Δημιουργήθηκε ο ΓΣ ΑΕΛ Καλλονής!

07/03/2013 - 14:25 Τελευταία τροποποίηση στις 07/03/2013 - 14:45

aelk_3dΗ ΑΕΛΚ απέκτησε και νέο μέλος στην οικογένειά της σε μια προσπάθεια -όπως τονίζεται- να επεκεταθεί και σε άλλα αθλήματα πλην του ποδοσφαίρου.

Με μια σημερινή μακροσκελή ανακοίνωση, που συνοδεύεται από την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Μυτιλήνης, γίνεται γνωστή η σύσταση του συγκεκριμένου μη κερδοσκοπικού σωματείου, που θα καλλιεργεί αθλήματα εκτός του ποδοσφαίρου.

Στους σκοπούς του σωματείου γίνεται αναφορά για μια σειρά από αθλήματα, με έμφαση στο στίβο και στην πάλη, αλλά και σε κάθε άλλο αναγνωρισμένο από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή. Επίσης, επισημαίνεται πως για να επιτευχθούν οι συγκεκριμένοι σκοποί, θα λειτουργήσουν γυμναστήρια και γενικώς αθλητικές εγκαταστάσεις με την ευθύνη του συλλόγου.

Όμως, υπάρχουν δύο σημεία του καταστατικού, που οδηγούν στο συμπέρασμα πως η ομάδα της Καλλονής ουσιαστικά "αποτινάσσει" στον τίτλο της το γεωγραφικό προσδιορισμό του Λεκανοπεδίου, αντικαθιστώντας τον με εκείνον -ολόκληρης- της Λέσβου. Η πλήρης επωνυμία του νέου συλλόγου είναι "Αθλητική Ένωση Λέσβου - Καλλονής Γ.Σ." και η έδρα, όπως εύκολα μπορεί να συμπεράνει κανείς, ορίζεται στη Μυτιλήνη και όχι στην Καλλονή. Oπότε διαφαίνεται, πως ο νεοσυσταθείς "Α.Ε.Λ.Κ. Γ.Σ." αν και φαινομενικά είναι ένα "αδερφό" σωματείο, επί της ουσίας μάλλον πρόκειται για το μικρό "ξαδερφάκι" των Καλλονιατών, προαναγγέλοντας πάντως την προώθηση του παλλεσβιακού χαρακτήρα που θέλει να εμφυσήσει στην ομάδα ο Πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛΚ.

Σε κάθε περίπτωση από την εξέλιξη αυτή, προκύπτει ενδιαφέρον για την τοποθέτηση της Ερασιτεχνικής ΑΕΛΚ, καθώς εγείρονται πια ερωτήματα σχετικά με το ρόλο της. Εξάλλου, λόγω της ύπαρξης της "μητέρας" Α.Ε.Λ. Καλλονής, του ερασιτεχνικού σωματείου από τα σπλάχνα του οποίου γεννήθηκε η ΠΑΕ ΑΕΛΚ, που συνεχίζει να καλλιεργεί στο Λεκανοπέδιο τα τμήματα υποδομής στο ποδόσφαιρο, μένει να διαφανεί πώς θα συμπορευτούν ο νέος σύλλογος με τον προυπάρχοντα, αλλά και με την ΠΑΕ ΑΕΛΚ, της οποίας Πρόεδρος είναι ο Νίκος Μιχαλάκης, όραμα και επιδίωξη του οποίου είναι -όπως αναγράφεται και στην ανακοίνωση- να γίνει η ΑΕΛΚ σημείο αναφοράς των αθλητικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων στο νησί. 

Αναλυτικά, η ανακοίνωση: 

"Με την υπ' αριθμ. 78/2013 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Μυτιλήνης, αναγνωρίστηκε η σύσταση μη κερδοσκοπικού σωματείου, με έδρα τη Μυτιλήνη Λέσβου, επωνυμία «ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΕΣΒΟΥ-ΚΑΛΛΟΝΗΣ Γ.Σ.» και διακριτικό τίτλο «Α.Ε.Λ.Κ. Γ.Σ.» και σκοπούς τους αναφερόμενους στο από 31-08-2012 καταστατικό του.

Σκοποί του Σωματείου είναι οι ακόλουθοι:

Α) Η επιδίωξη της αγωνιστικής και της γυμναστικής δραστηριότητας γενικώς και της σωματικής άσκησης δια των εκάστοτε αναγνωρισμένων από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (Δ.Ο.Ε) και Διεθνή Παραολυμπιακή Επιτροπή (Δ.Π.Ε), ολυμπιακών αθλημάτων, εκτός του ποδοσφαίρου, και των εκάστοτε αναγνωρισμένων από τις παραπάνω επιτροπές αθλημάτων.

Β) Η καλλιέργεια της αγάπης προς τον αθλητισμό, τη διεύρυνση του Ολυμπιακού και Παραολυμπιακού κινήματος, τη διάδοση κυρίως των αγωνισμάτων κλασσικού αθλητισμού (στίβου), των αγωνισμάτων της ολυμπιακής πάλης, και οποιοδήποτε αναγνωρισμένου ολυμπιακού αθλήματος, τη δημιουργία συνθηκών εκείνων που θα φέρουν την πνευματική , ψυχική και ηθική εξύψωση των μελών του μέσω της εκγύμνασης του σώματος.

Γ) η ενίσχυση του αθλητικού πνεύματος, η βελτίωση των συνθηκών για την εξέλιξη του αθλητισμού και η δημιουργία δραστηριοτήτων για την προσέλκυση των νέων, με μορφωτικές , αθλητικές, καλλιτεχνικές και γενικά πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Δ) Η συστηματική καλλιέργεια και ανάπτυξη των δυνατοτήτων των αθλητών του για τη συμμετοχή τους σε αθλητικούς αγώνες.

Ε) Η καλλιέργεια και ανάπτυξη του αθλητισμού στο πλαίσιο του φίλαθλου πνεύματος και των κανόνων που απορρέουν από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή.

aelk_back_logoΣΤ) Η διάδοση των αθλητικών ιδεωδών και γενικώς των πολιτιστικών αξιών της καθημερινής ζωής, η διάδοση του ευ αγωνίζεσθαι, η καταπολέμηση συμπεριφορών που δεν συμβιβάζονται με την πολιτιστική φύση του αθλητισμού, όπως κυρίως της βίας, του ρατσισμού και οποιασδήποτε άλλης διάκρισης, μέσω διαρκούς επιμόρφωσης των μελών του και της ανάπτυξης πνεύματος ευθύνης και αλληλεγγύης μεταξύ τους.

Μέσα για την επίτευξη των ως άνω σκοπών που επιδιώκει το σωματείο είναι:

Α) Η ίδρυση και λειτουργία γυμναστηρίων και αθλητικών χώρων και εγκαταστάσεων γενικά, καθώς και η λειτουργία αθλητικών και αγωνιστικών τμημάτων.

Β) Η άθληση και εκγύμναση των μελών σε συνδυασμό με την εφαρμογή επιμορφωτικών προγραμμάτων όπως: σεμινάρια, διαλέξεις αθλητικού και πολιτιστικού περιεχομένου.

Γ) Η διοργάνωση και η συμμετοχή σε αγώνες στίβου, ολυμπιακής πάλης, γυμναστικής, αθλοπαιδιών και γενικότερα σε όλα τα επισήμως αναγνωρισμένα από τη Δ.Ο.Ε, ολυμπιακά αθλήματα, και τη Δ.Π.Ε, παραολυμπιακά αθλήματα εκτός του ποδοσφαίρου."

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey