Οι Μυτιληνιοί που κράτησαν τη Φλόγα [vid]

18/05/2012 - 12:22 Τελευταία τροποποίηση στις 18/05/2012 - 15:23

Τη τιμή να συμμετάσχουν στη λαμπαδηδρομία της Ολυμπιακής Φλόγας για τους αγώνες του Λονδίνου 2012 είχαν τρεις Λέσβιοι στην καταγωγή, η χάλκινη Ολυμπιονίκης του Σίδνεϊ Κλέλια Πανταζή, η 5η Ολυμπιονίκης της Αθήνας Άννυ Πανταζή και ο καταξιωμένος δημοσιογράφος Στράτος Σεφτελής.

Η Κλέλια με εντυπωσιακές διακρίσεις στη Ρυθμική Γυμναστική, που αποτέλεσε τη νεαρότερη Ελληνίδα Ολυμπιονίκη όλων των εποχών καθώς όταν κατέκτησε το χάλκινο στο Σίδνεϊ ήταν μόλις 15 ετών, παρέλαβε λίγα μέτρα πριν το Παναθηναϊκό Στάδιο τη Φλόγα από την Ολυμπιονίκη στο πόλο Βούλα Κοζομπόλη.

Για την Κλέλια, αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχε σε Ολυμπιακή λαμπαδηδρομία, αφού το 2004 έτρεξε στην πόλη της Μυτιλήνης ως η τελευταία λαμπαδηδρόμος για τους αγώνες της Αθήνας.

Παρούσα στη διαδικασία ήταν και η αδερφή της, Άννυ, 5η Ολυμπιονίκης στο Ανσάμπλ της Ρυθμικής Γυμναστικής στους Αγώνες της Αθήνας το 2004, καθώς και οι γονείς της.

Η Κλέλια είχε γράψει στο προσωπικό της προφίλ στο γνωστό σε κοινωνικό μέσο δικτύωσης, facebook:

"Είχα την τιμή και τη χαρά, για λίγα λεπτά, λίγα μέτρα πριν το Καλλιμάρμαρο, να κρατήσω την Ολυμπιακή Φλόγα που θα φύγει για το Λονδίνο.

Εύχομαι η φλόγα αυτή να φέρει πολλές επιτυχίες σε όλους τους Έλληνες αθλητές, που θα μας εκπροσωπήσουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες".

Στη φετινή λαμπαδηδρομία έλαβε μέρος όμως και ο Μυτιληνιός δημοσιογράφος Στράτος Σεφτελής, που έτρεξε με την Ολυμπιακή Φλόγα στην Αθήνα την Τετάρτη.

Λίγο πριν πιάσει τη δάδα στα χέρια του, ο καταξιωμένος συνάδελφος έγραψε στο προσωπικό του προφίλ στο facebook: "Πολυ σημαντικη η μέρα αυτη για εμένα. Θα "πιάσω" την Ελλάδα στα χέρια. Για τέταρτη φορά στην ζωή μου! Θα κρατήσω το φως της! Το Ολυμπιακό Φως της. Τη Φλόγα της πολύ σπουδαίας, αλλά τόσο δοκιμαζόμενης διαχρονικά, αυτής πατρίδας. Θα τρέξω για την Ελλάδα. Με την Ελλάδα στα χέρια!".

Αμέσως μετά το πέρας της διαδικασίας, ο Στράτος Σεφτελής ανέφερε: "Κράτησα τη Φλόγα της Ελλάδας στα χέρια! Γέμισε Ελλάδα η ψυχή μου! Μεγαλείο! Η απάντηση της Ελλάδας σε όσους τη θέλουν μικρή... Δε μικραίνει αυτή η μήτρα όλων των αξιών του πολιτισμένου κόσμου, αδέλφια!".

Δείτε το βίντεο της Κλέλιας Πανταζή με τα τελευταία δευτερόλεπτα της λαμπαδηδρομίας

{youtube}7IYh09639rw{/youtube}

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey