ΣΤΙΓΜΕΣ 2015 | Όσα μας άρεσαν κι όσα δεν μας άρεσαν!

26/12/2015 - 11:00 Τελευταία τροποποίηση στις 26/12/2015 - 11:13

Μέσα σε 365 ημέρες, ήταν πολλά τα γεγονότα εκείνα που μας έκαναν να χαμογελάσουμε από ικανοποίηση στο λεσβιακό αθλητισμό και αρκετά όσα μας στεναχώρησαν, διαψεύδοντας τις προσδοκίες μας για κάτι καλύτερο.

Το "SL" καταγράφει όσα μας άρεσαν και όσα δεν μας άρεσαν μέσα στο 2015!

 

Μας άρεσαν!

  • Αθλοκίνηση Μυτιλήνης / Η παρουσία των αθλητών του κορυφαίου συλλόγου της Λέσβου σε εγχώριες, αλλά και διεθνείς διοργανώσεις στον κλασικό αθλητισμό, ήταν πραγματικά εντυπωσιακή. Παρά τις αντιξοότητες, η δουλειά στις προπονήσεις απέδωσε καρπούς για ακόμα μία χρονιά και οι πρωταθλητές μας έφεραν πίσω στη Λέσβο πολλά μετάλλια από τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα, κατατάσσοντας το σύλλογο στην 45η θέση της συνολικής κατάταξης του ΣΕΓΑΣ. Τρομερά βελτιωμένη, η Μαρίτα Αργυρού κατέβασε μέσα σε λίγους μήνες σχεδόν πέντε δευτερόλεπτα το ατομικό της ρεκόρ στα 400μ, εκπροσωπώντας το εθνόσημο στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα της Ρουμανίας και στο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Νεότητας της Γεωργίας.

  • Νίκος Βάρκας / Ο Μυτιληνιός παλαιστής ήταν σαρωτικός τη χρονιά που φεύγει, με σπουδαίες επιτυχίες εντός συνόρων, αλλά και πολλές συμμετοχές σε διοργανώσεις του εξωτερικού. Αναδεικνύεται πρωταθλητής Ελλάδας στην κατηγορία των 80 κιλών, βρίσκεται σταθερά στο βάθρο σε όποιο εγχώριο αγώνα λαμβάνει μέρος και παρά τις δυσκολίες, αλλά και την απουσία στήριξης από την Ομοσπονδία του αθλήματος, καταφέρνει να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Λας Βέγκας. Ως επιβράβευση της προσπάθειάς του, ταξιδεύει και στο Αζερμπαϊτζάν για τους 1ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες.

  • Πραξιτέλης Βούρος / Ο πρώην αμυντικός του Αιολικού, που ξεκίνησε από τα Λιονταράκια, πραγματοποιεί το ντεμπούτο του την άνοιξη ως βασικός με τον Ολυμπιακό στη Super League. Πείθει τον νέο τεχνικό Μάρκο Σίλβα στη διάρκεια της προετοιμασίας και λίγο καιρό αργότερα κάνει και το ευρωπαϊκό του ντεμπούτο στον αγώνα του Chamαpions League, μέσα στο "Emirates" στη νίκη επί της Άρσεναλ. Σταθερά βασικό και αναντικατάστατο μέλος της Εθνικής ομάδας, μεταπηδά στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα των Ελπίδων, έχοντας καταφέρει να αγωνιστεί σε όλες τις "μικρές" Εθνικές ομάδες, με την ευχή ότι θα έρθει η στιγμή που θα φορέσει και το εθνόσημο της Εθνικής ανδρών!

  • Γιάννης Βλοτινός / Ο ανεξάντλητος Μυτιληνιός αθλητής της επιτραπέζιας αντισφαίρισης κατέκτησε στα 44 του χρόνια το 10ο διασυλλογικό πρωτάθλημα της καριέρας του με τον Α.Σ. Πέρα Αθηνών, ενώ παράλληλα αναδείχθηκε και ο πολυτιμότερος παίκτης της διοργάνωσης, έπειτα από ψηφοφορία που διοργάνωσε η ιστοσελίδα "Sportsland" στη διάρκεια όλης της σεζόν, αναδεικνύοντας τους κορυφαίους κάθε αγωνιστικής. Ο πρωταθλητής από τη Λέσβο βρέθηκε τρεις φορές πρώτος στην προτίμηση συναθλητών και προπονητών, ολοκληρώνοντας μια ακόμα χρονιά με θετικό πρόσημο!

  • 9th Mytilene Open International Tennis Women's Circuit 10.000$ / H διοργάνωση που έγινε θεσμός για το τένις, πραγματοποιήθηκε για ένατη συνεχόμενη χρονιά στο Κέντρο Αντισφαίρισης Λέσβου στη Νεάπολη Μυτιλήνης, φέρνοντας στο νησί αθλήτριες από όλο τον κόσμο, για το βαθμολογούμενο από τη Διεθνή Ομοσπονδία Τένις αυτό τουρνουά. Νικήτρια αναδείχθηκε η Julia Stamatova από τη Βουλγαρία και στο διπλό η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου με παρτενέρ την Ολλανδέζα Rosalie Van der Hoek.

Δεν μας άρεσαν!

  • Κολυμβητήριο Μυτιλήνης / Σε μια εποχή όπου η πόλη της Μυτιλήνης βιώνει πολλά και σημαντικά προβλήματα, ειδικότερα από τη μεταναστευτική κρίση, πέρασε ένας ακόμα ολόκληρος χρόνος όπου το μοναδικό κολυμβητήριο άνοιξε τις πύλες του όχι για να φιλοξενήσει μικρούς και μεγάλους αθλητές, αλλά... κατατρεγμένους πρόσφυγες! Τουλάχιστον σε κάποιους πρόσφερε στέγη...

  • Η κόντρα για τη χρήση του "Ταρλά" / Όταν έχουν δαπανηθεί σχεδόν 2 εκατομμύρια ευρώ για την ανακαίνιση του Δημοτικού Σταδίου Μυτιλήνης, είναι αδιανόητο αυτό να ανοίγει τις πόρτες του μόνο 15 φορές το χρόνο! Η διαμάχη μεταξύ ΠΑΕ ΑΕΛΚ και Δήμου Λέσβου, που κατέληξε στα δικαστήρια με τη συμμετοχή και του Αιολικού, αλλά κυρίως η προκλητική για το δημόσιο συμφέρον απόφαση του δικαστηρίου επί των ασφαλιστικών μέτρων, που κατέθεσε η καλλονιάτικη ΠΑΕ, προκάλεσε αλγεινή εντύπωση κυρίως στους φίλους του ποδοσφαίρου της πόλης της Μυτιλήνης.

  • Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες Στίβου / Παρά τις περί του αντιθέτου δεσμέυσεις, η ιστορική αυτή διοργάνωση κλασικού αθλητισμού δεν πραγματοποιήθηκε μέσα στο 2015, αν και είχε προγραμματιστεί στο Στάδιο "Κ. Κεντέρης" της Καλλονής, λόγω της έλλειψης οικονομικών πόρων, που δεν εξασφαλίστηκαν από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και τον Δήμο Λέσβου. Ήταν η τρίτη φορά, στη σύγχρονη ιστορία των αγώνων, που οι συγκεκριμενοι αγώνες δεν διεξάγονται σε κάποιο νησί του Αιγαίου.

  • Η πορεία ουραγού της ΑΕΛΚ / Έχοντας χάσει την αγωνιστική της ταυτότητα, μετά τις αποδεσμεύσεις βασικών της στελεχών το καλοκαίρι (Λεοζίνιο, Χουάνμα, Πετρόπουλος) και με τον Θαλή Θεοδωρίδη να αναβαθμίζεται σε ρόλο πρώτου προπονητή, η ομάδα της Καλλονής παραμένει στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα της Super League, με μόλις 7 βαθμούς συγκομιδής στο τέλος του Α' Γύρου, απέχοντας 9 ολόκληρους πόντους από τη σωτηρία!

  • Η μη συμμετοχή του Παγγεραγωτικού στην Α2 γυναικών / Έχοντας εξααφαλίσει την παραμονή του στη δεύτερη στην τάξη εθνική κατηγορία του βόλεϊ από πέρυσι, θα περίμενε κανείς ότι φέτος ίσως μπορούσε να διεκδικήσει κάτι καλύτερο. Από τη στιγμή όμως που δεν υπήρχε η παραμικρή στήριξη από την Ομοσπονδία, με... φωτογραφικούς ορισμούς αγώνων και ουσιαστικά ουδεμία διευκόλυνση, ως όφειλε, στο μοαδικό νησιωτικό σωματείο του βορείου Αιγαίου, η διοίκηση του συλλόγου πήρε τη σκληρή απόφαση να αποσύρει την ομάδα από το φετινό πρωτάθλημα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey