«Ανοίξτε το γήπεδο 5Χ5 για τους κατοίκους Πλωμαρίου»

21/12/2021 - 23:37 Τελευταία τροποποίηση στις 21/12/2021 - 23:46

Το ζήτημα της χρήσης του γηπέδου 5Χ5 του Πλωμαρίου θέτει με ερώτηση του ο Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης «Με πυξίδα τον πολίτη» και μέλος του Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου Αθλητισμού-Πολιτισμού Δημήτρης Μαλλιαρός.

Πρόκειται για το γηπεδάκι που βρίσκεται δίπλα στο γήπεδο ποδοσφαίρου, που πολύ κάτοικοι του Πλωμαρίου θα ήθελαν να το χρησιμοποιούν για την σωματική τους άσκηση. Ωστόσο, όπως σημειώνει ο Δημοτικός Σύμβουλος ο Δήμος και το  και το Νομικό Πρόσωπο Αθλητισμού - Πολιτισμού δεν το παραχωρούν.

Μεταξύ άλλων ο κ. Μαλλιαρός σημειώνει: «Οι δικαιολογίες που έχουν ακουστεί κατά καιρούς είναι αρκετές. Γνωρίζω για κάποιες εργασίες που έπρεπε να γίνουν. Και για αποφυγή παρεξηγήσεων δεν αναφέρομαι στις περιόδους των lock down που απαγορευόντουσαν τέτοιου είδους αθλητικές δραστηριότητες οπότε ήταν λογικό το γήπεδο να μην επιτρέπεται να χρησιμοποιηθεί.


Το θέμα είχε τεθεί από την Παράταξη μας (Με Πυξίδα Τον Πολίτη) και από εμένα προσωπικά ως μέλους του Δ.Σ. το Νομικού Προσώπου Αθλητισμού-Πολιτισμού και στην προηγούμενη Πρόεδρο, κα Βάσω Χοχλάκα και στον τωρινό Πρόεδρο, κ. Παναγιώτη Πιττό και οι δυο τους έδειξαν κατανόηση.


Το Πλωμάρι ως γνωστών δεν έχει αρκετούς χώρους άθλησης για το κοινό. Υπάρχουν μεν οι αθλητικές εγκαταστάσεις, με γήπεδο μπάσκετ και ποδοσφαίρου 5χ5 στο πάντα φιλόξενο Αμπελικό, αλλά από τη μια είναι μεγάλη η απόσταση και από την άλλη με τις καιρικές συνθήκες φθινοπώρου και χειμώνα που επικρατούν δεν είναι και ότι καλύτερο οι μετακινήσεις για τέτοιου είδους δραστηριότητες.


Το 5Χ5 Πλωμαρίου από όσο γνωρίζω λειτουργεί και χρησιμοποιείται από τα τμήματα του Αιγέα άρα είναι σε κατάσταση που πληροί τις προϋποθέσεις χρήσης. Σε κάθε περίπτωση και το γήπεδο αυτό είναι δημοτικό και πρέπει να δίνεται προς χρήση στους δημότες, μικρούς και μεγάλους, άλλωστε γιατί δημιουργήθηκε αντικαθιστώντας μάλιστα το παλιό γήπεδο μπάσκετ; Ας δείξουν έμπρακτα οι τοπικοί άρχοντες ότι ενδιαφέρονται για τη νεολαία και γενικά τους δημότες που θέλουν να αθληθούν-ψυχαγωγηθούν.


Ερωτάται εκ νέου ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Αθλητισμού και Πολιτισμού, κ. Πιττός, τι προτίθεται να πράξει για το θέμα αυτό και αν εκκρεμούν εργασίες στο χώρο; Άλλωστε δυο μέλη της διοίκησης είναι δημότες Πλωμαρίου και θα μπορούσαν να συμβάλουν σε ότι χρειαστεί».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey