Το ματς της χρονιάς! [pics]

15/03/2015 - 18:16 Τελευταία τροποποίηση στις 15/03/2015 - 20:33

Ο Διαγόρας ήταν ο μεγάλος νικητής του ντέρμπι της Α' Κατηγορίας με αντίπαλο την Αναγέννηση Γέρας, στο ματς της χρονιάς, που έληξε με σκορ 6-4 και έφερε την ομάδα της Αγίας Παρασκευής στο +11 από το βασικό της διώκτη, στη μάχη του τίτλου.

Οι παίκτες του Θοδωρή Παπαλόπουλου αγκάλιασαν έτσι και με τα... δύο χέρια την απ' ευθείας ανάδειξη τους σε πρωταθλητές για την αγωνιστική περίοδο 2014-15, αφού στις δύο αγωνιστικές που απομένουν θα πρέπει να γίνουν θαύματα για να χαθεί αυτό το τεράστιο προβάδισμα.

Ο αγώνας, τον οποίο παρακολούθησε αρκετός κόσμος στις εξέδρες του γηπέδου της Αγίας Παρασκευής, ξεκίνησε με γκολ από τα αποδυτήρια και για τις δύο ομάδες. Στο 4ο μόλις λεπτό, ο Πουλασιχίδης επιχείρησε βαθιά μπαλιά και ο Φιλιανός νίκησε στην έξοδο τον Χατζηκλειδαρά για το 1-0. Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν δύο λεπτά αργότερα, μετά από μια φάση διαρκείας μέσα στην περιοχή του Βογιατζή, ισοφαρίζοντας σε 1-1 με κεφαλιά του Ζαφειρίου. Ο αγώνας είχε εξαιρετικό ρυθμό και ο Θωμάς Παπαδόπουλος έχασε τετ α τετ στο 8' για να δώσει προβάδισμα στο Διαγόρα. Στην εξέλιξη της φάσης, από κόρνερ του Χατζηκυριάκου στο δεύτερο δοκάρι, ο Μουτζούρης σούταρε ο Χατζηκλειδαράς απέκρουσε ασταθώς και ο Φιλιανός με κοντινό πλασέ έκανε το 2-1! Ο Διαγόρας πίεσε και για ένα τρίτο γκολ, όμως ο Μαραγκός αστόχησε από πλεονεκτική θέση στο 16ο λεπτό.

Στο 23' ο διαιτητής Βουρανής διέκοψε για ένα πεντάλεπτο την αναμέτρηση. Αιτία ήταν ένα περιστατικό που έπεσε στην αντίληψή του από την εξέδρα, με ρατσιστική συμπεριφορά εις βάρος του Αμπντούλ Ραζάκ. Ο άρχοντας της αναμέτρησης δε δίστασε στιγμή, φώναξε τους βοηθούς και μίλησε στο κέντρο του γηπέδου με τους δύο αρχηγούς. Αφού έγιναν οι απαραίτητες συστάσεις προς την κερκίδα των φίλων του Διαγόρα, ο αγώνας συνεχίστηκε και από εκείνο το σημείο δεν ακούστηκε το παραμικρό κατά του Γκανέζου μέσου της Αναγέννησης Γέρας.

Η μικρή αυτή διακοπή βοήθησε την ομάδα του Γιάννη Μανούσου, που στο 27' κατάφερε να ισοφαρίσει για δεύτερη φορά στο ματς με ένα καταπληκτικό γκολ του Σεραφίγγου, ο οποίος υποδέχθηκε την μπάλα στο ύψος της περιοχής και με πλασέ στο απέναντι "Γ" έκανε το 2-2. Όμως ο Διαγόρας είχε ξανά άμεση λύση και με τον Φιλιανό στο 30ο λεπτό πήρε ξανά κεφάλι στο σκορ, έπειτα από έναν "κεραυνό" μέσα από την περιοχή, τον οποίο δεν μπόρεσε να εξουδετερώσει ο Χατζηκλειδαράς. Οι γηπεδούχοι είχαν κέφια επιθετικά και στο 35' έφτασαν και στο 4-2, μετά από βαθιά μπαλιά του Χατζηκυριάκου, κίνηση στην πλάτη της άμυνας του Παπαδόπουλου και ψηλοκρεμαστό πλασέ. Και εκεί που όλα έδειχναν ότι η Αναγέννηση θα πήγαινε με την πλάτη στον τπίχο στα αποδυτήρια, ήρθε η απερίσκεπτη αποβολή του Θωμά Παπαδόπουλου στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, με δεύτερη κίτρινη κάρτα για παρεμπόδιση του τερματοφύλακα, που αναπτέρωσε τις ελπίδες της ομάδας της Γέρας.

Ο Διαγόρας όμως είχε έναν... σεληνιασμένο Φιλιανό, που δεν καταλάβαινε από αριθμητικά μειονεκτήματα. Και με την επανέναρξη, στο 47ο λεπτό, δε συγχώρησε την αδράνεια της άμυνας των φιλοξενούμενων, πλασάροντας ψύχραιμα για το 5-2! Ο Γιάννης Μανούσος προσπάθησε να ανακατέψει την τράπουλα και με την είσοδο των Τσαμπλάκου από την ανάπαυλα, αλλά και του Τακού με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, έψαξε μια αντίδραση, την οποία βρήκε τελικά από τον Σεραφίγγο, που ήταν όμως απελπιστικά μόνος στο σημερινό ματς. Ο "Σέρα" με δύσκολη κεφαλιά στο 62' νίκησε τον Βογιατζή και μείωσε σε 5-3, αλλά και πάλι η αντίδραση του Διαγόρα ήταν άμεση, εκμεταλλευόμενος την απουσία συγκέντρωσης στην αμυντική διάταξη των Γεραγωτών. Ο Φιλιανός μπορεί να αστόχησε στο 63' μέσα από την περιοχή, αλλά στο 65' δε λάθεψε και με λόμπα πέτυχε το 6-3 με το πέμπτο προσωπικό του τέρμα!

Η Αναγέννηση Γέρας, παρά την απογοήτευση, βρήκε τα ψυχικά αποθέματα να πετύχει ένα ακόμα γκολ και πάλι με τον Σεραφίγγο, που με καρφωτή κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 6-4, στο συναρπαστικότερο ματς της φετινής σεζόν.

Συνθέσεις

ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: Βογιατζής, Μουτζούρης, Σπάρταλης, Βαξεβάνης, Τριλιανός, Χατζηκυριάκος (89' Κουτλής), Μαραγκός, Πουλασιχίδης, Παπαδόπουλος, Βαμβουκλής (77' Γκιάτα), Φιλιανός (82' Νεζάι)

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΓΕΡΑΣ: Χατζηκλειδαράς, Βασίλογλου, Καραβατάκης, Μιμίκος, Τσιταντίνος (46' Τσαμπλάκος), Μουτσογιάννης, Αμπντούλ, Τάκας, Σεραφίγγος, Συβρής, Ζαφειρίου (60' Τακός)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey