Νέα παράταση για την αθλητική αναγνώριση

18/07/2012 - 12:27

Η προσπάθεια της Πολιτείας να δημιουργήσει ένα αξιόπιστο μητρώο αθλητικών σωματείων συνεχίζεται και επί θητείας Γιάννη Ιωαννίδη στο Υφυπουργείο Αθλητισμού.

Με νέα της ανακοίνωση, η ΓΓΑ ενημερώνει τις Ομοσπονδίες πως δίδεται νέα παράταση έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2012, ώστε να καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά και όσα σωματεία δεν το πραγματοποιήσαν.

Υπενθυμίζεται πως η διαδικασία αυτή ξεκίνηση το Μάρτιο του 2010 και μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί περί τα 4000 αθλητικά σωματεία σε όλη την Ελλάδα, ενώ σε ότι αφορά τη Λέσβο μόλις 39 σωματεία διατήρησαν την αθλητική τους αναγνώριση (διαβάστε ΕΔΩ).

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΓΓΑ: "Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ως το αρμόδιο επιτελικό όργανο για την εκπόνηση του εθνικού αθλητικού σχεδιασμού, στο πλαίσιο της δημιουργίας ενός ολοκληρωμένου μητρώου αθλητικών σωματείων έχει ζητήσει από τα σωματεία με έγγραφο της, μέσω των ομοσπονδιών, από τον Μάρτιο 2010 να υποβάλλουν δικαιολογητικά για τη χορήγηση ή τη διατήρηση της ειδικής αθλητικής αναγνώρισης.

Μέχρι σήμερα έχουν αποστείλει δικαιολογητικά και καταγραφεί περίπου τέσσερεις χιλιάδες (4.000) αθλητικά σωματεία.

Η Γ.Γ.Α. με γνώμονα τη μεγιστοποίηση του παραγόμενου έργου της, την ανάγκη εξορθολογισμού και τον προγραμματισμό των επιχορηγήσεων των αθλητικών σωματείων για το έτος 2013 καλεί τα αθλητικά σωματεία, που δεν έχουν αποστείλει μέχρι τώρα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, να τα υποβάλλουν μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2012."

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey