Να κερδίσει ο αθλητισμός!

27/05/2014 - 12:55 Τελευταία τροποποίηση στις 27/05/2014 - 15:07

kalpesΗ «ΡΕΒΑΝΣ των Σπορ» επιμένοντας να παίζει μόνο… αθλητικά, τόσο στην προεκλογική περίοδο, όσο και τώρα, συνεχίζει να στρέφει τα φώτα στους ανθρώπους που κατήλθαν στην πολιτική, προερχόμενοι από το… δικό μας αθλητικό χώρο και στο φύλλο της Δευτέρας κατέγραψε τους κερδισμένους, τους χαμένους αλλά και τους… εκλεγμένους των εκλογών, σε αυτές τις διπλές αναμετρήσεις.

Είναι γεγονός πως πριν τις εκλογές έγινε αναφορά σε πολλούς υποψηφίους δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους από το χώρο του αθλητισμού, γεγονός που από μόνο του μας αφήνει υποσχέσεις για τη βελτίωση των πραγμάτων στον αθλητισμό, τις υποδομές του και τα σωματεία της Λέσβου. Βέβαια μένει πλέον να δούμε στην πράξη, το αν εκείνοι που εκλέγονται, θα καταφέρουν να δικαιώσουν τις προσδοκίες μας!

Ας δούμε αναλυτικά το τι καταγράφηκε στις εκλογές από τη συμμετοχή των «πολιτικών του αθλητισμού», ζητώντας προκαταβολικά συγγνώμη σε όποιον παραλείψαμε και έχει σχέση με το αντικείμενό μας, δεδομένου ότι η λίστα είναι πολύ μεγάλη!

Η μάχη της Περιφέρειας…

Από τον συνδυασμό της Χριστιάνας Καλογήρου, που κέρδισε και την εκλογική μάχη, ο απόλυτος πρωταγωνιστής ήταν ο Γιώργος Βογιατζής, που αγωνίστηκε φέτος με την φανέλα του Αιολικού στο μπάσκετ και κατετάγη τρίτος με 1746 ψήφους στο συνδυασμό «Εμείς για το Αιγαίο». Ο γιος του Βουλευτή Λέσβου Παύλου Βογιατζή, πήρε το βάπτισμα του πυρός με μεγάλη επιτυχία και θα είναι στο επόμενο περιφερειακό συμβούλιο. Από τον ίδιο συνδυασμό, διαχρονική αξία αποδείχθηκε ο ισχυρός παράγοντας της ΕΠΣ Λέσβου Κυριάκος Πετρέλλης, που συγκέντρωσε 1406 ψήφους και κατετάγη πέμπτος στο συνδυασμό και επίσης εκλέγεται. Πολύ καλή ήταν όμως και η παρουσία του Καθηγητή Φυσικής Αγωγής Στρατή Βαρταλαμίδη, που κατετάγη 13ος με 1051 ψήφους. Από τον ίδιο συνδυασμό, ο παλαίμαχος διαιτητής Χάρης Πελέκος συγκέντρωσε 590 σταυρούς.

Στην Περιφέρεια, από τον συνδυασμό του Νάσου Γιακαλή, κέρδισε αναμφίβολα τις εντυπώσεις ο πρωτοεμφανιζόμενος στον πολιτικό στίβο ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής του Αίαντα Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας, που κατετάγη 8ος με 1184 ψήφους στο συνδυασμό «Ισχυρό Βόρειο Αιγαίο», αλλά δεν κατάφερε να βρεθεί σε εκλόγιμη θέση. Το ίδιο ισχύει και για τον προπονητή στίβου Χρήστο Καραπαναγιώτη, του ίδιου συνδυασμού, που συγκέντρωσε 1055 ψήφους. Από το «Ισχυρό Βόρειο Αιγαίο» εξαιρετική παρουσία είχε κι ο Δημήτρης Γαβαλάς, προπονητής της Κ-20 της ΑΕΛ Καλλονής, ο οποίος κατάφερε να μετρήσει 764 ψήφους. Με 641 σταυρούς δεν κατάφερε να εκλεγεί ο άλλοτε Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛΚ Αντώνης Γώγος. Τέλος, οι 471 ψήφοι του ισχυρού παράγοντα του Ολύμπου Αγιάσου, δεν αρκούσαν για να εκλεγεί ούτε στον Σταύρο Μαριγλή που υποστήριξε στις εκλογές τον Νάσο Γιακαλή.

Η εκπροσώπηση του αθλητισμού από τον συνδυασμό της Αγλαϊας Κυρίτση, αυτή του Στρατή Μπουλμπούλη με πολυετή προσφορά στο χώρο του χάντμπολ, δεν κατάφερε να εκλεγεί, συγκεντρώνοντας ωστόσο 307 ψήφους.

Από τον Βέρρο ως τον Καρτάλη στο Δήμο

Στο Δήμο Λέσβου η μάχη του σταυρού ήταν ακόμη πιο έντονη. Μεγάλος κερδισμένος αναδείχθηκε ο άλλοτε Πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛΚ και του Αιολικού Ταξιάρχης Βέρρος, που συγκέντρωσε κατερχόμενος ως υποψήφιος στην Δημοτική Ενότητα Καλλονής 980 ψήφους και είναι σίγουρα στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο, ανεξάρτητα του αν εκλεγεί Δήμαρχος ο Σπύρος Γαληνός ή όχι. Αντίπαλο δέος του, αν και από τον ίδιο συνδυασμό, αποδείχθηκε ο Μιχάλης Ταμβακέλλης που συγκέντρωσε 724 ψήφους και εκλέγεται δημοτικός σύμβουλος, όπως και ο Πρόεδρος του Νομικού προσώπου Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Λέσβου, Κώστας Αστυρακάκης, έχοντας 700 ψήφους.

Από τον ίδιο συνδυασμό, εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή του Νίκου Καρασάββα, επί σειρά ετών παράγοντα της Θύελλας Πηγής, που βγήκε πρώτος στην δημοτική ενότητα Λουτρόπολης Θερμής και εκλέγεται με τις 647 ψήφους που συγκέντρωσε. Οριακά μια θέση πίσω του βρέθηκε ο προπονητής του Αίαντα Μυτιλήνης στο χάντμπολ Παναγιώτης Κατσαβέλλης με 624 σταυρούς. Στο πλευρό του Σπύρου Γαληνού πορεύτηκε και ο παλαίμαχος διαιτητής και παράγοντας της ΕΠΣ Λέσβου Θεόδωρος Στεργίου, με 553 ψήφους. Εκ παραδρομής, παρουσιάζοντας τη σταυροδοσία στο τελευταίο φύλλο στη "ΡΕΒΑΝΣ" υποστηρίξαμε ότι ο σημερινός Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιλήνης και δυναμικός παράγοντας της ΕΠΣ Λέσβου Θεόδωρος Στεργίου, δεν εκλέγεται δημοτικός σύμβουλος. Ωστόσο γεγονός είναι ότι εκλέγεται τελικά με τις περίπου 550 ψήφους που συνέλλεξε και η διόρθωσή μας ήταν αναγκαία, ζητώντας συγνώμη για την αναστάτωση στον ίδιο και στους οικείους του!

Οι 377 σταυροί δεν μπορούν να εκλέξουν τον αθλητή στίβου Παναγιώτη Δεμερτζή, στην πρώτη του εμπειρία από τον πολιτικό αυτή τη φορά στίβο, ενώ με 251 ψήφους δεν μπόρεσε να εκλεγεί ούτε ο Παναγιώτης Δελόλμας, που στήριξε επίσης τον Σπύρο Γαληνό.

Από τον συνδυασμό του Φωτή Ξύδα, ο άλλοτε Δήμαρχος Πλωμαρίου και σήμερα γιατρός της ΠΑΕ ΑΕΛΚ Δημήτρης Βαρβαγιάννης συγκέντρωσε 616 ψήφους, καταγράφοντας ικανοποιητική πορεία, δεδομένου ότι κατήλθε στην δημοτική ενότητα Μυτιλήνης. Με τον «Αδέσμευτο συνδυασμό για τη Λέσβο» πολιτεύτηκε και ο Γενικός Διευθυντής της ΠΑΕ ΑΕΛΚ Προκόπης Καρτάλης, που συγκέντρωσε 400 ψήφους και σε αυτή την πρώτη του εμπειρία με την πολιτική, δεν καταφέρνει να εκλεγεί.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey