Αμετάβλητη η κορυφή!

08/12/2014 - 11:57 Τελευταία τροποποίηση στις 22/12/2014 - 21:17

 

Ο Διαγόρας ξεπέρασε ανώδυνα το δύσκολο εμπόδιο του Αιγέα στο Πλωμάρι (0-3), την ίδια ώρα που η Γέρα έπαιρνε το «τρίποντο» από την Άναξο (3-1) με ανατροπή, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να παραμείνει μετάβλητη η διαφορά στην κορυφή του πίνακα στην Α' Κατηγορία.

Η ομάδα της Αγίας Παρασκευής, με πολύ καλή εμφάνιση κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, κατάφερε φύγει με το τρίποντο από το Πλωμάρι. Ο Αιγέας ήταν αξιοπρεπέστατος στα πρώτα 45 λεπτά, χάνοντας μάλιστα και καλές ευκαιρίες για να προηγηθεί. Στην επανάληψη οι παίκτες του Θοδωρή Παπαλόπουλου ήταν καλύτεροι με τον Βαμβουκλή να ανοίγει το σκορ και τον Χατζηκυριάκο λίγο αργότερα να «κλειδώνει» τη νίκη. Το τελικό 0-3 υπέγραψε ο Μαραγκός, παραμένοντας στην κορυφή μάλιστα του πίνακα των σκόρερς.

Η Αναγέννηση Γέρας έμεινε πίσω στο σκορ από την ουραγό Άναξο, τελικά όμως δεν μπήκε σε περιπέτειες, κάνοντας την ολική ανατροπή. Ο Βλουτής έδωσε το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους, αλλά η Γέρα απέφυγε το… έμφραγμα πριν τη λήξη του ημιχρόνου, ισοφαρίζοντας αρχικά με τον Καραβατάκη και παίρνοντας προβάδισμα με τον Συβρή. Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Τρεμούλας σφράγισε τη νίκη της ομάδας του Γιάννη Μανούσου, διατηρώντας την ομάδα της Γέρας στους πέντε βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Διαγόρα.

Ιδιαίτερα φορμαρισμένος ο Όλυμπος Αγιάσου, έχει πάρει φόρα και δε φαίνεται διατεθειμένος να… σταματήσει, καθώς κατάφερε να φύγει με το απόλυτο των βαθμών και από την δύσκολη έδρα του Κεραυνού. Το νικητήριο τέρμα σημείωσε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Παναγιώτης Αλεξίου. Είχε προηγηθεί η ομάδα της Αγιάσου με τον Τριανταφυλλόπουλο και η ενδιάμεση ισοφάριση της ομάδας του Αφάλωνα με κεφαλιά του Βούρου.

 

Ισόπαλο χωρίς τέρματα έληξε το παιχνίδι στο Κάτω Τρίτος, μεταξύ Αλκιβιάδη και Οδυσσέα Ελύτη. Το τελικό αποτέλεσμα αφήνει ικανοποιημένους ίσως περισσότερο τους γηπεδούχους, καθώς η ομάδα του Στέλιου Μουντανάρη απώλεσε σημαντικές ευκαιρίες, έχοντας και τρία δοκάρια, δύο με τον Τσιμπούκη και ένα με τον Μαρίνο. Από πλευράς Αλκιβιάδη, ο Βασιλακάκης σπατάλησε τις πιο καλές ευκαιρίες της ομάδας του στο πρώτο μέρος.

Εξαιρετικό ματς πραγματοποιήθηκε στα Λουτρά ανάμεσα σε Αετό και Παλλεσβιακό. Οι φιλοξενούμενοι, αν και προηγήθηκαν δύο φορές, τελικά έφυγαν με άδεια χέρια από το γήπεδο, καθώς ο Αετός αντέδρασε ιδανικά. Ο Καβαλίκας άνοιξε το σκορ στο 5' για την ομάδα του Τάσου Σπύρου, όμως ο Σκαλοχωρίτης ισοφάρισε άμεσα για τον Αετό. Ο Κούτσας ωστόσο πριν τη λήξη του ημιχρόνου, έδωσε ξανά προβάδισμα στον Παλλεσβιακό. Με την επανέναρξη, ο Κροτσίδας σημείωσε από την άσπρη βούλα του πέναλτι το 2-2, για να έρθει ο Μιχάλης Ελευθερίου στο 75ο λεπτό να χαρίσει τη σπουδαία νίκη στην ομάδα των Λουτρών, σκοράροντας το τελικό 3-2.

Ο Πολιχνίτος πανηγύρισε ευρεία νίκη με αντίπαλο τον Ερμή, εντείνοντας τον προβληματισμό στην ομάδα των Παμφίλων. Οι γηπεδούχοι έκαναν ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο και βρέθηκαν να προηγούνται με 3-1. Ο Ασβεστάς ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής για τον Πολιχνίτο, πετυχαίνοντας χατ τρικ, ενώ δίχτυα για λογαριασμό του Ερμή, βρήκε με… αυτογκόλ η ομάδα των γηπεδούχων. Στην επανάληψη Ντούμας και Καγιάτσκα με πέναλτι, ανέβασαν το δείκτη του σκορ σε 5-1, για να έρθει στις καθυστερήσεις ο Καλλιμαντζέρος, με πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος, να διαμορφώσει το 5-2.

Στο Μιζεργκάν, ο Ατρόμητος Ανεμώτιας ήταν καλύτερος από τον Βύρωνα στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού, αλλά του έλλειψε το γκολ και μοιραία έμεινε στο μηδέν, απέναντι στην πάνττε σοβαρή και συθγκεντρωμένη ομάδα της Μόριας, που έχασε μάλιστα σημαντικές ευκαιρίες στην αρχή του αγώνα για να προηγηθεί. Στη συνέχεια του ματς, οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι και πλησίασαν σε αρκετές περιπτώσεις κοντά στο γκολ. Τόσο ο Κανόγλου, όσο και οι Κουτλής, Ιντζές άγγιξαν το 1-0, το οποίο όμως δεν ήρθε ποτέ, με τις δύο ομάδες να μοιράζονται τους βαθμούς.

Αποτελέσματα

15η Αγωνιστική
Κεραυνός Αφάλωνα-Όλυμπος Αγιάσου 1-2
Γήπεδο Παμφίλων
Πατσατζής, Τατάς, Πρωτούλης

Αλκιβιάδης Κ. Τρίτους-Οδυσσέας Ελύτης 0-0
Γήπεδο Κάτω Τρίτους
Βουρανής, Ψύλλος, Παράσχου

Αετός Λουτρών-Παλλεσβιακός 3-2

Γήπεδο Λουτρών
Μποντάκης, Βασιλακάκης, Σαρλής
Παρατηρητής αγώνα: Χρόνης

Πολιχνίτος-Ερμής Παμφίλων 5-2
Γήπεδο Πολιχνίτου
Παντελαίων, Λυρής, Καραγιάννης

Αιγέας Πλωμαρίου-Διαγόρας Αγ. Παρασκευής 0-3
"Μιχαλέλειο" Πλωμαρίου
Δουκάκης, Μπάλιακα, Φαναρτζής
Παρατηρητής αγώνα: Πετρέλλης

Ατρόμητος Ανεμώτιας-Βύρων Μόριας 0-0
"Μιζαργκάν" Ανεμώτιας
Μποντάκης, Οικονόμου, Καραγιάννης
Παρατηρητής αγώνα: Σταυρινός

Αναγέννηση Γέρας-Άναξος 3-1
Γήπεδο Παπάδου
Πατσατζής, Μπάλιακα, Βουσβούνης
Παρατηρητής αγώνα: Ντουνιάς

Ρεπό: Προοδευτική Σκ. Καλλονής

Βαθμολογία

  Α' Κατηγορία 2014-15 Bαθμοί Γκολ
1. Διαγόρας Αγ. Παρασκευής 36 46-7
2. Αναγέννηση Γέρας 31 32-16
3. Οδυσσέας Ελύτης 26 16-8
4. Βύρων Μόριας 24 24-14
5. Κεραυνός Αφάλωνα 23 18-16
6. Αλκιβιάδης Κάτω Τρίτους 23 18-14
7. Ατρόμητος Ανεμώτιας 23 24-14
8. Αιγέας Πλωμαρίου 21 19-17
9. Όλυμπος Αγιάσου 19 18-25
10. Παλλεσβιακός 18 24-27
11. Αετός Λουτρών 16 18-28
12. Πολιχνίτος 16 16-28
13. Ερμής Παμφίλων 10 16-31
14. Προοδευτική Σκάλας Καλλονής 7 15-36
15. Άναξος 5 11-34

** Η αναμέτρηση της 4ης Αγωνιστικής μεταξύ Ολύμπου και Ερμή κατακυρώθηκε με σκορ 0-3 υπέρ της ομάδας των Παμφίλων

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey