Οι προτάσεις για την αναδιάρθρωση της λίγκας

06/04/2017 - 16:10 Τελευταία τροποποίηση στις 06/04/2017 - 16:25

Τρεις ώρες κράτησε χθες το μεσημέρι (5/4) στα γραφεία της Ένωσης Β’ Εθνικής η συζήτηση για την επικείμενη αναδιάρθρωση της Football League, συνδυαστικά με τις πρόσφατες αποφάσεις του Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας περί αλλαγών στην αρχιτεκτονική του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Στο συμβούλιο της Β’ Εθνικής δεν πάρθηκαν αποφάσεις επίσημα, ωστόσο άπαντες συμφώνησαν πως το σημερινό στάτους με τις δύο ομάδες που ανεβαίνουν στη Σούπερ Λίγκα είναι αδιαπραγμάτευτο!

Στη διοικητικό φορέα της δεύτερης επαγγελματικής ποδοσφαιρικής κατηγορίας διαφωνούν κάθετα με το μοντέλο της Σούπερ Λίγκας, που προβλέπει την άνοδο μόνο του πρωταθλητή της Football League και το δεύτερο εισιτήριο να δίνεται μέσω μπαράζ, όπου θα συμμετέχουν και ομάδες της μεγάλης κατηγορίας.

«Υπάρχει αντικειμενικό θέμα… Οι ομάδες της Β’ Εθνικής είναι πιο αδύνατες από αυτές της Σούπερ Λίγκας και άρα δεν υπάρχει ισονομία σε μια τέτοια προοπτική. Το πώς θα ανεβαίνουν οι ομάδες και ειδικά η δεύτερη στη μεγάλη κατηγορία θα το ορίσουμε εμείς, εσωτερικά, με δικούς μας κανόνες. Δεν μπορεί όμως να αλλάξει ο αριθμός των ομάδων που θα προβιβάζονται από τη Β’ Εθνική. Αυτές θα είναι δύο», αναφέρθηκε στο συμβούλιο, όπως καταγράφει η ιστοσελίδα a-sports.gr.

Από εκεί και πέρα, έγινε μακρά συζήτηση για την εσωτερική αναδιάρθρωση της Β’ Εθνικής ως προς το πόσες ομάδες θα έχει το πρωτάθλημα από τη σεζόν 2018-19. Το προεδρείο πρότεινε 20 συνολικά ομάδες, χωρισμένες σε δύο ομίλους των 10. Πρόταση με την οποία συμφώνησε ανοιχτά ο Πανσερραϊκός και άρεσε γενικότερα. Ο Κισσαμικός, από την πλευρά του, έκανε μια ενδιαφέρουσα πρόταση για 16 ομάδες με μπασκετικό μοντέλο, όπου η δεύτερη θέση ανόδου θα προκύπτει μέσω μπαράζ των ομάδων 2-5 και 3-4, ενώ κάτι αντίστοιχο θα συμβαίνει και για τον υποβιβασμό στη Γ’ Εθνική. Δηλαδή οι δύο τελευταίοι να πέφτουν απ' ευθείας και οι άλλες δύο θέσεις που θα οδηγούν στην τρίτη κατηγορία να προκύπτουν από μπαράζ ανάμεσα στον 11ο-12ο και στον 13ο-14ο. Η συγκεκριμένη πρόταση βρήκε συμμάχους, με πιο ένθερμο υποστηρικτή τον ΟΦΗ.

Παραπλήσια πρόταση με του Κισσαμικού, κατέθεσε ο Παναιγιάλειος κάνοντας λόγο για 16 ομάδες, ανεξαρτήτως των λοιπών λεπτομερειών, υπογραμμίζοντας ότι με περισσότερες ομάδες η Β’ Εθνική θα διαλύσει. Πρόταση κατέθεσε και ο Απόλλων Σμύρνης για 18 ομάδες, αλλά δεν φάνηκε να έχει συμμαχίες. Πάντως, υπήρξε και τέταρτη πρόταση από Καλλιθέα και Πανελευσινιακό, οι οποίοι πρότειναν 24 ομάδες σε δύο ομίλους των 12 (με ταυτόχρονη άνοδο και των δευτεραθλητών της Γ’ Εθνικής). Αυτό το σχέδιο, ωστόσο, απορρίφθηκε αμέσως από τη νομική υπηρεσία της διοργανώτριας, αφού δεν μπορεί να αλλάξει η προκήρυξη της Γ' Εθνικής ώστε να υλοποιηθεί.

Ακόμα έγινε συζήτηση και για τον τρόπο διεκδίκησης των χρημάτων, που οφείλονται από τη Σούπερ Λίγκα, ενώ ο Γιάννης Αβραντίνης της Καλλιθέας επανέλαβε για πολλοστή φορά τη θέση του να μην ξεκινήσει του χρόνου το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής αν δεν εξασφαλιστούν χορηγίες ύψους 500.000€ για κάθε ομάδα!

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey