Απειλή "λουκέτου" και στη Νεάπολη!

07/03/2014 - 20:24 Τελευταία τροποποίηση στις 07/03/2014 - 20:37

Kleisto_Neapolis_match1Ούτε λίγο ούτε πολύ, απειλεί με… «λουκέτο» το Κλειστό Γυμναστήριο της Νεάπολης η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, ενημερώνοντας εγγράφως από τις 4 Μαρτίου το Δήμο Λέσβου για την απόφασή της να μην χορηγήσει άδεια λειτουργίας μετά το Κολυμβητήριο και στο μοναδικό κλειστό χώρο που φιλοξενεί αθλητές και σωματεία μπάσκετ, βόλει και χάντμπολ!

Από τη μεριά του βέβαια ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού Κώστας Αστυρακάκης, μιλώντας στο «SL» ήταν καθησυχαστικός, τονίζοντας ότι από τη μεριά της δημοτικής αρχής έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να εξασφαλίσει άδεια λειτουργίας και στο κλειστό της Νεάπολης, υποσημειώνοντας μάλιστα και αυτό που είναι ευρέως γνωστό…

Και δεν είναι άλλο από την παράταση άδειας λειτουργίας μέχρι τα τέλη Ιούνη, που έχει δοθεί σε όλους τους χώρους άθλησης στους οποίους τελούνται αγώνες, από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Στην απόφασή της η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, σημειώνει την αναγκαιότητα άμεσης αποκατάστασης των ατελειών και των ελλείψεων που έχουν επισημανθεί από την Επιτροπή Ελέγχου Αθλητικών Εγκαταστάσεων στους ελέγχους της στο Κλειστό Γυμναστήριο της Νεάπολης και επικαλούμενη το ότι η δημοτική αρχή δεν έχει ως σήμερα ενημερώσει επίσημα για καμία σχετική παρέμβασή της στην αθλητική εγκατάσταση, έδωσε στον Δήμο προθεσμία ενός μήνα, προκειμένου να προχωρήσει στις απαιτούμενες ενέργειες και να αποφευχθεί το σφράγισμά του. 

Ο κ. Αστυρακάκης ωστόσο, αντέκρουσε άμεσα την απόφαση αυτή, τονίζοντας ότι αφενός έχει εξασφαλιστεί παράταση σε όλους τους χώρους άθλησης της χώρας που φιλοξενούνται αγώνες, με κοινή Υπουργική Απόφαση που συνυπέγραφαν οι Υπουργοί Οικονομικών, Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης, δίνοντας τη δυνατότητα ολοκλήρωσης των διαδικασιών αδειοδότησης μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2014, αφετέρου υποστηρίζοντας ότι έχουν γίνει όλες οι προβλεπόμενες παρεμβάσεις από το νόμο στο κλειστό της Νεάπολης.

Γεγονός άλλωστε που είχε αναδείξει με σχετικό ρεπορτάζ της η «ΡΕΒΑΝΣ των Σπορ», με τον εξοπλισμό των περισσοτέρων γηπέδων της Λέσβου με ιατρική κλίνη, οξυγόνο και πλήρη φαρμακευτικό εξοπλισμό.

Σε κάθε περίπτωση για να μην επικρατεί σύγχυση και στον κόσμο θα πρέπει να σημειωθεί ότι η περίπτωση του Κολυμβητηρίου Μυτιλήνης, είναι εντελώς διαφορετική από την παρούσα του κλειστού της Νεάπολης. Κι αυτό γιατί ως γνωστόν η Αποκεντρωμένη Διοίκηση σφράγισε το Κολυμβητήριο, διαπιστώνοντας πρόβλημα στατικότητας που δεν υπάρχει στο κλειστό της Νεάπολης.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey