρησιμοποιείται περισσότερο από τις ομάδες μπάσκετ, με αποτέλεσμα να προπονούνται στο γήπεδο των ΕΠΑΛ.

Η Σταυρινούλα Μπαρέλλη με τη σειρά της, υπογράμμισε ότι είναι δύσκολος ο συνδυασμός των μαθημάτων με το κομμάτι του αθλητισμού, γιατί είναι πολλές οι απαιτήσεις. Για να μπορέσουν να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και να κάνουν αυτό που αγαπούν, απαιτούνται θυσίες και για το σχολικό πρωτάθλημα έκαναν υπερπροσπάθεια με περισσότερες προπονήσεις για πετύχουν τον στόχο τους.

Επίσης, ο αθλητισμός συμφωνούν και οι τρεις αθλήτριες, διαμορφώνει έως ένα σημείο και τον χαρακτήρα του ατόμου, βοηθάει στην κοινωνικοποίηση και στην ανάπτυξη σχέσεων και είναι απαραίτητο σε αυτή τη φάση, καθώς τους βοηθάει να ξεφεύγουν από την καθημερινότητα.

Ολοκληρώνοντας, τόνισαν ότι το ταξίδι τους στην Αθήνα ήταν μια δυνατή εμπειρία με τη βοήθεια της γυμνάστριας κας Λαμπόγλου και την υποστήριξη του κ. Στρατάκη και ότι κατάφεραν να πετύχουν τον σκοπό τους μέσα από αρμονική συνεργασία μέσα στο γήπεδο αν και προέρχονται οι αθλήτριες από διαφορετικές ομάδες, ενώ υπογράμμισαν ότι σημαντικό ρόλο παίζει κα η υποστήριξη από τους τις οικογένειες τους που έχουν μάθει το άθλημα και το ζουν μέσα από τη δική τους ενασχόληση.

Τέλος, η Σταυρινούλα Μπαρέλλη και Χρύσα Τσούρμα είπαν ότι θέλουν να καταφέρουν να περάσουν σε κάποια στρατιωτική σχολή και την σχολή της αστυνομίας, ενώ η Δήμητρα Λουτραγώτη έχει ως στόχο την φαρμακευτική.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey