Ο Αχιλλέας Μπέος μιλάει για... αλητεία

27/05/2013 - 01:20 Τελευταία τροποποίηση στις 27/05/2013 - 01:27

Αν φαντάζει απίστευτο το κατόρθωμα της ΑΕΛΚ να επιτύχει την άνοδό της στη SuperLeague, εξίσου απίθανο είναι και το ότι ο Αχιλλέας Μπέος φωνάζει για πρακτικές… τρομοκρατίας που βίωσε η αποστολή της ομάδας του Ολυμπιακού Βόλου στον Ταρλά.

Πιο συγκεκριμένα η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, με ανακοίνωσή της παραμονές της έναρξης του αγώνα, κατήγγειλε εκφοβισμό από «φουσκωτούς» που λειτουργούσαν καθοδηγούμενοι από τον Αντιπρόεδρο της ΠΑΕ ΑΕΛΚ.

Μετά το τέλος του αγώνα, ο Αχιλλέας Μπέος με προσωπική του δήλωση κατήγγειλε και ξυλοδαρμό μέλους της αποστολής του Ολυμπιακού, καθώς και «αλητεία χωρίς όρια»…

Σε κάθε περίπτωση, είναι σαφές πως αν κάτι ήταν μελανό στη σημερινή ένδοξη ημέρα του λεσβιακού ποδοσφαίρου, τότε αυτό ήταν σίγουρα η παρουσία «φουσκωτών» στο στάδιο της Μυτιλήνης που ήταν θεατοί από όλον τον κόσμο. Όμως είναι τραγική ειρωνεία το να υπερασπίζεται τη χαμένη τιμή του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα, ο συγκεκριμένος παράγοντας.

Για τα όσα καταγγέλλει δε, μένει να επιβεβαιωθούν ή να διαψευστούν από το περιεχόμενο του φύλλου αγώνα και την έκθεση του παρατηρητή και της αστυνομίας.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου πριν την έναρξη του αγώνα:

«Εδώ και μισή ώρα πρωτοφανή γεγονότα συμβαίνουν στο γήπεδο της Καλλονής που ξυπνούν μνήμες από άλλες περιόδους και άλλα καθεστώτα. Τριάντα μπράβοι καθοδηγούμενοι από τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Καλλονής κ. Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο και εν ενεργεία στέλεχος της υπηρεσίας πληροφοριών απειλούν, εκφοβίζουν και είναι έτοιμοι να προπηλακίσουν όλη την αποστολή της ομάδα του Βόλου. Αναρωτιέται ο κάθε Έλληνας πολίτης πως είναι δυνατόν εν ενεργεία υπάλληλος της E.Υ.Π. να μετέχει σε τέτοιες έκνομες πράξεις που γυρίζουν το ποδόσφαιρο εκατό χρόνια πίσω.

Είναι ντροπή για όλο το αθλητικό κατεστημένο να ανέχεται τέτοιου είδους συμπεριφορές και είναι υπέρμαχοι του : «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα», προκειμένου να πετύχουν το στόχο τους. Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου δεν θα ξεκινήσει τον αγώνα εάν η Αστυνομική Διεύθυνση Μυτιλήνης δεν παραμείνει στο ύψος της και διασφαλίσει τη σωματική ακεραιότητα και τις ομαλές συνθήκες διεξαγωγής του αγώνα.

Υ.Γ. Αλλά τι να περιμένει κανείς από μια ομάδα με παράγοντες χωρίς ιστορία, παρελθόν, παρόν αλλά το κυριότερο μέλλον. Κύριοι, όλα τα παραπάνω δεν χρειάζονται, η μπάλα παίζεται στον αγωνιστικό χώρο και εκεί θα κερδίσει ο καλύτερος. Αδιάψευστος μάρτυς για την αλήθεια των παραπάνω είναι και η απουσία του αντιπροέδρου της ΠΑΕ Καλλονής αλλά και της Football League κ. Στέλιου Σφακιανάκη, ο οποίος γνώριζε τι θα συμβεί και δεν ήθελε να είναι παρών σε όλα αυτά τα έκτροπα.
Το Γραφείο Τύπου της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου».

Η προσωπική δήλωση του Αχιλλέα Μπέου:
«Συγχαρητήρια για την τεράστια προσπάθεια που έκανε η ομάδα. Ο κόσμος του Βόλου πρέπει να είναι περήφανος για αυτή την ομάδα που έχει, οι παίκτες τίμησαν τη φανέλα.

Δυστυχώς ζήσανε περίεργα πράγματα. Λυπάμαι που δεν μπορούσα να βοηθήσω τον Σίμο. 30 άτομα τον χτυπούσαν, έχει μώλωπες, έχει πρηστεί από το ξύλο. Όμως να μην ανησυχεί η οικογένειά του.

Αισθάνθηκα ανατριχίλα γι' αυτά τα παιδιά. Πρέπει να ηρεμήσει η ομάδα και ο κόσμος πρέπει να πωρωθεί και να γεμίσει το Πανθεσσαλικό Στάδιο. Η ομάδα δεν έχασε, αλλά ήταν σε μειονεκτική θέση λόγω ισοβαθμίας.

Η Καλλονή έκανε δύο σουτ και έβαλε δύο γκολ. Η αλητεία δεν έχει τα όριά της. Ο κόσμος πανηγύριζε, οι μπράβοι βαρούσαν.

Ο διαιτητής δεν διέκοψε το ματς. Έπρεπε να το κάνει και να τους μηδενίσει. Πετούσαν μπουκάλια, φωτοβολίδες. Ήταν μία κόλαση. Το παιχνίδι δεν το κερδίσαμε, από δύο δικά μας λάθη. Το ζητούμενο δεν είναι αυτό.

Οι παίκτες έχουν να μας δώσουν μεγάλες χαρές στα επόμενα παιχνίδια. Ως φίλαθλος είμαι τόσο περήφανος για αυτά τα παιδιά και αξίζουν συγχαρητήρια. Όταν θα είναι το πρώτο εντός έδρας ματς ελπίζω να ζήσουν τη συμπαράσταση του κόσμου. Να έχει 15.000 κόσμο. Η εμφάνιση με Ηρακλή, Απόλλωνα Σμύρνης μας δίνει ελπίδα και κουράγιο για τη συνέχεια.

Η ομάδα παίζει φοβερό ποδόσφαιρο. Δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Το ζητούμενο είναι να στηρίξουμε αυτά τα παιδιά, τη διοίκηση και τον προπονητή».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey