Επτάσφαιρος Διαγόρας, αγχώθηκε η Αναγέννηση

21/01/2015 - 18:28 Τελευταία τροποποίηση στις 22/01/2015 - 09:43

Αμετάβλητη παρέμεινε η κορυφή της βαθμολογίας στο πρωτάθλημα της Α' Κατηγορίας, μετά και τη διεξαγωγή το μεσημέρι, εμβόλιμα, της 21ης Αγωνιστικής λόγω των κυριακάτικων εκλογών.

Ο πρωτοπόρος Διαγόρας θριάμβευσε επί του Αλκιβιάδη Κάτω Τρίτους μέσα στην Αγία Παρασκευή με το επιβλητικό 7-0. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν νωρίς με δύο γκολ του Χατζηκυριάκου και ακολούθως ανέλαβε δράση ο Φιλιανός, που με δύο ακόμα τέρματα έφερε το ματς στο 4-0 πριν την ανάπαυλα. Ο Μαραγκός πήρε τη σκυτάλη στην επανάληψη και με δύο δικά του γκολ ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 6-0, για να έρθει ο νεαρός Ντάνιελ να σημειώσει το τελικό 7-0.

Στα Πάμφιλα, η Αναγέννηση Γέρας τα βρήκε... σκούρα κόντρα στον Ερμή Παμφίλων, που αγωνίστηκε με πολλές και σημαντικές ελλείψεις, έχοντας στον πάγκο μόνο τον αναπληρωματικό τερματοφύλακα. Στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα του Γιάννη Μανούσου έχασε δύο κλασικές ευκαιρίες με τον Σεραφίγκο, ενώ για τον Ερμή αστόχησε ο Γιαλαμάς. Στην επανάληψη, ο Καλλιμαντζέρος δεν κατάφερε να βρει δίχτυα για τους γηπεδούχους και ο "Σέρα" έδειξε την κλάση του, ανοίγοντας το σκορ με κεφαλιά σε ένα χρονικό σημείο, που η Αναγέννηση έδειχνε εγκλωβισμένη. Το τελικό 0-2 διαμόρφωσε ο Συβρής, με ψύχραιμο πλασέ στην κίνηση, από ασίστ του Μουτσουγιάννη. Αξίζει να σημειωθεί ότι ακυρώθηκε γκολ του Ερμή στο 0-0, έπειτα από υπόδειξη για οφσάιντ, απόφαση που προκάλεσε διαμαρτυρίες εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου.

Στο "Μιχαλέλειο", ο Αετός Λουτρών πέτυχε εμφατική νίκη επί του Αιγέα με σκορ 1-4. Το σκορ άνοιξε με εντυπωσιακό γκολ έξω από την περιοχή ο Μιχάλης Ελευθερίου, που ήταν από τους πιο δραστήριους παίκτες των φιλοξενούμενων. Μάλιστα ο ίδιος κέρδισε λίγο αργότερα και το πέναλτι από το οποίο ο Αετός έκανε το 0-2 μετά από εύστοχη εκτέλεση του Σκαλοχωρίτη. Ο Αιγέας μείωσε στην επανάληψη με γκολ του Γιαννίκου, αλλά ακολούθησαν δύο ακόμα τέρματα για την ομάδα των Λουτρών, ένα με τον Κροτσίδα και ένα με τον Σκαλοχωρίτη.

Στο Ενωσιακό της Θερμής, ο Οδυσσέας Ελύτης πήρε αγχωτική νίκη με σκορ 1-0 επί του Κεραυνού Αφάλωνα. Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης πέτυχε στο 77ο λεπτό ο Λίλα, ο οποίος ωστόσο είχε πρωταγωνιστήσει νωρίτερα σε μια φάση που προκάλεσε διαμαρτυρίες στην ομάδα του Αφάλωνα, όταν χτύπησε εκτός φάσης αντίπαλο, αλλά αντίκρισε κίτρινη κάρτα, με τον πάγκο του Κεραυνού να ζητά κόκκινη. Οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι με τον Κλούρα στο 0-0, αλλά και μια αποβολή στα τελευταία λεπτά του Παναγιώτη Βούρου.

Στο "Χριστοφίδειο" της Αγιάσου, Παλλεσβιακός και Ατρόμητος Ανεμώτιας αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1. Το σκορ άνοιξε ο Καβαλίκας με κεφαλιά για τον "Παλλέ", για να ισοφαρίσει ο Τουμπακάρης, επίσης με κεφαλιά, μετά από κόρνερ του Παπαδόπουλου. Οι φιλοξενούμενοι είχαν δοκάρι με τον Κανόγλου στο πρώτο ημίχρονο, με το σκορ στο 0-0, ενώ ολοκλήρωσαν το ματς με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Μηνά.

Στο "Καραπαναγιώτειο" της Μόριας, ο τοπικός Βύρωνας πήρε τη νίκη στο φινάλε επί του Ολύμπου Αγιάσου με γκολ του Σαμιακού στις καθυστερήσεις. Οι φιλοξενούμενοι αστόχησαν σε πέναλτι στο πρώτο ημίχρονο, ενώ αγωνίστηκαν με παίκτη λιγότερο από το 15ο λεπτό μετά από τραυματισμό του Καλουντζή, αφού δεν είχαν διαθέσιμους παίκτες στον πάγκο, έχοντας κατέβει στο ματς με πολλές ελλείψεις.

Τέλος στη Σκάλα Καλλονής, Προοδευτική και Πολιχνίτος μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις στο ισόπαλο 2-2. Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ με γκολ του Καββαδά, για να ισοφαρίσει ο Ράπτης και να έρθει ο Ξυνός να δώσει εκ νέου προβάδισμα στην ομάδα του, πριν την ανάπαυλα. Η "Πρόο" πέτυχε το 2-2 χάρη σε αυτογκόλ του Λώκου στην επανάληψη. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι γηπεδούχοι τέλειωσαν το ματς με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Μπάκα, ενώ οι παίκτες του Πολιχνίτου σημάδεψαν τρεις φορές τα δοκάρια, δύο ο Νικέλλης και ένα ο Γκαγιάτσκα!

Ορισμοί διαιτησίας

21η Αγωνιστική (21/1, 15:15)
Προοδευτική Σκ. Καλλονής-Πολιχνίτος 2-2
Γήπεδο Σκάλας Καλλονής
Κάντας, Καραγιάννης, Λυρής
Παρατηρητής αγώνα: Μαλλής

Αιγέας Πλωμαρίου-Αετός Λουτρών 1-4
"Μιχαλέλειο" Πλωμαρίου
Μποντάκης, Βασιλακάκης, Κακαδέλλης
Παρατηρητής αγώνα: Ανδριώτης

Διαγόρας Αγ. Παρασκευής-Αλκιβιάδης Κ. Τρίτους 7-0
Γήπεδο Αγίας Παρασκευής
Πατσατζής, Μπάλιακα, Τατάς
Παρατηρητής αγώνα: Πινης

Ερμής Παμφίλων-Αναγέννηση Γέρας 0-2
Γήπεδο Παμφίλων
Κουλουδής, Φαναρτζής, Οικονομού
Παρατηρητής αγώνα: Γιουβανάκης

Παλλεσβιακός-Ατρόμητος Ανεμώτιας 1-1
"Χριστοφίδειο" Αγιάσου
Βερρής, Συβρής, Πρωτούλης

Οδυσσέας Ελύτης-Κεραυνός Αφάλωνα 1-0
Ενωσιακό Θερμής
Δουκάκης, Παράσχου, Βουσβούνης
Παρατηρητής αγώνα: Ντουνιάς

Βύρων Μόριας-Όλυμπος Αγιάσου 1-0
"Καραπαναγιώτειο" Μόριας
Βουρανής, Καρμίρης, Βλουτέλλης
Παρατηρητής αγώνα: Χρόνης

Ρεπό: Άναξος

Δείτε ΕΔΩ τη ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ της Α' Κατηγορίας ΕΠΣ Λέσβου

Φωτό: Δάκης Κουλουκάκης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey