Ύποπτο στοιχηματικά το Καλλιθέα-Ψαχνά

23/05/2012 - 11:49

Δεν πρόλαβε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σ. Πιλάβιος, να δηλώσει ότι «φέτος δεν έχουμε ούτε ένα ύποπτο παιχνίδι» κι ο... εφιάλτης επέστρεψε.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε ο γγΑ, Π. Μπιτσαξής -μέσω της ΕΠΟ- από την ΟΥΕΦΑ, ο αγώνας Καλλιθέας - Ηρακλή Ψαχνών που είχε διεξαχθεί στις 20/4 και είχε λήξει 2-1 (10' Μιχαλόπουλος, 37' Ντιαλό - 68' Τσοκάνης), χαρακτηρίζεται «ύποπτος χειραγώγησης», επειδή είχε παρατηρηθεί υψηλός στοιχηματισμός στο over >2.5, ενώ θεωρούν ότι τα γκολ σημειώθηκαν από σκόπιμα αγωνιστικά λάθη.

Ο συντονιστής ερευνών της ΟΥΕΦΑ, Γκράχαμ Πίκερ, στην αναφορά του επισημαίνει ότι «ο στοιχηματισμός εν συνόλω υποδηλώνει ότι τα πρόσωπα που στοιχημάτισαν θα μπορούσαν να έχουν προηγούμενη γνώση του τελικού αποτελέσματος και ότι ο αγώνας αυτός πρέπει να θεωρηθεί ύποπτος και ενδεχομένως και χειραγωγημένος για βαθμολογικούς σκοπούς και σε μικρότερη έκταση για στοιχηματικούς σκοπούς».

Η ΠΑΕ Καλλιθέα εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία, μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι το θέμα δημοσιοποιήθηκε έναν μήνα μετά τη διεξαγωγή του παιχνιδιού. Το συγκεκριμένο ματς χαρακτηρίστηκε σοβαρά ως ύποπτο για αποτέλεσμα όβερ, όταν η Καλλιθέα έχει τη δεύτερη καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος, ενώ στην έδρα μας έχουμε επιτύχει 34 γκολ σε 17 αγώνες. Σημειώνεται ότι στον συγκεκριμένο αγώνα ο Ηρακλής Ψαχνών έχασε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει στο τελευταίο λεπτό».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey