Στη σκιά του ντέρμπι…

16/03/2015 - 17:41

Το ντέρμπι ανάμεσα σε Διαγόρα και Γέρα που διεξήχθη στην Αγία Παρασκευή, επισκίασε τα πάντα στην 28η αγωνιστική του πρωταθλήματος στην Α΄ τοπική, αλλά αυτό δε σημαίνει πως δεν είχαμε αγωνιστική δραστηριότητα και μάλιστα πολλά γκολ και θέαμα και στα υπόλοιπα παιχνίδια. Στα δύο πιο αμφίρροπα παιχνίδια της Κυριακής, δεν είχαμε νικητή, αφού τόσο στο ντέρμπι ανάμεσα σε Παλλεσβιακό και Κεραυνό όσο και σε εκείνο ανάμεσα σε Ερμή και Ατρόμητο, είχαμε ισοπαλίες. Κερδισμένος της αγωνιστικής ο Αιγέας Πλωμαρίου, που κέρδισε με 3-1 τον Αλκιβιάδη και… «καθάρισε» τη χρονιά, αφού δεν τον απασχολεί πλέον ούτε η μάχη της παραμονής. Τέλος με «τεσσάρα» πέρασε από την Πέτρα κόντρα στην Άναξο ο Όλυμπος, ενώ με πέντε φιλοδώρησε ο Πολιχνίτος τον Αετό που άντεξε μόνο ένα ημίχρονο.

Όμορφο παιχνίδι διεξήχθη στα Πάμφιλα ανάμεσα σε Ερμή και Ατρόμητο Ανεμώτιας, με τους φιλοξενούμενους να φτάνουν αγκαλιά με το «τρίποντο» προηγούμενοι με δυο γκολ διαφορά, αλλά στο τέλος να βλέπουν ανίκανοι να αντιδράσουν την θεαματική επιστροφή των γηπεδούχων. Ο Κανόγλου άνοιξε το σκορ στο παιχνίδι για τον Ατρόμητο και λίγο αργότερα ο Ποσνακίδης κεφαλαιοποίησε το καλό ξεκίνημα της ομάδας του, διαμορφώνοντας το 0-2. Ωστόσο λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου, ο Ερμής έδειξε σημάδια ζωής και με πέναλτι του κέρδισε και εκτέλεσε εύστοχα ο Καλλιμαντζέρος, μείωσε σε 1-2. Στην επανάληψη το παιχνίδι απέκτησε δραματικό χαρακτήρα, ενώ δεν έλειψαν και τα νεύρα και τα δυνατά μαρκαρίσματα. Σε κάποια μάλιστα από αυτά αποβλήθηκε ο Ραφαήλ Κουνιαρέλλης για τον Ατρόμητο και ο Χαλακατέβας για τον Ερμή. Στο 67΄όμως ο Γιώργος Βουργουτζής, πέτυχε ένα ασύλληπτο γκολ, με έναν «κεραυνό» που έπιασε λίγο μπροστά από το ύψος του κέντρου και χάρισε τελικά τον βαθμό στην ομάδα του Μάριου Λουτραγώτη!

Σε… θρίλερ εξελίχθηκε όμως και το αμφίρροπο παιχνίδι ανάμεσα σε Παλλεσβιακό και Κεραυνό Αφάλωνα. Η ομάδα του λαβωμένου Νίκου Μάτα που είχε ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα τις προάλλες, στο οποίο ευτυχώς απέφυγε τα χειρότερα, είχε την ελαφρά υπεροχή στο πρώτο μέρος. Ωστόσο το 0-0 έμεινε στο 45λεπτο για να ανοίξει το σκορ για τον «Παλλέ» στην επανάληψη ο Καβαλίκας. Όμως ο Κεραυνός δεν παράτησε ποτέ το παιχνίδι και στο 89΄ προκάλεσε… εμφράγματα στους γηπεδούχους, με τον Μπουντακόπουλο με τριπλή προσπάθειας σε φάσης διαρκείας να στέλνει τη μπάλα τελικά με τη βοήθεια του δοκαριού στα δίχτυα, για το τελικό 1-1!

Χωρίς προβλήματα ξεπέρασε το εμπόδιο της καταδικασμένης Ανάξου ο Όλυμπος. Πετυχαίνοντας μάλιστα τέσσερα γκολ σε λιγότερο από 20 λεπτά, «τελείωσε» το παιχνίδι και το μετέτρεψε από πολύ νωρίς σε τυπική διαδικασία. Για την ιστορία ο Λαλάς που επέστρεψε στην ομάδα της Αγιάσου μετά την δικαστική του περιπέτεια, πέτυχε δύο γκολ, ενώ Τριανταφύλλου και Καλουντζής σημείωσαν από ένα.

Με χατ τρικ του Αθανασέλλου που τα έκανε… όλα για την ομάδα του Στρατή Μυρογιάννη, ο Βύρωνας δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα από την Προοδευτική, η οποία ωστόσο πάλεψε το παιχνίδι. Ο Βύρωνας προηγήθηκε με γκολ του Σαμιακού έπειτα από ασίστ του Αθανασέλλου και η σπατάλησε μοναδική ευκαιρία να ισοφαρίσει με πέναλτι που έχασε. Ωστόσο ο Κέλπαλης ισοφάρισε τελικά για την Προοδευτική και προσπάθησε στη συνέχεια με αριθμητικό μειονέκτημα να πάρει ότι καλύτερο μπορούσε, αφού αποβλήθηκε για τη Μόρια ο Παττές. Ο Αθανασέλλος όμως είχε αντίθετη άποψη και με δικό του χατ τρικ, διέλυσε τους Σκαλιώτες, δίνοντας μία ακόμα νίκη στην ομάδα του Βύρωνα που διαγράφει εξαιρετική πορεία στο πρωτάθλημα.

Εντυπωσιακός ήταν ο Πολιχνίτος στην έδρα του κόντρα στον Αετό, που άντεξε για ένα μόνο ημίχρονο. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με γκολ του Σταματίου, αλλά ο Σκαλοχωρίτης με πέναλτι, ισοφάρισε για την ομάδα των Λουτρών πριν το ημίχρονο. Στην επανάληψη όμως ο Πολιχνίτος ήταν καταιγιστικός και με ένα γκολ του Σταματίου, δύο του Καββαδά και ένα ακόμα από τον Ντούμα, έφτασε στο τελικό 5-1.

Τέλος ο Αιγέας εξασφάλισε την… απευθείας παραμονή του στην κατηγορία, κερδίζοντας με 3-1 τον Αλκιβιάδη στο Πλωμάρι. Με πρωταγωνιστή τον Χαλδέζο που πέτυχε χατ τρικ, ο Στέφανος Σανιδάς μπορεί να κάνει από τώρα σχέδια για την επόμενη σεζόν. Ο Χαλδέζος άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Πλωμαρίου, αλλά ο Αλκιβιάδης αντέδρασε και ισοφάρισε με τον Χαραλάμπους. Όμως η επανάληψη ανήκε στον Αιγέα που δύο ακόμα γκολ του Χαλδέζου έφτασε στο τελικό 3-1.

Δείτε τη ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ της Α' Κατηγορίας της ΕΠΣ Λέσβου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey