Γιορτάζει η Παναγιά κι ο κόσμος όλος!

15/08/2012 - 09:15 Τελευταία τροποποίηση στις 15/08/2012 - 12:51

Χιλιάδες πιστοί τιμούν την Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου, μία από τις μεγαλύτερες γιορτές της χριστιανοσύνης. Στο επίκεντρο των εκδηλώσεων, όπως κάθε χρόνο άλλωστε, η Παναγία η Βρεφοκρατούσα στην Αγιάσο, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμου.

Κατά την παράδοση, όταν η Παναγία πληροφορήθηκε άνωθεν τον επικείμενο θάνατό της, προσευχήθηκε στο όρος των Ελαιών, ετοιμάστηκε και ανέφερε το γεγονός στους Αποστόλους.

Επειδή κατά την ημέρα της κοίμησης δεν ήταν όλοι οι Απόστολοι στα Ιεροσόλυμα, μια νεφέλη τους άρπαξε και τους έφερε κοντά της. Την τοποθέτησαν στο μνήμα της Γεσθημανής. Μετά από τρεις μέρες ο τάφος ήταν άδειος. Η Παναγία ανελήφθη στους ουρανούς.

Στη Γιορτή της Παναγίας, το Πάσχα του καλοκαιριού, όπως ονομάζεται, χιλιάδες πιστοί προστρέχουν στα αμέτρητα προσκυνήματα, όπου λιτανεύονται οι θαυματουργές εικόνες της Παναγίας για να μαρτυρήσουν τη πίστη τους στο πρόσωπό της.

Στη Λέσβο, στο επίκεντρο των εορτασμών βρίσκεται η Αγιάσος, όπου χιλιάδες πιστοί πραγματοποίησαν το τάμα τους και φέτος, φτάνοντας στην Παναγία με τα πόδια.

Όμως και στην Πέτρα, η Παναγία η Γλυκοφιλούσα έχει την τιμητική της και πλήθος κόσμου συρρέει εκεί και ανεβαίνει τα 114 σκαλιά, για να προσκηνύσει τη χάρη της.

Προσκυνήματα πιστών πραγματοποιούνται σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και του Ελληνισμού, με κυριότερα στην Παναγία της Τήνου, την Παναγία Σουμελά, τη Μεγαλόχαρη της Σιάτιστας, την Εκατονταπυλιανή της Πάρου, τη Χοζοβιώτισσα της Αμοργού, την «Οφιούσα» της Κεφαλλονιάς, την Παναγία της Ολύμπου στην Κάρπαθο, τη Σπηλιανή της Νισύρου, την Καλυβιανή της Κρήτης, την Αγκάραθος και τη Χρυσοσκαλίτισσα.

Χρόνια πολλά με κάθε ευτυχία στους εορτάζοντες, που είναι πολλοί... Δέσποινα, Μαρία, Μάριος, Παναγιώτης, Παναγιώτα, Θεοτόκης, Θεοτοκία, Κρυσταλλία, Λεμονιά και Γεσθημανή!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey