Πατ(ρ)ατράκ με το... καλησπέρα!

30/10/2011 - 20:35 Τελευταία τροποποίηση στις 30/10/2011 - 20:40

Η Παναχαϊκή... κόλλησε στο μηδέν και ο Πλατανιάς έφυγε με το διπλό από την Πάτρα (1-0) στην πρεμιέρα της Football League. Εντυπωσιακή η Βέροια (1-0 τον Βύζα), νίκη για Γιαννιτσά (1-0 τον Θρασύβουλο).

Με το... αριστερό η Παναχαϊκή
Η Παναχαϊκή επέστρεψε στη δεύτερη κατηγορία και στην πρεμιέρα της Football League υποδέχθηκε τον Πλατανιά. Μετά το -5 με το οποίο ξεκίνησαν οι Πατρινοί ήρθαν και τα χειρότερα, καθώς οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να κάνουν το διπλό. Οι Κρητικοί μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι, έχασαν την πρώτη καλή ευκαιρία στο 8' με τον Μαραγκουδάκη, όμως ένα λεπτό αργότερα άνοιξαν το σκορ. Ο Μαραγκουδάκης κέρδισε το φάουλ, ο Μιρτσένα το εκτέλεσε απευθείας και νίκησε τον Μάλαρτζ για το 1-0!

Οι γηπεδούχοι στη συνέχεια ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και με τους Μενδρινό και Φουρτάδο να κάνουν όλο το παιχνίδι, προσπάθησαν για το γκολ. Οι παίκτες του Τίμου Καβακά, όμως, είχαν εξαιρετική αμυντική λειτουργία και διατηρούσαν με σχετική ευκολία το μηδέν. Οι παίκτες της Παναχαϊκής είχαν την κατοχή μέχρι το τέλος, όμως σε κανένα σημείο δεν κατάφεραν να απειλήσουν με αξιώσεις την εστία του Λαζαρίδη.

Στο 67' ακυρώθηκε γκολ του Φουρτάδο για φάουλ στον Τζάνη σε μια φάση όπου οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν πολύ έντονα, με τον Αλέξη Κούγια να φτάνει μέχρι τον αγωνιστικό χώρο, ενώ ο τεχνικός των φιλοξενούμενων αποβλήθηκε δύο λεπτά αργότερα για διαμαρτυρία! Το παιχνίδι διεκόπη τρία λεπτά μέχρι να ηρεμήσουν τα πνεύματα, ενώ οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με δέκα παίκτες, με τον Ιωάννου να αντικρίζει την κόκκινη στο 88' για τους γηπεδούχους και τον Μιρτσέτα στις καθυστερήσεις για τους φιλοξενούμενους... Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος και ο Πλατανιάς πήρε το πρώτο τρίποντο της σεζόν, με την Παναχαϊκή να μένει στο -5.

Παναχαϊκή (Μουράτ Σεροπιάν): Μάλαρτζ, Λαμπρόπουλος, Ιωάννου, Τσεμπερίδης (51' Ουρτάδο), Κοιλιάρας, Σπίνουλας (72' Κυβελίδης), Φούφουλας, Μιλοσέσκι (58' Ατματζίδης), Μενδρινός, Ντίνας, Φουρτάδο.

Πλατανιάς (Τίμος Καβακάς): Λαζαρίδης, Παληγεώργος, Κουρτεσιώτης, Τζανής, Ραπτάκης, Πότσι, Γκονζάλες (90+5' Δρακάκης), Μιρτσέτα, Ναζλίδης (80' Μανουσάκης), Μαραγκουδάκης, Τσεσμελής (62' Δράμι).

Καταιγιστική η Βέροια!
Στη Βέροια η τοπική ομάδα υποδέχθηκε τον Βύζα, δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα και μάλιστα το σκορ την αδικεί. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό, έχασαν πάρα πολλές ευκαιρίες και τελικά έφτασαν στη νίκη με γκολ του Κάντι, ο οποίος σκόραρε στο ντεμπούτο του, στο 40'.

Ο Φαρινόλα ήταν εξαιρετικός και έχασε την πρώτη ευκαιρία, ενώ στο 14' η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι του Μιχελή μετά την κεφαλιά του Βεργώνη. Το παιχνίδι παιζόταν στο μισό γήπεδο, με τους φιλοξενούμενους να περιορίζονται σε παθητικό ρόλο. Στο 40' ήρθε και το γκολ που σαφώς δικαιούνταν οι Βεροιώτες με σουτ του Κάντι από κοντά ύστερα από φάση διαρκείας στα καρέ του Βύζαντα. Η εικόνα της αναμέτρησης δεν άλλαξε στη συνέχεια, οι γηπεδούχοι πίεζαν συνεχώς και έψαχναν το δεύτερο γκολ για να τελειώσουν το παιχνίδι, όμως αυτό δεν ήρθε ποτέ.

Βέροια (Δημήτρης Καλαϊτζίδης): Κοτταρίδης, Τζημογιάννης, Μπάρμπας, Καλτσάς (90' Σιλιγαρδάκης), Μπαργκάν (76' Λαναρής), Λανγκλέ, Φαρινόλα (73' Τάντιτς), Κάντι, Καλογέρης, Βεργώνης, Γεωργιάδης.

Βύζας Μεγάρων (Ηλίας Φυντάνης): Μιχελής, Μπέριος, Γκούμας, Αρκουμάνης (63' Ρεβύθης), Στρατάκης, Λίτσης (84' Σκαφτούρος), Σανόκο, Μωυσιάδης, Ουαταρά, Πλάτανος, Χριστοφιλέας.

Με σύμμαχο τον... αέρα και τα δοκάρια!
Τα Γιαννιτσά επέστρεψαν με τον καλύτερο τρόπο στην κατηγορία, καθώς έφυγαν με νίκη από τη Φυλή επί του Θρασύβουλου. Οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, όμως οι φιλοξενούμενοι κράτησαν με άνεση το μηδέν στο πρώτο ημίχρονο και έφτασαν στο γκολ στο 36' με τον Μπέκα. Ο παίκτης της Αναγέννησης εκτέλεσε ένα φάουλ σχεδόν από το κέντρο και με... σύμμαχο τον αέρα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ανδριόλα! Ο τερματοφύλακας του Θρασύβουλου αιφνιδιάστηκε, καθώς η μπάλα πέρασε από όλους και κατέληξε στο βάθος της εστίας του.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι πίεσαν πάρα πολύ για το γκολ, όμως και πάλι οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που έχασαν τεράστια ευκαιρία στο 56' για το 2-0, όταν μετά το σουτ του Γιόνδη, η μπάλα κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Ανδριόλα. Στη συνέχεια οι παίκτες του Σπύρου Μπαξεβάνου κλείστηκαν στην άμυνά τους για να διατηρήσουν το προβάδισμα, οι παίκτες του Θρασύβουλου πίεσαν ακόμη περισσότερο, έχασαν ορισμένες καλές ευκαιρίες με κορυφαία το δοκάρι του Κακαρά στο 90', όμως το 1-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος.

Θρασύβουλος (Λύσανδρος Γεωργαμλής): Ανδριόλας, Βασιλείου, Ψιάνος, Σύρος, Ζουμπουλάκης, Κόλτζος, Κανελλόπουλος, Παναγιωτάκος (60' Βλάχος), Καρλόπουλος, Σκόνδρας (63' Μπάτσι), Νικολάου.

Αναγέννηση Γιαννιτσών (Σπύρος Μπαξεβάνος): Βοσνιάδης, Τέλλος, Μπέκας, Σερέτης, Σπαθάρας, Τσίγκος, Αλμπάνης (65' Μυλωνάς), Παπαδόπουλος, Γιόνδης, Νταντίδης, Μπαξεβάνος.

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής

Παρασκευή (28/10)

Καλλιθέα-Διαγόρας 1-0

(78' Μαρουκάκης)

Κυριακή (30/10)

Παναχαϊκή-Πλατανιάς 0-1

(9' Μιρτσέτα)

Βέροια-Βύζας 1-0
(40' Κάντι)

Θρασύβουλος-Αναγέννηση Γιαννιτσών 0-1
(36' Μπέκας)

Δευτέρα (31/10)

Πανθρακικός- ΑΕΛ Καλλονής (19:00)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey