Επιστολή του ΑΟΜ για το φιλικό με τους... ανώνυμους!

05/05/2020 - 09:51 Τελευταία τροποποίηση στις 05/05/2020 - 13:21

Να δημοσιοποιήσει και τη δική του άποψη θέλησε ο ΑΟ Μυτιλήνης, αναφορικά με το... περιβόητο πλέον μπασκετικό του φιλικό με ομάδα της Λήμνου, το οποίο επιχορηγεί η Περιφέρεια Β. Αιγαίου με 1.000€ και συμπεριλήφθηκε σε προ ημερών σχετικό ρεπορτάζ του «SL» ως αθλητική εκδήλωση από εκείνες που... βγάζουν μάτι.

Σε επιστολή της, η διοίκηση του ΑΟ Μυτιλήνης δηλώνει έκπληκτη για το γεγονός ότι η πρότασή της προς την Περιφέρεια Β. Αιγαίου και η έγκρισή της θεωρήθηκε από μέρους μας ως κραυγαλέα περίπτωση... πεταμένων χρημάτων, κάνοντας λόγο για παραπληροφόρηση. Μέμφεται μάλιστα το ρεπορτάζ, χαρακτηρίζοντας εμμέσως ατυχή τη συσχέτιση με τον Ήφαιστο, που αγωνίζεται στην Α1. Στην επιστολή βέβαια, το ΔΣ του ΑΟ Μυτιλήνης δεν βρήκε το κουράγιο να αναφέρει δημόσια το όνομα της ομάδας, με την οποία σκοπεύει να αγωνιστεί στη Λήμνο. Δεν το συμπεριέλαβε ούτε καν στην πρόταση προς την Περιφέρεια Β. Αιγαίου, που με τη σειρά της ενέκρινε χρηματοδότηση χωρίς να γνωρίζει ουσιαστικά περί τίνος ακριβώς πρόκειται η εκδήλωση που χρηματοδοτεί.

Η εξήγηση στο γιατί δεν ονοματίζεται ο αντίπαλος είναι πολύ απλή, καθώς δεν υπάρχει άλλη ομάδα στη Λήμνο, πέραν του Ήφαιστου. Προφανώς, θεωρούν ότι απευθύνονται όντως σε αφελείς. Δυστυχώς για εκείνους, οι εξηγήσεις τους δεν πείθουν κανέναν. 

Σε αυτές τις 571 λέξεις της επιστολής του ΑΟ Μυτιλήνης προς το «SL», μας κάνει εντύπωση πως μόλις οι 79 αναφέρονται στο επίμαχο ρεπορτάζ. Άλλες 100 περίπου περιγράφουν την πρόταση που στάλθηκε προς την Περιφέρεια Β. Αιγαίου, ενώ οι υπόλοιπες 336 λέξεις απευθύνονται στον αθλητή του συλλόγου κ. Γιώργο Χατζηχρήστο, ο οποίος με προσωπική του επιστολή στο «SL» είχε διαχωρίσει τη θέση του για το φιλικό και την χρηματοδότησή του. Επ' αυτού, θα αρκεστούμε να αναφέρουμε πως η διοίκηση του ΑΟ Μυτιλήνης κάνει λόγο για ποινικά κολάσιμη συμπεριφορά από μέρους του. Τα όσα αναγράφονται όμως αποτελούν ένα εντελώς εσωτερικό ζήτημα, με προσωπικούς χαρακτηρισμούς από πλευράς ΑΟΜ, στους οποίους δεν κρίνουμε πως πρέπει να δώσουμε βήμα. Καλό θα ήταν, η όποια ενόχληση του διοικητικού συμβουλίου να συζητηθεί με τον ίδιον τον αθλητή.

Παραθέτουμε αυτούσιο το απόσπασμα της επιστολής του ΑΟ Μυτιλήνης, που σχετίζεται αποκλειστικά με το ρεπορτάζ του «SL» και συμπεριλαμβάνει την πρόταση που απέστειλε ο σύλλογος προς την Περιφέρεια Β. Αιγαίου για το φιλικό με τους... ανώνυμους, στο οποίο «θα ανταλλάξουν λαδοτύρι και μέλι με τοπικά προϊόντα της Λήμνου», σε ένα ταξίδι που θα γίνει τελικά για να βγουν και μια φωτογραφία οι παίκτες του ΑΟ Μυτιλήνης με εκείνους του Ήφαιστου. 

Τα συμπεράσματα δικά σας.

Συγκεκριμένα, η επιστολή του ΑΟ Μυτιλήνης αναφέρει:

«Με έκπληξη διαβάσαμε στο site σας ότι η πρότασή μας στην Περιφέρεια Β. Αιγαίου και η έγκρισή της ήταν «κραυγαλέα περίπτωση πεταμένων χρημάτων». Η παραπληροφόρηση για το κονδύλι των 1000 ευρώ συνεχίστηκε από το site σας βγάζοντας ένα υποθετικό συμπέρασμα ότι η διεξαγωγή φιλικού αγώνα θα γινόταν με την ομάδα Ήφαιστος, που αγωνίζεται στην κατηγορία Α1. Μόνο ένας αφελής θα μπορούσε να γράψει και να καταθέσει μια τέτοια πρόταση και πιο αφελείς θα ήταν αυτοί που θα την ενέκριναν!

Για να υπάρχει πλήρης διαφάνεια, στο έντυπο υποβολής της αίτησης που καταθέσαμε στην Περιφέρεια Β. Αιγαίου, μετά από δημόσια πρόσκλησή της, στη σύντομη περιγραφή της προτεινόμενης δράσης αναφέρονται αυτολεξεί τα ακόλουθα:

«Θα γίνει φιλικός αγώνας μπάσκετ με ομάδα της Λήμνου. Θα μεταφέρουμε τοπικά προϊόντα της Μυτιλήνης (λαδοτύρι, μέλι κλπ), τα οποία θα δώσουμε στους παίκτες, στον προπονητή και στους επίσημους. Αντίστοιχα θα μας δώσουν δικά τους τοπικά προϊόντα.

Κατόπιν συνεννόησης με το δήμαρχο Λήμνου, Δημήτρη Μαρινάκη, εξασφαλίσαμε διατροφή για τους παίκτες μας και ξενάγηση εντός της Λήμνου.

Θα γίνει φωτογράφηση με παίκτες της ομάδας Ήφαιστος που είναι Α1 Εθνική.

Με τη δράση αυτή ωφελούνται και προβάλλονται οι τοπικοί παραγωγοί, ενισχύεται η εικόνα της Περιφέρειας διότι βοηθά την ανάδειξη δύο νησιών μέσα από δράσεις πολιτισμού. Για τη δράση αυτή θα σταλεί δελτίο τύπου σε όλα τα ΜΜΕ της χώρας.

Πρόεδρος: Χαρά Ζήκα

Αντιπρόεδρος: Κώστα Μεσιακιάρης

Γραμματέας: Κώστας Βερβέρης

Ταμίας: Θεόδωρος Λογοθέτης

Μέλος: Χρήστος Πουλέλλης»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey